"Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İsrail defin molasında da vuruyor

Gazze şeridinde 3. Haftasına giren israil saldırıları olanca hızıyla sürürken, ölü ve yaralı sayısı da sürekli artıyor.

Filistin’de ateşkes trafiği hızlandı

Mısır, İsrail’den, BM Güvenlik Konseyinin Gazze ile ilgili aldığı karara uymasını istemek için bu ülkenin Kahire Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını bildirdi. Bu arada Mısır’ın resmî Ortadoğu haber ajansı MENA, Gazze’de çatışmaların durması için Hamaslı yetkililerden oluşan heyetle yapılan görüşmelerde gelişme kaydedildiğini duyurdu.

Filistinli kaynaklara göre, ölü sayısı 900’ü aşarken, yaralıların sayısı da 3 bin 700’ü geçti. İsrail hava kuvvetlerine bağlı uçaklar ayrıca, Gazze kentinde Kültür Bakanlığı binasını da vurdular. Görgü tanıklarına göre bombardımanlar, 3 saatlik ateşkes süresince de durmadı.

Gazze Şeridinin kuzeyindeki Cebaliye ve Beyt Lahya’da da bombardımanlar ve ölümler durmadı. Beyt Lahya’da bir cami yakınında vurulan bir evde, yaşları 12 ilâ 16 arasında değişen çocuk yaştaki 6 Filistinli öldü.

MIsIr, Hamas ve İsrail arasında ateşkesi sağlamak için uğraş veriyor. Mısır Devlet Enformasyon Servisi (SIS) Başkanı İsmail Hart, müzakarelerin ilk hedefinin Gazze’deki silâhların susması için Mısır’ın girişimi temelinde bir ateşkes sağlamak olduğunu söyledi.

Mısırlı yetkililer, Kahire yönetiminin ateşkes girişimi konusundaki tutumlarını belirlemek üzere taraflara 48 saat süre verdiklerini kaydettiler.

Öte yandan İsveç kiliselerinin malî yardımıyla Gazze’de kurulan bir klinik, İsrail’in bombardımanı sırasında tamamıyla tahrip oldu. İsveçli hayır kuruluşlarının yetkilileri, kliniğin bütün cihazlarıyla birlikte tahrip olduğunu, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdiler.

Bu arada Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, İsrail’i, Gazze Şeridi’nde Hamas’a yönelik askerî saldırısında ‘’savaş suçu’’ işlemekle suçladı.

HAMAS'TAN OLUMLU CEVAP

MISIR, İsrail’in BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze ile ilgili aldığı karara uymasını istemek için bu ülkenin Kahire Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını bildirdi. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüssam Zeki, yaptığı açıklamada, büyükelçi Şlomo Kohen’in, İsrail’in, Gazze’ye insanî yardım koridoruna izin vermesi çağrılarına cevap vermesi konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Bu arada Mısır’ın resmî Ortadoğu haber ajansı MENA, Gazze’de çatışmaların durması için Hamaslı yetkililerden oluşan heyetle yapılan görüşmelerde gelişme kaydedildiğini duyurdu.

13.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail defin molasında da vuruyor

  Almanlar İsrail’i protesto etti

  Obama, Bush yönetimini soruşturacak

  FRANSA’NIN GÖZLEMCİ ISRARI

  Irak’ta direniş lideri yakalandı

  Mladiç’in başına, 1 milyon avro ödül

  İsrail Vuruyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır