"Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

CENTİLMEN OL, ÖDÜLÜ KAP

TÜRKİYE Futbol Federasyonu ve Turkcell işbirliğiyle oluşturulan Turkcell Fair Play Ligi'nde, en centilmen ilk üç takıma toplam 1 milyon dolar ödül verilecek. Turkcell ile Futbol Federasyonu ortaklığıyla oluşturulan Turkcell Fair Play Ligi'nin kuralları ve ödül sistemi Conrad Otel'de düzenlenen toplantıyla açıklandı. Turkcell Fair Play Ligi'nde, Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlar aldıkları sarı kart, kırmızı kart, saha kapatma, seyircisiz oynama ve hak mahrumiyeti cezaları karşılığında belirli ceza puanları alıyorlar. En az puan alan takımın üst sıraya yerleşeceği değerlendirmenin sonuçları her hafta oynanan maçlar sonrasında güncellenecek. Turkcell Süper Lig'de mücadele eden ve sezon boyunca en az ceza puanı alarak Turkcell Fair Play Ligi büyük ödülünü kazanan en centilmen takım 500 bin dolar, en centilmen ikinci takım 300 bin dolar, en centilmen üçüncü takım ise 200 bin dolar ile ödüllendirilecek. En centilmen takım, ayrıca bir sonraki sezonun maçlarına ''Fair Play'' logolu formalarla çıkacak.

SAHALARDAKİ ŞİDDET SİLİNECEK

Toplantıda konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Turkcell Fair Play Ligi'nin Türk futbolu için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, ''Büyük önem verdiğimiz bu projeyi Türkiye Futbol Federasyonu'nun sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Sahalardaki fair play çıtasının yükseltilmesi tribünlere de sirayet edecek ve statlarda gittikçe azalan şiddet tamamen silinecektir. FIFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na verilen 2008 Fair Play ödülü de ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi'' dedi. Turkcell Fair Play Ligi'nin bu sezonki 34 haftalık periyodu kapsayacağını anlatan Özgener, toplam ödülün 1 milyon dolar olduğunu, ilk takıma 500, ikinciye 300, üçüncü takıma da 200 bin dolar ödül verileceğini kaydetti.

ERZİK KAMPANYAYI DESTEKLİYOR

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise anti fair play olaylarının son bulmasını istediklerini belirterek, ''İçini doldurmamız gereken bir kampanya. Hem federasyonumuz hem de Turkcell bu konuda kararlı'' dedi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ ise bu organizasyonun Türk futbolunun kurumsal marka değerini daha yükseklere taşıyacağını belirterek, Turkcell Fair Play Ligi'nin destekçisi olduklarını söyledi.

27.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CENTİLMEN OL, ÖDÜLÜ KAP

  F.Bahçe'ye takviye şart

  Yattara: Şampiyon oluruz

  Vehbi Emre'de takım halinde şampiyon olduk

  G.Saray Ümit Karan için Federasyon'a başvurdu

  A Millîler 11 Şubat'ta Fildişi Sahili ile oynayacak

  F.Bahçe ve Trabzon futbol şöleni yaşattı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır