"Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Filistin soykırımını durdurun

İsrail’in Gazze Şeridine saldırıları, Avrupa’nın birçok şehrinde protesto edildi. Londra’daki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, “Gazze’de soykırım,” “Barış yok, adalet yok” yazılı pankartlar taşıdı. Paris’te, Cezayir, Fas ve Tunus kökenlilerin yoğun olarak bulunduğu Barbes mahallesinde yaklaşık 1300 kişi gösteri düzenledi. Göstericiler, “Masum katliamına son” yazılı pankartlarla yürüdüler.

AVRUPA AYAKTA Londra’dakİ İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, saldırıları protesto ettiler. Göstericilerden 6’sı, “toplumun huzurunu bozdukları” gerekçesiyle gözaltına alındı. Polise göre göstericilerin sayısı 700, gösterileri düzenleyenlerden bir kişiye göreyse 3 bin kişi kadardı. Göstericiler, Filistin bayrakları ve üzerinde “Gazze’de soykırım”, “Barış yok, adalet yok” yazılı pankartlar taşıdı. Paris’te, Cezayir, Fas ve Tunus kökenlilerin yoğun olarak bulunduğu Barbes mahallesinde yaklaşık 1300 kişi gösteri düzenledi. Göstericiler, “Masum katliâmına son” yazılı pankartlar astılar. Polise göre 150, gösteriyi düzenleyenlere göre 300 kişi ise Etoile Alanı’nda toplanarak “İsrail terörist, Avrupa suç ortağı” ve “Gazze’de soykırım” sloganları attılar. Madrid’de 500 ila 1000 kişi, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Göstericiler, “Filistin’e soykırıma hayır” pankartları taşıdılar. Danimarka’da polise göre 700, gösteriyi düzenleyenlere göre 2 bin kişi, İsrail Büyükelçiliği önünde saldırıları protesto etti. Ülkenin ikinci büyük şehri Aarhus’da ise yaklaşık 300 kişi toplandı. Roma’da yaklaşık 200 kişi Navone Alanı’nda, hükümetin İsrail ile bütün ekonomik ve askerî anlaşmaları dondurması için oturma eylemi düzenledi. Göstericiler, “İsrail’in terörünü ve yaptığı etnik temizliği” kınadılar.

ALMANYA’YA GÖRE İSRAİL KENDİNİ

SAVUNUYOR

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıyla ilgili olarak Hamas örgütünün Filistin halkına karşı ikiyüzlü bir oyun oynadığını savundu. Frank-Walter Steinmeier, “Bild am Sonntag” gazetesine yaptığı açıklamada, “İsrail’in kendisini savunma hakkına saygı duyuyoruz. İsrail tarafına, askerî operasyonlarda ölçülü olması ve sivil kaybın önlenmesi için her türlü çabayı harcaması çağrısında bulunuyorum” dedi. Hamas’ın, sorumluluk üstlendiğini söylediği insanlara karşı ikiyüzlü bir oyun sergilediğini ileri süren Steinmeier, “Alman hükümeti, Hamas’ın tek taraflı olarak İsrail ile daha önce varılan ateşkesi lağvetmek istemesine hiçbir biçimde anlayış göstermemektedir. Bu, bölgedeki gergin durum gözönünde bulundurulduğunda çok sorumsuzca alınmış bir karardır. Hamas, sorumluluğunu üstelendiğini söylediği insanlara karşı bir oyun oynamaktadır” diye konuştu.

30.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin soykırımını durdurun

  Şiddeti durdurun

  İsrail, Şalit’ini de yaraladı

  Füzeler İsrail ajanlarının işi

  İSLÂM ÜNİVERSİTESİ’Nİ DE BOMBALADI

  Tayland’da “Kırmızı gömlekli” kuşatması

  Pakistan 5.8 ile sallandı

  Lara Bush: Ayakkabı fırlatmak komik değil

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır