"Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

YÜZ BİNLERDEN İSRAİL’E ÖFKE SELİ

Saadet Partisi tarafından Çağlayan Meydanında düzenlenen “Filistin’le Dayanışma Mitingi”nde yüz binler İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları lânetledi, Filistin’e destek verdi. Havanın soğuk olmasına rağmen meydanı dolduran yüz binlerce kişi İsrail’e öfkelerini dile getirdi. Pankartlarla bu öfke dile getirilirken yer yer İsrail bayraklarının ateşe verildiği görüldü.

LÂNET ÇAĞLAYANI

FİLİSTİN ve Gazze ile dayanışma içinde olmak ve İsrail’i protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen mitinge, 200’den fazla sivil toplum örgütü destek veriyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar Çağlayan Meydanı’na akın etti. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı miting saat 12.00’de itibaren başladı. Protesto gösterisinde çeşitli konuşmalar yapıldı ve sloganlar atıldı. Havanın soğuk olmasına rağmen yüzbinlerce kişi meydanı doldurdu. Meydanda boş yer kalmazken, alana giremeyenlerin de bulunduğu belirtiliyor. Meydanda İsrail’e büyük öfke yaşandı. Pankartlarla bu öfke dile getirilirken yer yer İsrail bayraklarının ateşe verildiği görüldü. Filistin ve Türk bayrakları yan yana dalgalanırken yüz binler yaşanan insan katliâmına tepkilerini dile getirdi.

Saadet Partisince, İstanbul’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenecek miting dolayısıyla, meydana çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

Öte yandan İsrail’in Gazze’ye yönelik hava ve kara saldırıları, İstanbul’da bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi. Saadet Partisi, Alperen Ocakları ile İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye kişiler, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Levent’teki yerleşkenin yakınındaki Büyükdere Caddesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ayrımında toplandı. Trafiği kısmen aksatarak İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, ‘’Filistin’deki Müslümanlar’ın kurtuluşu’’ için duâ etti.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri, İsrail’in Gazze saldırılarını Ankara’da da protesto etti. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde gece saat 03.00 sıralarında toplanan grup, İsrail’i protesto eden sloganlar attı. Saldırılarda ölenler için duâ eden MAZLUMDER üyeleri, büyükelçiliğe kartopu attı. Çağlayan’da gerçekleşen mitingin, Arap televizyon kanalları El Cezire ve El Arabi tarafından da canlı yayınlanadığı belirtildi.

05.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Akçalı’dan Erdoğan’a: Olmert’le ne görüştünüz?

  CHP: Gazze TBMM’ye gelsin

  Gazi Siyam, şehit oldu

  Müslüman âlimlerden çağrı

  Bakan Şahin: En büyük terör tahrikçisi İsrail

  DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

  ABD’nin icazeti alınmış

  YÜZ BİNLERDEN İSRAİL’E ÖFKE SELİ

  SORUMLU BACALAR

  Mehmetçik sil baştan yenileniyor

  Türkiye ilk kez konsey toplantısına katıldı

  Emeklilere bir ekmek parası zam

  Sağlık harcamaları 5 milyar arttı

  İnternet dolandırıcılarına rekor ceza

  “Çaylar şirketten” dönemi kapanıyor

  Çöpler ayrıştırılıyor

  Buzlanma ve don tehlikesi

  Mersin'in kurtuluşu kutlandı

  En başarılı okullar Fen Liseleri

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır