"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

“Türkiye, Mersin’i tanıyor”

MERSİN Valiliğinin organizasyonunda “Türkiye Mersin’i tanıyor” sloganıyla düzenlenen “1. Ulusal Fotoğraf Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Mersin Fotoğraf Derneği’nin (MFD) katkılarıyla düzenlenen ve 38 ilden 119 fotoğraf sanatçısının 973 kare ile katıldığı yarışmada, “Doğal Güzellikler”, “Tarihî Değerler”, “Yerel Yaşam”, “Kentsel Doku ve Mimarî” kategorilerinde dereceye giren yarışmacılar, ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle aldı. Vali Hüseyin Aksoy, tören öncesi yaptığı konuşmada, yarışmada dereceye giren fotoğrafların, ilin tabiî ve tarihî güzelliklerini, kentsel doku ve yerel yaşantısını fotoğrafik ögelerle ortaya çıkarıp geleceğe aktarmada önemli bir rol oynadığını söyledi. Yarışmanın, şehir arşivinin oluşumuna ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sunacağını ifade eden Aksoy, “İlimizin fazla bilinmeyen yönlerinin kamuoyunun beğenisine sunarak, tanıtımına katkı sağlayacak bu yarışmaya katılan sanatçılara, jüri üyeleri ve yarışma komitesine teşekkür ediyorum” dedi. Törende, ödül dağıtımının ardından, sergilenmeye değer 32 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergi, 10 gün açık kalacak.

22.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BİR ASIRDIR SEÇİYORUZ

  Tarihten bir sergi açtı

  Kaşgarlı Mahmut Türkmenistan’a anıldı

  Tokat’taki tarihî köprünün onarımı tamam

  ‘Salvador Dali’yi 156 bin kişi ziyaret etti

  “Türkiye, Mersin’i tanıyor”

  Marmara Üniversitesi ‘Kent’i okudu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır