"Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Yaşlı yıldızlar boşta

Oynadıkları yıllarda dünya futboluna damgasını vuran, ülkelerinin mili takımlarında oynayan, tüm kamuoyu tarafında bilinen, birçok futbolcunun kendilerine örnek aldığı futbol cambazları şu anda yedek kulübelerinde oturuyorlar. Eski günlerini özlemle yâd ediyorlar. O eski şatafatlı günler onlar için uzakta kalmışa benziyor. El üstünde tutulan, kendileriyle milyar dolarlık anlaşma imzalayan reklâm şirketleri belki de onları artık maziye havale etmiştir. İşte onlardan birkaçını yazalım.

Andriy Shevchenko: Sezon başında büyük umutlarla yuvası Milan'a geri getirilen, kendisinden farklı bir performans beklenilen oyuncu, şu anki performansı eskiden göstermiş olduğu performanstan epey uzakta görünüyor. Şu anlık beklentileri boşa çıkarmışa benziyor. Chelsea'de çoğu maça yedek başlayan oyuncu bu geleneği şimdi Milan'da da tekrarlıyor. Sezon başında başı sakatlıkla dert olan oyuncu iyileştiğinde kendini kulübede buluyor. Ronaldinho'nun gelmesiyle taraftarın gözünde düşen oyuncu yine eski günlerine dönmek istiyorsa çok çalışmalıdır.

Hernan Crespo: İtalya'da İnter yedek kulübesinde oturuyor. Sezon başında Galatasaray'ın hararetli isteğine cevap vermeyip, İnter'de kalmıştı. Bir zaman Chelsea'de Morinho ile yıldızı barışmayan bu oyuncu, yeni takımında da aralarındaki buzlar erimemişe benziyor. Aynı kaderi mili takımında yaşamıyor değil. Anlaşılan Crespo artık emekliliğe ayrılıp evine gitmeli ya da inadı bırakıp küçük takımlarda oynamalı. Galatasaray'a gelmemesi ona yaramadı. İnter'de bu kadar genç oyuncu varken onun oynaması uzak ihtimaldi.

Luis Figo: Arap ülkelerine gideceği yönünde çok haber çıkmasına rağmen o İnter'de kalmayı tercih etti. Hayatı başarılarla dolu olan yıldız oyuncu tribünlerdeki 50 bin seyirci gibi sadece oyuna bakla yetiniyor. Genç yeteneklere sahip olan İnter'de artık bu oyuncuların sakat ya da ceza almasını bekliyor. Quaeresma, Mancini, Muntari gibi genç yıldızlar varken onun on bire girmesi beklenilmezdi. Futbolu bırakıp, tecrübelerini gençlere aktarmak için teknik direktör olması daha iyi olmaz mı?

Ayrıca Garry Neville, Alex, Francesca Toldo,J erzy Dudek, Michel Salgado, Luis Garcia, Javier Saviola gibi yaşlı yıldızlar da kendi kulüplerinde yedek kalıyorlar. Ara transfer dönemi yaklaşırken bu oyuncular üzerinde muhakkak ki çok transfer spekülasyonları yapılacak. Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'u getirmekle, elde ettiği forma gelirlerinde artışı düşündüğümüzde bu yıldızların alınması pekala iyi olabilir. Hazır ekonomik kriz varken.

ÇETİN KASKA

20.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray, Bordeaux'la eşleşti

  BEŞİKTAŞ DERBİ YOKSULU

  BİLET ÇİLESİ

  Trabzonspor, Eskişehirspor önünde moral arıyor

  Potada Avrupa'da 2'de 2 yaptık

  Kutluay birkaç yıl içinde basketbolu bırakacak

  Hidayet 11 sayı attı, Magic Spurs'ü 90-78 yendi

  Ümit Özat'tan Şubat'ta futbola dönme sinyali

  Yaşlı yıldızlar boşta

  Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri

  TÜRKCELL SÜPER LİG

  BANK ASYA 1. LİG

  TFF 2. LİG 1. GRUP

  TFF 2. LİG 2. GRUP

  TFF 2. LİG 3. GRUP

  TFF 2. LİG 4. GRUP

  TFF 2. LİG 5. GRUP

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır