"Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İslâm karşıtı vekil lâyığını buldu

Avusturya’da, Hz. Muhammed’e (asm) yönelik hakaret içeren söylemi sebebiyle dokunulmazlığı kaldırılarak mahkeme huzuruna çıkarılan aşırı sağcı milletvekili Susanne Winter üç ay tecilli hapis ve 24 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Graz şehri belediye seçimi dolayısıyla aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisinin (FPÖ) düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmalarda, İslâm dinine ve Hz. Muhammed’e (asm) yönelik hakaret edici sözler sarf eden Susanne Winter, federal savcılığın suç duyurusu üzerine Graz şehir mahkemesinde yargılandı. Federal savcının hazırladığı iddianamede, Winter’in konuşmalarında kullandığı ifadelerle “belli bir dini aşağılamak ve halkı başka bir din ve onun kutsal değerlerine karşı kışkırtmak suçu işlediği” belirtildi. Dâvâ hakimi Christoph Lichtenberg, iddianamede sıralanan söz konusu ifadelerle Susanne Winter’in “iki dini topluluk arasında kin ve nefret oluşturduğunun” kesinleştiğine karar verdi. Winter’in avukatlarının “seçim konuşmasındaki ifadelerin sadece radikal İslâm’a yönelik kullanıldığı” yolundaki savunmasını ise hakim Lichtenberg inandırıcı bulmadığı için reddetti. Ulusal mecliste dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmasına imkân tanınan aşırı sağcı FPÖ milletvekili Susanne Winter, üç ay tecilli hapis ve 24 bin avro para cezasına mahkûm oldu.

24.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Guantanamo ile ilgili karar memnun etti

  Filistinli yetimlere aile şefkati

  Canavarlığın hikâyesi

  İslâm karşıtı vekil lâyığını buldu

  İsrail seçime gidiyor

  Arnavutluk, başörtülü fotoğraflara izin verdi

  Maliki: Yerel seçimlere yüksek katılım bekliyoruz

  Hamas ve İslâmî Cihad’a diyalog çağrısı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır