"Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Şiddeti durdurun

UluslararasI Af Örgütü, silâhlı Filistinli grupları ve İsrail güçlerini, Gazze Şeridi’ndeki “yasadışı şiddete” hemen son vermeleri çağrısında bulundu.

Örgüt, İsrail’in orantısız güce başvurmasını, diğer yandan Hamas ve diğer silâhlı grupların İsrail şehrlerine roket atmasını yasadışı olarak nitelendirdi. Merkezi Londra’da bulunan örgüt, İsrail’in orantısız güce başvurmasının Ortadoğu’da başka şiddet eylemlerini de kışkırtabileceğini vurguladı. Açıklamada örgüt, şiddetin, zaten İsrail ablukası sebebiyle gıda ve ilâcın ulaşamadığı Gazze Şeridi’ndeki sivil halkın hayatını zor sürdürdüğü sırada arttığına dikkati çekti. Hamas ve diğer silâhlı grupların, şiddetin artışının sorumlularından olduğunu belirten örgüt, İsrail’in güneyindeki şehir ve kasabalara yönelik roket saldırılarının yasadışı olduğunu ve bunların asla haklı gösterilemeyeceğini de bildirdi. Örgüt, uluslar arası topluma zaman yitirmeden şiddetin pençesindeki sivillerin korunması ve Gazze’de ablukanın kaldırılması için çaba harcamaya çağırdı.

30.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin soykırımını durdurun

  Şiddeti durdurun

  İsrail, Şalit’ini de yaraladı

  Füzeler İsrail ajanlarının işi

  İSLÂM ÜNİVERSİTESİ’Nİ DE BOMBALADI

  Tayland’da “Kırmızı gömlekli” kuşatması

  Pakistan 5.8 ile sallandı

  Lara Bush: Ayakkabı fırlatmak komik değil

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır