"Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Bu puanlar çok aranır

GALATASARAY, Turkcell Süper Lig karşılaşmasında Kayserisor'la 1-1 berabere kalırken, rakibine karşı lig tarihinde İstanbul'daki ilk puan kaybını yaşadı.

Lincoln'ün 29. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından karşılaşmanın 61 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kalan Galatasaray, 28. dakikada Nonda'nın golüyle öne geçerken, 90 dakikada Mehmet Eren'in golüne engel olamadı ve şampiyonluk yarışında çok önemli 2 puanını yitirdi. Kayserispor'la lig tarihinde 28. kez karşılaşan Galatasaray, rakibine karşı İstanbul'daki ilk puan kaybını da yaşamış oldu. Kayserispor'a, tarihinde yalnızca 1 kez yenilen Galatasaray, bu karşılaşmaya kadar İstanbul'daki tüm maçlarını da kazanmayı başarmıştı. Galatasaray, Kayserispor beraberliğiyle son 3 haftada 5 puan yitirdi. Sivasspor'a deplasmanda 2-0 yenilerek 3 puan kaybeden ve ardından Denizlispor'u 2-0 yenen sarı-kırmızılı takım, Kayserispor maçında da yine 2 puan yitirdi. Ayrıca sarı-kırmızılılar, bu dönemde Fortis Türkiye Kupası'nda da Sivasspor ile oynadığı 2 maçta da berabere kalarak penaltılarla elendi.

LİNCOLN 29 DAKİKA SAHADA KALABİLDİ

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Casio Lincoln, 29 dakikada 2 sarı kart görerek kımızı kartla oyun dışında kaldı. Sakatlığının ardından 20 gün sonra sahalara dönen Lincoln, Kayserispor karşılaşmasının 22. ve 29. dakikalarında hakem Selçuk Dereli'den sarı kart gördü. Maçın 22. dakikasında ceza sahası içinde yerde kalan Lincoln'e kendisini yanıltmaya yönelik hareket ettiği gerekçesiyle sarı kartını gösteren hakem Selçuk Dereli, Brezilyalı oyuncunun 29. dakikada Kayserispor'un serbest vuruş kullanmaya hazırlandığı anda topa müdahale etmesi nedeniyle de ikinci kez sarı kartını çıkarttı ve kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Casio Lincoln, Galatasaray'ın gelecek hafta ligde Antalyaspor ile yapacağı maçta takımdaki yerini alamayacak.

NONDA 2 HAFTADIR BOŞ DURMUYOR

Galatasaray'da bu sezon forma şansı bulmakta zorluk çeken Shabani Nonda, Denizlispor maçının ardından Kayserispor filelerini de havalandırdı. Geride kalan sezonda son derece kritik gollere imza atan ve uzun süre devam eden gol sıkıntısını Denizlispor'a attığı şık golle bozan oyuncu, Kayserispor'a attığı golle de ligdeki gol sayısını 4'e yükseltirken, kendisine güvenen teknik heyeti mahcup etmedi.

09.02.2009


 

Sivas'ın zirve inadı

FORTİS Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eleyerek yarı finale yükselen Sivasspor, ligde de Kocaelispor'u yenerek şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile 120 dakikalık bir maç yapan ve rakibini penaltılarla eleyerek kupada adını yarı finale yazdıran Sivasspor, bu zorlu maçın ardından dün de ligde karşılaştığı Kocaelispor'u 2-0 gibi net bir skorla yenmeyi başardı. Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Kocaelispor karşısında, kart cezalıları Mehmet Yıldız ve Murat Erdoğan, sakatlıkları bulunan Hayrettin Yerlikaya ve Onur Tuncer ile gribal enfeksiyon geçiren Murat Sözgelmez gibi 5 önemli isminden yoksun bir kadroyla galibiyete ulaşan kırmızı-beyazlı ekip, bu galibiyetle puanını 41'e çıkardı. Sivasspor, 38 puanla Trabzonspor'un averajla önünde lider girdiği 19. haftayı da 41 puanla aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla önünde lider kapadı. Sivasspor, gelecek hafta deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak. Sivasspor, ligde geçen sezon olduğu gibi bu sezon da sahasında başarılı bir grafik çiziyor. Geçen sezon iç sahada yaptığı 17 maçta, 13 galibiyet elde eden, sadece Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a yenilip, Çaykur Rizespor ile berabere kalan Sivasspor, bu sezon da sahasında yaptığı 10 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

09.02.2009


 

HAGİ: TÜRKLER BENİ ADIMDAN DOLAYI SEVDİ

GALATASARAY'IN Romanyalı efsanevi yıldızı Gheorghe Hagi, 44 yaşını doldurdu.

5 Şubat 1965'te doğan ünlü yıldız, aile içinde sade bir törenle doğum gününü kutladı. Doğum günü nedeniyle basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hagi, Türkiye'de bu kadar sevilmesine değişik bir yorum getirdi. ''Mekke'ye giden müslümanlara hacı deniyor. Belki Türkler bu yüzden beni bu kadar sevdi.'' şeklinde konuşan Hagi, kendisinin doğuştan seçilmiş bir insan olduğunu iddia etti. New York'ta Hagi ismi taşıyan bir Japon restoranı olduğunu belirten ünlü yıldız, ''Adım patentli, onlardan para isteyeceğim. Benim için paranın çok önemi yok, ancak çocuklarıma iyi bir gelecek hazırlamalıyım.'' dedi. Doğum gününü 5 yılda bir törenle kutladığını hatırlatan Hagi, seneye bütün dostlarını çağıracağı bir kutlama yapacak.Bu arada Galatasaray'ın resmi internet sitesi Hagi'nin doğum gününü ana sayfadan ''İyi ki doğdun Hagi'' anonsuyla kutladı.

09.02.2009


 

Milan Beckham için bastırıyor

nAMERİKAN Süper Ligi (MLS) takımlarından Los Angeles Galaxy'nin, AC Milan'ın Beckham için yaptığı teklifi kabul etmediği bildirildi.

Takımda kalmak istediğini açıklayan Beckham için harekete geçen AC Milan yönetiminin, LA Galaxy'e yapmış olduğu ilk teklif, Amerikan kulübü tarafından düşük bulunduğu gerekçesiyle reddedildi. LA Galaxy yöneticisi Tim Leiweke, ''İtalyan kulübü daha yüksek bir teklif ile kapımızı çalmalı, aksi takdirde Beckham, 9 Martta Los Angeles'taki evine döner'' derken, ''Eğer, Beckham sezonu Milan'da tamamlamak istiyorsa, LA Galaxy ve Milan uzlaşmak zorunda. Çünkü biz de taraftarımızı hayal kırıklığına uğratmak ve takıma zarar vermek istemiyoruz'' diye konuştu.

09.02.2009


 

Kaka'nın ayağında kırık olmadığı açıklandı

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'dan yetkililer, Brezilyalı yıldız Kaka'nın ayağında kırık olmadığını bildirdi.

AC Milan'dan yapılan açıklamada, Reggina ile 1-1 berabere biten maçta, sol ayağına aldığı ağır darbe nedeniyle sakatlanan Kaka'da kırık olmadığı belirtildi. ''Kaka, bize sol ayağında bir travma yaşadığını söyledi, ancak maçın ardından yapılan kontrollerde herhangi bir kırığa rastlanmadı'' denilen açıklamada, Kaka'nın 15 Şubat Pazar günü Inter ile yapılacak derbi maçında, forma giyemeyebileceği ifade edildi. Brezilyalı yıldız, Cumartesi günkü maçın 67. dakikasında penaltıdan gol atmış, ancak kısa süre sonra sakatlanmıştı.

09.02.2009


 

Zigana'da çığda ölenler Erciyes'in zirvesinde anıldı

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak yaşamını yitiren dağcılar, Erciyes Dağı'nın zirvesinde anıldı.

Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz yaptığı açıklamada, 25 Ocakta Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak yaşamlarını yitiren 10 dağcıyı anmak için 10 dağcı ile birlikte Erciyes'in zirvesine tırmandıklarını söyledi. Kayak merkezindeki tesislerden 10 dağcı ile birlikte saat 01.30'da başladıkları tırmanışta Çobanini ve Şeytanderesi rotasını izleyip, sabah saat 10.30 sularında zirveye ulaştıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: ''Tırmanışa Kayseri, Ankara, Bursa, Çankırı, Samsun, Sivas, Malatya ve Antalya'dan 10 dağcı katıldı. Tırmanış, yoğun kar yağışı ve tipi altında gerçekleşti. Zor koşullara rağmen zirveye ulaşmayı başardık. Burada, çığ altında kalarak ölen 10 dağcımız için saygı duruşunda bulunduktan sonra inişe geçtik.''

09.02.2009


 

2 metre 11 cm'lik hentbolcu bıçaklanarak öldürüldü

MACARİSTAN'IN Hentbol Birinci Ligi takımlarından MKB Veszprem kulübünün 2 metre 11 santimetrelik yabancı sporcusu 26 yaşındaki Marian Cozma kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Rumen milli takımının da değişmez oyuncusu olan dev hentbolcunun iki takım arkadaşı ile birlikte dün gece Veszprem şehrindeki bir eğlence mekanında bıçaklandığı açıklandı. Veszprem Emniyet Müdürlüğü, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi ile tartışan hentbolcuların bu kişi tarafından bıçaklandığını açıkladı. Kalbinden bıçaklanan Rumen vatandaşı Marian Cozma'nın tüm müdahalelere karşı kurtulamadığı, takım arkadaşı Zarko Sesum'un hayati tehlikeyi henüz atlamadığı açıklanırken, İvan Pesiç'in ise durumunun daha iyi olduğubildirildi. Macar polisi katilin yakalanabilmesi için geniş operasyon başlattı.

09.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır