"Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Guantanamo ile ilgili karar memnun etti

Uluslararası Af Örgütü, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ABD Başkanı Obama’nın Guantanamo’nun kapatılması kararından memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Obama’dan ilk icraat: İşkenceye yasak

ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama, yabancı terör tutuklarının yıllarca ağır şartlar altında ve yargısız şekilde tutulduğu Küba’daki Guantanamo tutukevinin bir yıl içinde kapatılması emrini verdi. Uluslararası Af Örgütü, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai memnuniyet duyduğunu açıkladı.

OBAMA'NIN yabancı terör tutuklarının yıllarca ağır şartlar altında ve yargısız şekilde tutulduğu Küba’daki Guantanamo tutukevinin bir yıl içinde kapatılması emri dünyada memnuniyetle karşılandı. Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen törende, Guantanamo’nun bir yıl içinde kapatılmasını ve terör tutuklularına aşırı sert muamele edilmesinin yasaklanmasını öngören icra emirlerini imzaladı. Başkan Obama’nın seçim kampanyasından bu yana söz verdiği bu adımlar, eski başkan George W. Bush’un konuya ilişkin politikalarının tersine çevrilmesi anlamına geliyor. Obama’nin diğer icra emri çerçevesinde de bütün ABD güvenlik personelinin, terör sanıklarını sorgulamasında ABD Kara Kuvvetleri’nin ilgili el kitabındaki ilkelere uyması öngörülüyor. Bu el kitabında, terör tutuklularına işkence ve aşırı sert muamele yasaklanmış bulunuyor. Öte yandan Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) ile BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Guantanamo tutukevinin bir yıl içinde kapatılması emrini memnunlukla karşıladı. Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri İrene Han, bu kararı “iyi yöne doğru atılmış önemli bir adım” olarak niteledi ve bu kararın yeni yönetimin “geçmişin hatalarını düzeltme” isteğinin bir simgesi olduğunu belirtti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da, ABD yönetiminin Guantanamo tutukevinin kapatılması yönündeki kararını memnuniyetle karşıladı. Pillay ‘’ABD Başkanı Barack Obama’nın göreve gelmesinin hemen ardından Guantanamo’yu kapatmaya ve tutukluların haklarının garanti altında olduğu bir sistem kurmaya böylesine büyük öncelik vermesi son derece cesaret vericidir’’ dedi.

24.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Guantanamo ile ilgili karar memnun etti

  Filistinli yetimlere aile şefkati

  Canavarlığın hikâyesi

  İslâm karşıtı vekil lâyığını buldu

  İsrail seçime gidiyor

  Arnavutluk, başörtülü fotoğraflara izin verdi

  Maliki: Yerel seçimlere yüksek katılım bekliyoruz

  Hamas ve İslâmî Cihad’a diyalog çağrısı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır