"Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yeni ÖSS ehven-i şer

Bağımsız Eğitimciler Sendikası YÖK’ün 2010 yılından itibaren geçerli olmak üzere ÖSS’yi iki aşamalı hale getiren ve ikinci aşaması 5 sınavdan oluşan yeni sistemini “ehven-i şer” olarak değerlendirdi: Olumlu değişiklikler var, ama ezberci sisteme ve dersane bağımlılığına çare getirmiyor.

Eğitimciler: Yeni ÖSS ehven-i şer

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu’nun (YÖK), 2010 yılından itibaren geçerli olmak üzere ÖSS’yi iki aşamalı hale getiren ve ikinci aşaması 5 sınavdan oluşan yeni sistemini, “Yeni sistemin daha çok öğrenci başarısına endeksli olacağını düşünüyorum” şeklinde değerlendiren Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yeni sistemle meslek lisesi mezunlarının farklı alanlarda eğitim görmesinin önünün açılıyor olmasını da “olumlu bir gelişme” olarak değerlendirdi.

ÖSS’nin iki aşamalı ve sınavın 5 ayrı zaman ve bölüme yayılıyor olmasının öğrencilerin özel durumlarından kaynaklanacak muhtemel kayıp ve zaafların telafisini mümkün kılacağını söyleyen Avcı, “Öğrencileri ciddî stres ve sıkıntıya sokan bir tek sınava bağlı ÖSS sistemi yerine iki aşamalı ve beş sınava bağlı yeni ÖSS sistemiyle öğrencilerin stresi azalacağı gibi, faaliyet ve çalışmalarını arttırmak ve motivasyonlarını sürekli kılmak imkânı da oluşacaktır. Öte yandan öğrencilerin yeni sistemde müfredatdan sorumlu olacak olması da olumlu yönde görülmesi gereken bir değişikliktir” dedi.

Olumlu yanlarının yanı sıra yeni ÖSS sisteminin öğrencileri dershane mahkûmiyetinden kurtaramayacağına inandığını söyleyen Gürkan Avcı, “Biz dershane dayatmasını, özel okul hayranlığını pasifize eden bir sistemi arzuluyoruz. Olumlu yönleri olmasına rağmen yeni sistem, dershanelere öğrenci başına 3 ila 15 milyar arasında ödeme yapan aileleri, dershaneye gitmediği takdirde sınavı kazanma imkânı olmayan öğrencileri korumaktan oldukça uzaktır. Daha kötüsü, iyi eğitimci kadrosuna sahip, sınıf mevcutları düşük, eğitim materyali zengin, fizikî altyapısı güçlü özel okullar ve varlıklı semt okulları yeni ÖSS sisteminden yine karlı çıkacaktır” diye konuştu.

Yapılan sınavların, bilgi kaynaklarına ulaşmanın serbest olduğu bir anlayışa göre olması gerektiğini ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müfredat ve YÖK tarafından yapılan ÖSS reformlarının ÖSS sınav sisteminin değişmemesi durumunda hiçbir anlamı olmayacağını dile getiren Avcı, “Eğitim sistemimizde ezberci anlayışın oluşmasında ve dershane dayatmasında en büyük sorumluluk ÖSS sisteminindir” dedi.

RECEP GÖREN

01.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: İsrail ayrı, hükümeti ayrı

  BAŞBAKAN ORADA KALIP SÖZLERİNİ BİTİRMELİYDİ

  Gazze’ye yardımları engellemeyin

  Blair: Hamas da süreçte yer almalı

  GEREKİRSE TEKRAR VURURUZ

  “Keşke böyle bir olay hiç olmasaydı”

  “Tepki; haklı, meşrû ve yerinde”

  Sivil anayasaya ihtiyaç var

  DOĞALGAZDA % 17 İNDİRİM

  Yeni ÖSS ehven-i şer

  HIZLI TREN İKİ AY ÜCRETSİZ OLSUN

  Yeni metro İstanbul halkının yüzünü güldürdü

  Bisikletini Filistinli çocuklara bağışladı

  Cardin Mobilya, ihracatını büyütmeyi hedefliyor

  Kar kapımıza dayandı

  İsveç’te Fittja Ulu Camii törenle açıldı

  Kriz, hediyeyi unutturdu

  Fırtına, bin 907 hektar ekili alana zarar verdi

  Körfez kaynaklar Türkiye'ye açık

  İhracatın rotası değişiyor

  İngiltere’de Müslümanlar 10 kat daha hızlı artıyor

  Atalay: Seçimlerin hoşgörü içinde geçmesi için çaba sarf edeceğiz

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır