"Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Yolları ‘3 büyükler’ den geçti

TÜRKCELL Süper Lig'de bu sezon mücadele eden 14 takımdan toplam 44 futbolcu, daha önce ''3 Büyükler'' diye adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan en az birinde topkoşturdu. Anadolu takımlarında yıldızları parladıktan sonra veya yurt dışından yapılan transferlerin ardından Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gelen futbolcular, bir süre futbol oynamalarının ardından çeşitli nedenlerden dolayı İstanbul'un güçlü takımlarından ayrılmak zorunda kaldılar. 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında, daha önce ''3 Büyükler''de forma giymiş en çok futbolcuya sahip olan takım, geçen hafta sonunda Beşiktaş ile evinde 0-0 berabere kalan Konyaspor. Konyaspor'da Serhat Akın, İsmail Güldüren ve Erhan Albayrak, daha önce Fenerbahçe'de, Fahri Tatan ve Veysel Cihan, Beşiktaş'ta, Cihan Haspolatlı ise Galatasaray'da forma giydi. Ligde, Kocaelispor, Gaziantepspor, Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor'da ise 4'er futbolcu daha önce ''3 Büyükler''de oynadı.

Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın dışındaki toplam 15 takım içinde, sadece Denizlispor'daki hiçbir futbolcu daha önce ''3 Büyükler''de forma giymedi. Kayserispor'da ise sadece Afrikalı futbolcu Saidou, daha önce Galatasaray'da oynadı. Halen Galatasaray'da savunma görevi yapan milli futbolcu Emre Aşık ile Gaziantepspor'da forma giyen Mehmet Yozgatlı, 3 büyük takımın formasını giyip, faal futbolculuk yaşantısını sürdüren iki futbolcu. Emre Aşık sırasıyla Fenerbahçe, İstanbulspor, Beşiktaş, Ankaraspor ve Galatasaray, Mehmet Yozgatlı ise, sırasıyla Galatasaray, İstanbulspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını giymişti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da oynayan Okan Buruk ise Galatasaray ve Beşiktaş, Ankaragücü'nden Ceyhun Eriş, Galatasaray ve Fenerbahçe, Gaziantepsporlu Murat Şahin, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Kocaelisporlu Fatih Akyel de Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giyerek 2 büyük takımda görev alan oyuncular oldu.

12.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2016 İÇİN ALTYAPIMIZ HAZIR

  Trabzonspor Ersun Yanal'la ilk peşinde

  KOBE BRYANT'TAN BİR REKOR DAHA

  Yolları ‘3 büyükler’ den geçti

  Akrobasi şampiyonu Jeremy Lusk hayatını kaybetti

  Hacettepe de F.Bahçe'yi gözüne kestirdi

  Türkiye futbolda 10. sıradaki yerini korudu

  F.Bahçe Ülker deplasmanda Cibona Zagreb'le oynuyor

  Gecekondudan satranç millî takımına seçildi

  Dünya Motokros Şampiyonası 11-12 Nisan'da İstanbul'da

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır