"Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Olmert dünyaya meydan okudu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin aldığı ateşkes kararına göndermede bulunan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, kendi vatandaşlarını en iyi nasıl koruyacağına İsrail’den başkasının karar veremeyeceğini söyledi.

İsrail başbakanı Olmert dünyaya meydan okudu

dünya Gazze’ye düzenlediği kanlı saldırılarını durdurma çağrısı yaparken, İsrail yönetimi ise saldırıların devam edeceğini duyurdu. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas’a karşı çok büyük kazanımlar elde ettiklerini; ancak İsrail’in güneyine düzenlenen roket saldırılarını durdurmak için operasyonlara devam edeceklerini söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı ateşkes kararına göndermede bulunan Olmert, kendi vatandaşlarını en iyi nasıl koruyacağına İsrail’den başkasının karar veremeyeceğini söyledi. İsrail’de dün gerçekleştirilen kabine toplantısının başında konuşan Ehud Olmert, İsrail ordusunun şimdiye kadar Gazze’de birçok fedakârlık yaptığını savundu. İsrail Başbakanı, saldırıları şimdi durdurmanın, “görünürdeki başarı için gösterilen çabaları harcamak olacağını” öne sürdü. Olmert, ülkesinin Gazze’de belirlediği amaçlarına yaklaştığını; ancak “daha fazla sabır, kararlılık ve çaba talep edildiğini” ifade etti.

12.01.2009


 

Saldırıları durdurun

İngiltere’de toplumun yakından tanıdığı Yahudiler, Observer gazetesinde yayınlanan açık mektuplarında, İsrail’i Gazze’ye yönelik askerî operasyonlara bir an önce son vermeye çağırdılar. Mektupta, askerî operasyonların bölgede güvenliği arttırmaktan çok uzak olduğu belirtilirken, bu durumun, aksine aşırılıkları güçlendireceği ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısı yapıldı.

Saldırıları durdur

İNGİLTERE'DE toplumun yakından tanıdığı Yahudiler, Observer’a açık mektup yazdı ve İsrail’i Gazze’ye yönelik askeri operasyonlara bir an önce son vermeye çağırdı. Observer gazetesinde yayınlanan mektupta, askerî operasyonların bölgede güvenliği arttırmaktan çok uzak olduğu belirtilirken, bu durumun aksine aşırılıkları güçlendireceği ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısı yapıldı. Mektubu imzalayan ve aralarında çok sayıda Yahudi din adamının da bulunduğu söz konusu kişiler, kendilerini “İsrail’in hararetli destekçileri” olarak nitelerken, “Ancak Gazze çatışmalarında iki tarafın da verdiği kayıpları büyük bir dehşetle izliyoruz. İnanıyoruz ki İsrail’in güneyine Hamas ve diğer militan Filistinli grup- ların düzenlediği füze saldırıları İsrail’e karşı işlenen savaş suçlarıdır. Hiçbir özgür devlet kendisine yönelik saldırıları hoş göremez” ifadesini kullandı. İsrail’in bu saldırılara cevap vermeye hakkı bulunduğu da savunulan açık mektupta, “Biz de İsrail hükümetinin füze saldırılarını durdurma kararını destekliyoruz ve bunun bir öncelik olduğuna inanıyoruz. Ancak biz bunun ancak görüşmeler yoluyla yapılabileceğine inanıyoruz. Bizce sadece müzakereler İsrail ve bölge için uzun süreli güvenlik ve barış getirebilir” görüşü vurgulandı. Mektupta, Museviliğe yönelik reform hareketinin öncülerinden Tony Bayfield, İşçi Partisi’nin Avam Kamarası’ndaki eski grup başkanlarından Sir Jeremy Beecham, Londra Üniversitesi’nden Prof. Shalom Lappin ve Barones Julia Neuberger gibi isimlerin imzaları bulunuyor.

12.01.2009


 

İnsanlık ölüyor

İSRAİL'İN Gazze’de sivillere yönelik katliâmı devam ediyor. Filistin acil yardım servislerine göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 854’e çıktı. Gazze Şeridi Acil Yardım Servisi Başkanı Muaviye Hasaneyn, yaptığı açıklamada, bölgede yeni cesetlerin bulunmasıyla ölü sayısının 854’e çıktığını söyledi. Ölenlerden 270’inin çocuk olduğunu belirten Hasaneyn’e göre saldırılarda 3 bin 940 kişi yaralandı. Yapılan saldırılarda hastanelerde oluşan manzara insanlık dramının hangi boyutlarda olduğunu gözler önüne sererken, yaralılarla dolan hastanede yatacak yatak sıkıntısı çekiliyor. İniltilerin yükseldiği hastane İsrail’in iddialarının aksine Gazze’de düzenlenen planlı vahşetin tanıklar olacak nitelikte. İsrail, Gazze Şeridi’ni karadan, havadan ve denizden bombalamayı sürdürüyor. Sivil can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Bir günde en az 20 Filistinli çocuğun yaşamını yitirdiği olaylarda ölen çocuklardan 7’sinin aynı aileden olduğu öğrenildi. Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne görev almak için gelen Dr. Gilbert, “İsrail sadece Hamas’ı vurduğunu söylüyor, sizce doğrumu?” sorusuna, “Bu tamamen aptalca bir açıklamadır. Yüzlerce insanın içinden sadece 2 tane direnişçi gördüm. Yaralıların bir çoğu kadın ve çocuk siviller. 2500 yaralının yüzde 45’i kadınlar, çocuklar ve sivil erkekler. Bu yüzden yaralıların bir çoğu sivil. Ölenlerin yüzde 25’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Hastane kayıtlarımızda 801 ölü veya yaralı çocuk sayısı var. Bu numaralar İsrail’in sadece Hamas’ı vurduğunu yalanlıyor” şeklinde konuştu.

Gazze’de Filistinliler değil, insanlık ölüyor

İSRAİL'İN Gazze’de sivillere yönelik katliâmı devam ediyor. Filistin acil yardım servislerine göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 854’e çıktı. Gazze Şeridi Acil Yardım Servisi Başkanı Muaviye Hasaneyn, yaptığı açıklamada, bölgede yeni cesetlerin bulunmasıyla ölü sayısının 854’e çıktığını söyledi. Ölenlerden 270’inin çocuk olduğunu belirten Hasaneyn’e göre saldırılarda 3 bin 940 kişi yaralandı.

Yapılan saldırılarda hastanelerde oluşan manzara insanlık dramının hangi boyutlarda olduğunu gözler önüne sererken, yaralılarla dolan hastanede yatacak yatak sıkıntısı çekiliyor. İniltilerin yükseldiği hastane İsrail’in iddialarının aksine Gazze’de düzenlenen planlı vahşetin tanıklar olacak nitelikte. İsrail, Gazze Şeridi’ni karadan, havadan ve denizden bombalamayı sürdürüyor. Sivil can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Bir günde en az 20 Filistinli çocuğun yaşamını yitirdiği olaylarda ölen çocuklardan 7’sinin aynı aileden olduğu öğrenildi. Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne görev almak için gelen Dr. Gilbert, “İsrail sadece Hamas’ı vurduğunu söylüyor, sizce doğrumu?” sorusuna, “Bu tamamen aptalca bir açıklamadır. Yüzlerce insanın içinden sadece 2 tane direnişçi gördüm. Yaralıların bir çoğu kadın ve çocuk siviller. 2500 yaralının yüzde 45’i kadınlar, çocuklar ve sivil erkekler. Bu yüzden yaralıların bir çoğu sivil. Ölenlerin yüzde 25’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Hastane kayıtlarımızda 801 ölü veya yaralı çocuk sayısı var. Bu numaralar İsrail’in sadece Hamas’ı vurduğunu yalanlıyor” şeklinde konuştu.

12.01.2009


 

İSRAİL’E GÖRE 550’DEN FAZLA FİLİSTİNLİ MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

İSRAİL, saldırılarında yeni bir aşamaya geçmeye hazırlanıyor.

İsrail uçaklarından Gazze Şeridi’ne atılan bildirilerde, saldırıların yoğunlaştırılacağı belirtiliyor. Hava kuvvetlerinin attığı bildirilerde, “Teröre karşı savaşta yeni aşamayı başlatmak üzereyiz” ifadesi kullanıldı. Hamas örgütü, Gazze Şeridine uluslar arası gözlemci veya yabancı askerî birlik yerleştirilmesini istemediğini açıkladı. Bugünkü son saldırılardaysa aynı aileden 8 kişi öldü. 15 gün önce Gazze bombardımanına başlayan İsrail ordusu, geçen hafta kara birliklerini devreye sokmuştu. Yeni aşamada, Gazze’nin içlerine girilmesi bekleniyor. İsrailli bir üst düzey askerî yetkili, Gazze’ye düzenlenen hava ve kara saldırılarında 550’den fazla Filistinli militanın öldürüldüğünü söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli yetkili, İsrailli üst düzey bir subayın bir brifingde verdiği bilgiye göre, 27 Aralıkta başlayan bombardımanlarda yaklaşık 250 Filistinli militan öldürüldüğünü kaydetti. Yetkili, 3 Ocak’ta başlayan kara harekâtında da 300 Filistinli militanın öldürüldüğünü bildirdi.

12.01.2009


 

Obama’nın ilk dış gezisi Kanada’ya

ABD Başkanı seçilen Barack Obama’nın ilk dış gezisini Kanada’ya yapacağı açıklandı.

Kanada Federal Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Stephen Harper’ın, yemin töreninden sonra Kanada’yı ziyaret etme davetine Obama’dan olumlu cevap aldığı belirtildi. Açıklamada, iki liderin ziyaret gündemi ve seyahatin ayrıntılarıyla ilgili henüz görüşmedikleri, bunun da gelecek günlerde yapılacağı kaydedildi. Başkanlık görevini 20 Ocak’ta devralacak olan Obama’nın, hangi tarihte Kanada’yı ziyaret edeceği ise açıklanmadı.

12.01.2009


 

PJAK, faaliyetlerine son verdi

Terör örgütü PKK’nın İran’daki uzantısı olan PJAK, “Bölücü ve ayrılıkçı faaliyetlerine son verdiğini” bildirdi.

İran Resmi Haber Ajansı’nın (İRNA), terör örgütüne ait uydudan yayın yapan Nevruz TV’ye istinaden verdiği habere göre, terör örgütü PJAK, Türkiye, İran, Suriye ve Irak’taki merkezi hükümetlerden ayrılmayı düşünmediğini duyurdu. Kaynakların yetersizliği ve imkansızlıklar nedeniyle siyasi oluşum hayatını devam ettiremeyeceğini ifade eden PJAK, “Merkezi hükümetlere karşı koyacak ve onlarla çatışacak güçten yoksunuz” itirafıyla birlikte diğer terör örgütlerine de tavsiyelerde bulundu. PJAK, “Merkezi yönetimlerden, ayrılma düşüncesini bir kenara bırakmalıyız” ifadesini kullandı. Kurulduğu günden beri İran’da sivillere ve güvenlik güçlerine karşı terör eylemlerinde bulunan PJAK’ın saldırlarında binlerce İranlı hayatını kaybetti.

12.01.2009


 

Gazze saldırıları müzakere şansını öldürdü

hamas'in Suriye’de sürgündeki siyasi büro şefi Halid Meşal, Gazze saldırılarının İsrail ile uzlaşma ve müzakereler için şon sansı öldürdüğünü belirtti.

Meşal, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları ‘’soykırım’’ olarak nitelendirdi ve kınadı. İsrail’in saldırılarının başarısız olduğunu, çünkü Hamas’ın hâlâ İsrail’e roketler fırlattığını belirten Meşal, ‘’Müzakereler ve uzlaşma için son şansı bitirdiniz. Şu anda direnişin en zor anlarını yaşıyoruz. Filistin’de ve Arap sokaklarında başka bir intifada istiyoruz’’ dedi. Halid Meşal, İsrail’le ilişkileri olan Arap ülkelerinden ‘’saldırıları durdurun yoksa sizinle ilişkimizi keseceğiz’’ demelerini istedi. İsrail’in saldırılarını sona erdirmemesi durumunda Hamas’ın ateşkes düşünmeyeceğini kaydeden Meşal, ‘’Önce İsrail saldırıyı durdursun, geçişleri açsın, o zaman itidal konusuna bakılabilir’’ dedi.

12.01.2009


 

İsrail, basını da susturmaya çalışıyor

gazze'de çalışan Filistinli gazeteciler, son birkaç gündür basın mensuplarına ve basın mensuplarının toplu bulunduğu binaya yapılan saldırıları, Gazze’de yapılanlara karşı kendilerini “susturma” teşebbüsü olarak görüyor.

Geçen Kasım ayından bu yana İsrail’in bölgeye yabancı gazetecilerin girmesine izin vermediğini hatırlatan gazeteciler, üst üste gelen saldırıları buna bağlıyor. Gazze’de El Alem TV için çalışan Ekrem Es-Satari, yerel Ma’an haber ajansına yaptığı açıklamada, olay yerlerinde yapılan saldırılar ile düzenlenen son füze saldırısı arasında bağlantı kurarak, “İsrailliler yaralıların bulunduğu yerlere, ilk olarak basın mensuplarının ve ambülans ekiplerinin gittiğini biliyor. Bölgeyi hedef aldıktan sonra, gazeteciler ve ambulanslar geldiğinde aynı yeri bir kez daha hedef alıyorlar” dedi. Es-Satari, “Bence, görgü tanıklarını ortadan kaldırmaya uğraşıyorlar” diye konuştu.

12.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır