"Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

‘Sevgi Kütüphanesi’ Muş yolunda

GÜNGÖREN Belediyesi, kitap ve okuma sevgisi ile kütüphane kullanma alışkanlığını yaygınlaştırmak hedefiyle organize ettiği ‘Sevgi Kütüphaneleri’ adlı kampanyanın ilk adımını törenle attı. Kale Center Alışveriş Merkezi’nde yapılan basın toplantısı ile tanıtılan proje, Muş’un Taşoluk Köyü’nde kurulacak ilk kütüphane ile başlıyor. Kütüphanenin ilk bağışçısı ise Güngörenli Şehit Furkan Şentürk’ün ailesi oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yapılan projenin tanıtımına, san'at ve spor dünyasından ünlü isimler de katıldı.

Kampanya çerçevesindeki kütüphanelerin ilki, Muş’taki 750 kişilik 75. Yıl Tekel Taşoluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda kurulacak. Güngören Belediyesi; 400 yatılı öğrencinin bulunduğu bu okula, önce kütüphane için bilgisayar ve internet donanımı da bulunan uygun bir bölüm hazırlayacak. Daha sonra bağışlanan kitaplarla kütüphanenin kurulumunu tamamlayacak. Kütüphanenin ilk kitap bağışçısı ise Şehit Furkan’ın ailesi oldu. Kitapları Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’a teslim eden anne Şadiye Şentürk, şehit oğlunun doğum gününü, onun adına yaptığı bu bağışla anmak istediğini belirtti.

Sevgi Kütüphaneleri kampanyasının açılış konuşmasını yapan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, öncelikle ilçe çapında okuma seferberliği başlattıklarını hatırlattı. Bilgi toplumuna doğru gitmek için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Karaman, “Güngören Ligi kapsamında 20 bin çocuğumuzu bilim, kültür, spor ve san'atla buluşturduk. Ayrıca her okulumuza 100 temel eserden oluşan kitap setleri hediye ederek, yılda 50 milyon sayfa okutmayı hedefleyen bir yarışma başlattık. Gençlik Meclisimiz de yaşıtlarına bir armağan olsun diye Sevgi Kütüphaneleri projesini geliştirdi. Şimdiden bağışların akmaya başladığı kampanyamızdan faydalanmak için Trabzon, Van ve Mardin’den resmî talepler geldi. Her çocuk bir tomurcuk’ sloganıyla yola çıktığımız Sevgi Kütüphaneleri projemizi, İstanbulluların desteğiyle bütün yurda yaymayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

13.01.2009


 

Yahya Kemal’i yeniden düşünüyoruz

BAĞCILAR Belediyesi, doğumunun 125. ve vefatının 50. yılında Yahya Kemal Beyatlı’yı anıyor. Bugün saat 18.00’de Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilecek program kokteyl ve sinevizyon gösterimi ile başlayacak. Yahya Kemal ile ilgili çeşitli eserlerin bulunduğu serginin de yer aldığı programda “Yahya Kemal’i Yeniden Düşünmek” konulu panel düzenlenecek.

Oturum Başkanı:

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kâzım Yetiş (Yahya Kemal ve kültür başkenti olarak İstanbul),

Sermet Sami Uysal (Sorbonne Dil ve Edebiyat Doktoru- Bir diplomat olarak Yahya Kemal),

Hızırbek Gayretullah (Araştırmacı Yazar- Yahya Kemal ve Türk Dünyası)

Prof. Dr. Sadettin Ökten (Yahya Kemal ve Medeniyet Algısı)

Konser: Bestelenmiş Yahya Kemal Eserleri (TRT-TSM Sanatçısı Refik Akbulut)

13.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır