"Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Filistinli yetimlere aile şefkati

İHH İnsanî Yardım Vakfınca, İsrail’in Gazze’ye saldırıları dolayısıyla yetim kalan 1500 Filistinli çocuktan 1200’üne, aynı amaçla hizmet veren bazı derneklerin de katkısıyla Türkiye’den ‘sponsor aile’ bulunduğu bildirildi.

Filistinli yetimlere şefkat eli

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, İsrail’in Gazze’ye saldırıları dolayısıyla yetim kalan 1500 Filistinli çocuktan 1200’üne, aynı amaçla hizmet veren bazı derneklerin de katkısıyla Türkiye’den ‘’sponsor aile’’ bulunduğu bildirildi. İHH adına kampanyayı yürüten Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Başkanı Veysel Tepeli, İsrail’in 27 Aralık 2008 tarihinde başladığı saldırılar sonrasında Filistin halkına yardım amacıyla düzenlediklere kermeste, Filistinli çocuklar için ‘’sponsor aile’’ standı oluşturduklarını söyledi. Filistin’de yetim kalan çocuklara sahip çıkılması gerektiğine dikkati çeken Tepeli, duyarlı vatandaşların desteğini beklediklerini ifade etti. Tepeli, belirledikleri 1500 yetim çocuğun gıda, giysi, eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanması yönünde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’Bu çocuklara daha fazla katkı sağlamak adına aynı zamanda sponsor aile kampanyası başlatıldı’’ dedi.

Kampanyaya, aynı amaç doğrultusunda çalışan Türkiye’nin farklı bölgelerindeki derneklerin de katkı sağladığını anlatan Tepeli, şöyle konuştu: ‘’Bu çocuklardan birinin bakımını üstlenmek isteyen kişi, 6 aydan az olmamak koşuluyla ayda 70 TL ödeyerek kampanyaya katkı sağlayabilecek. Destek veren ailelere, üzerinde fotoğrafları da bulunan Filistinli çocuklarla ilgili olarak her 6 ayda bir, eğitim, sağlık ve hayatlarıyla ilgili dosya halinde bilgiler ulaştırılacak. Çoğunluğu kendi yakınlarının yanında kalan bu çocuklar, ilerleyen süreçte katkı sağlayarak kendisini sahiplenen ailelerle buluşturulmak üzere Türkiye’ye de getirilecek. Çocukların ulaşım masraflarını da sponsor aileler karşılayacak. Böylece destek daha fazla anlam kazanacak.’’

Bazı ülkelerde yetimhaneleri bulunan İHH’nin, önümüzdeki süreçte Vakıf fonunda toplanan paralarla Filistin’de de yetimhane kurmayı planladığını, bu çalışmaya da katkıda bulunacaklarını kaydetti.

24.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Guantanamo ile ilgili karar memnun etti

  Filistinli yetimlere aile şefkati

  Canavarlığın hikâyesi

  İslâm karşıtı vekil lâyığını buldu

  İsrail seçime gidiyor

  Arnavutluk, başörtülü fotoğraflara izin verdi

  Maliki: Yerel seçimlere yüksek katılım bekliyoruz

  Hamas ve İslâmî Cihad’a diyalog çağrısı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır