"Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Piyasalarda sıkıntı had safhada

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, piyasalarda sıkıntının had safhaya ulaştığını söyledi. Özgenç, mikro ekonomideki sıkıntının büyüdüğü Türkiye’de her geçen gün çok sayıda işletmenin kapanmaya başladığını ve çalışanlarının sayısını azalttığını belirterek, işletmelerin daralan piyasalarda ayakta kalabilmesi için yeni yatırıma gitmemelerinin işsiz sayısını arttıracağını kaydetti.


Reformları hızlandırın krizden etkilenmeyin

Küresel finans krizini önceden tahmin eden New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nouriel Roubini, Türkiye’nin yeni nesil yapısal reformları hı

Tüketici borç tuzağına düşürülüyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, tüketicilerin bilinçli ve planlı bir şekilde borçlandırıldığını söyledi. Kaya, “Halkımız aylık kazancını


  Türk Eğitim-Sen'den 41 vali hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen, münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmaması gerekçesiyle, 41 ilin valiliği ve il millî eğitim müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Krizde "komşulara" ihracat arttı

TÜRKİYE'NİN son yıllarda yaşadığı, komşu ülkelere ihracatındaki artış trendi sürerken, küresel rize rağmen geçen yıl da söz konusu ülkelere ihracatı, yüzde 28,8 arttı.


  Devlet nereye, ne harcıyor?

HANE halkına günde 20 milyon 587 bin lira yardımda bulunan devlet, akaryakıta her gün ortalama 2 milyon 956 bin lira, elektriğe 1 milyon 815 bin lira, giyim kuşama da 1 milyon 702 bin lira harcıyor.


  YSK'nın "yardım" uyarısı Resmî Gazete'de

YÜKSEK Seçim Kurulunun (YSK), yerel seçimlerde siyasi partiler, belediyeler ve bağımsız adaylar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’na göre faaliyette bulunan vakıfların, seçmen oyunu etkileyebilecek girişimlerde bulunmamaları gerektiği, aksine hareket edenler hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.


  “Dindarlık kimsenin babasının malı değil”

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP’nin Kur’ân kursu açılımı konusunda, “Bu memlekette dindarlık ve Müslümanlık hiç kimsenin ve siyasî partinin babasının malı değildir” dedi.


  Mahkeme yeminine laiklik ayarı geliyor

Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısının yasalaşmasının ardından, “Allah'ım ve namusum üzerine yemin ediyorum” diye yapılan yemin, “Kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ediyorum” şeklinde yapılacak.


  Tuzla’da bir işçi daha vefat etti

TUZLA'DA bir tersanede meydana gelene kazada 1 işçi hayatını kaybetti.


  Çorlu’da feci kaza: 4 ölü

TEKİRDAĞ'IN Çorlu ilçesinde, bir kaza sonrası yanmaya başlayan otomobili söndürmeye çalışan 4 kişi, kamyonetin çarpması sonucu öldü.


  2 ilde 19 araç kundaklandı

İSTANBUL'UN 3 ayrı ilçesi ile Mersin’in Tarsus ilçesinde 19 araç kundaklandı.


  Kabinli taksiler yolda

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de bulunan 72 bin taksinin 2 yılda güvenlik kabinli taksilerle değiştirilmesini içeren bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.


  Kuvvetli yağış uyarısı

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgârdan dolayı soba zehirlenmeleri ile çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.


  Gazze için yardım gecesi

MARMARA FM ile İHH İnsanî Yardım Vakfı tarafından ‘’Filistin Dayanışma Gecesi’’ düzenlendi.


  FİLİSTİNLİLER İÇİN BULUŞTULAR

İNSAN ve Medeniyet Hareketi’nce de, Gazze’ye destek amacıyla ‘’Filistin Dayanışma Gecesi’’ düzenlendi.


  Memur-Sen’den Yeni Asya’ya ödül

MEMUR-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, dünyada meydana gelen insan hakları ihlallerine karşı duyarlı yayıncılık anlayışından ve sivil toplum hareketlerine desteğinden dolayı gazetemizin Ankara Temsilcisi Mehmet Kara’ya bir plâket sundu.


  Sigara ruh sağlığına da zarar

“DEPRESYON, anksiyete bozuklukları gibi ruhsal sorunların sigara bağımlıları arasında görülme sıklığının toplum genelinde göre daha yüksek’’, ‘’sigara içme oranlarının, şizofreni hastalarında yüzde 90, bipolar bozukluk hastalarında yüzde 70, başka psikiyatrik bozukluğu olanlarda ise yüzde 45-70 arasında olduğu’’ bildirildi.


  Bakanlık, beslenme alışkanlıklarını araştıracak

BESLENME alışkanlıklarını belirlemek amacıyla ‘’Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’’ yapacak.


  Bugün “Yarı gölge ay tutulması” yaşanacak

BUGÜN öğleden sonra ‘’Yarı gölge ay tutulması’’ yaşanacak.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır