"Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Alex gözünü rekora dikti

FENERBAHÇE kaptanı Alex de Souza, teknik direktör Luis Aragones ile arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra bir tartışma ve problem olmadığını söyledi. FB TV'de Fatih Demirkol'un hazırlayıp sunduğu ''Kaptan Köşkü'' programında konuşan Alex, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra Aragones ile aralarının bozulduğu yolunda medyada çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Kesinlikle böyle bir şey yok. Hiçbir zaman Aragones ile aramda problem olmadı. Belediye maçından sonra, yenilenme antrenmanında birlikte fotoğrafımızı çekip, yalan ve gerçek olmayan haberler yapıldı, ama aramızda ne tartışma, ne de problem söz konusu'' dedi.

MAÇ KOPUNCA GUİZA İLE GİTTİK

Brezilyalı futbolcu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı bitmeden Güiza ile birlikte soyunma odasına gitmesiyle ilgili olarak ise şunları kaydetti: ''Biz oyundan çıktığımızda takımımız 1-0 mağluptu. Hala oyunu döndürme şansımız vardı. 85'te 2. gol gelince, kendi inisiyatifimizle soyunma odasına Güiza ile birlikte gittik, çünkü maç kopmuştu. Artık geriye dönüş yoktu. Zaten o dakikaya kadar yedek kulübesinden takımımıza destek vermeye çalıştık. Herhangi bir tavır söz konusu değil. Ne yazık ki işler kötü gittiğinde bu tür haberler çıkıyor. Yenilmeseydik, bunların hiçbiri konuşulmayacaktı. Kötü sonuçlardan sonra dünyanın her yerinde bu tür haberler çıkıyor. Türkiye gibi futbolun önemsendiği ve futbolla yatılıp, futbolla kalkılan bir ülkede kötü sonuçlardan sonra bu tür yorumların olması da normaldir. Bizim takım olarak yapmamız gereken, 2-3 haftada sonuçları normal hale getirerek, bu tür haberlerin çıkmasını engellemektir.''

KALİTEMİZİ ORTAYA KOYAMADIK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle ilgili öz eleştiri de yapan Alex, bu karşılaşmada Fenerbahçe'nin kalitesini ortaya koyamadıklarını söyledi. ''Belediye maçında oynadığımız futbol, kapasitemizin çok altındaydı'' diyen Brezilyalı oyuncu, ''Öz eleştiri yapmak gerekirse, Fenerbahçe'nin kalitesinin ortaya koyamadık. Puan sıralamasında gerilere düştüğünüz zaman, her maçı almak gibi bir düşünceye giriyorsunuz. Bu da ister istemez hepimizde bir gerginlik ve stres yaratıyor. Daha sakin, neler yaptığını bilen bir takımla başarılı sonuçlar aldık'' diye konuştu.

TARAFTARDAN KREDİ İSTEDİ

Her maç öncesi ve sonrası toplantılar yaptıklarını anlatan Alex, ''Milli takımdan arkadaşlarımız döndüğünde bu toplantımızı yapacağız. Yönetimimizi endişelendirip, taraftarımıza ümitsizlik yaşatmayacağız'' dedi. Her maçı final gibi görerek, takımı puan tablosunda üstlere taşımaları gerektiğini çok iyi bildiklerini dile getiren Alex, şöyle konuştu: ''Taraftarımız çok iyi bilmelidir ki bu takımın futbolcularının çoğunluğunu 3-4 yıldır burada birlikte oynayan oyuncular. Bu oyuncularda hem kazanma potansiyeli, hem de gücü var. Kendimize güvenmeliyiz. Önümüzdeki günlerde, taraftarımızın taşıdığı korkuyu silmek zorundayız. Büyük Fenerbahçe taraftarından, bize bir kez daha kredi vermesini istiyorum. Takımını seven her taraftar, Hacettepe maçında takımına güvenerek tribünlerdeki yerin alacaktır.''

HEDEFİM 140 GOLÜ GEÇMEK

Alex, hedefinin Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın gol rekorunu egale etmek olduğunu ifade etti. Takımın idari görevlilerinden, bir süre önce kendi istatistiklerini istediğini anlatan Brezilyalı yıldız, ''Bu rakamlara göre 4 sene içinde Fenerbahçe'de 105 gol, 108 asistlik bir istatistiğe sahibim. Burada 2 yıllık daha vaktim var. Bu iki sene içinde eski oyunculardan Aykut Kocaman'ın 140 gollük rekorunu da en azından egale etmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

14.02.2009


 

F.Bahçe, Hacettepe önünde kötü gidişe son verecek mi?

TÜRKCELL Süper Lig'de son 3 maçta galibiyet alamayan Fenerbahçe, bugün Hacettepe ile yapacağı lig maçında kötü gidişine son vermek istiyor.

Sarı-lacivertliler, Hacettepe'yi kendi saha ve seyircisi önünde yenerek, ligde 3 maç sonra galibiyet almayı hedefliyor. Fenerbahçe'de kart cezalısı olan Güiza ve Gökhan Gönül, bugünkü maçta forma giyemeyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sarı kart gören Güiza, bu sezon 4. kartına ulaşarak sarı kart cezalısı duruma düştü. Gökhan Gönül de aynı maçta 2 sarı karttan kırmızı kart görerek, cezalı oldu. Güiza'nın yerine uzun bir aradan sonra Semih'in ilk 11'de forma giymesi bekleniyor. Fenerbahçe'de cezalıların dışında tedavileri süren Edu, Abdülkadir ve Josico da maç kadrosunda yer alamayacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Fenerbahçe-Hacettepe karşılaşmasını hakem Aytekin Durmaz yönetecek.

14.02.2009


 

G.Saray deplasmanda Antalya sınavına çıkıyor

ANTALYASPOR ile Galatasaray bugün lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek. Atatürk Stadında saat 15.00'de başlayacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek.

İki takım arasında ligdeki rekabet 1982-83 sezonunda başlarken, Galatasaray, rakibini iç sahada 2-0, deplasmanda da 1-0 yenmişti. Tarafların ligde şimdiye dek yaptığı 27 maçın 19'unu Galatasaray, 3'ünü Antalyaspor kazanırken, 5 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.

14.02.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

Bugün:

14.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği (Atatürk)

14.00 Ankaragücü-Gaziantep (19 Mayıs-Seyircisiz)

15.00 Antalyaspor-Galatasaray (Antalya Atatürk)

19.00 Fenerbahçe-Hacettepe (Şükrü Saracoğlu)

15 Şubat Pazar:

14.00 Ankaraspor-İstanbul B. B. (Yenikent ASAŞ)

14.00 Denizlispor-Konyaspor (Denizli Atatürk)

14.00 Kocaelispor-Kayserispor (İsmetpaşa)

15.00 Bursaspor-Sivasspor (Bursa Atatürk)

19.00 Beşiktaş-Trabzonspor (BJK İnönü)

14.02.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE PROGRAM

Bugün

13.00 Manisaspor-Altay (Manisa 19 Mayıs)

15 Şubat Pazar:

13.00 Çaykur Rizespor-Diyarbakırspor (Atatürk)

13.30 Giresunspor-Gaziantep B.B. (Atatürk)

13.30 Kayseri Erciyes-Adanaspor (Spor Kompleksi )

13.30 Kartalspor-Sakaryaspor (Kartal)

13.30 Orduspor-Kardemir Karabükspor (19 Eylül)

13.30 Boluspor-Malatyaspor (Bolu Atatürk)

13.30 Güngören Belediyespor-Samsunspor (Yahya Baş)

16 Şubat Pazartesi:

20.00 Karşıyaka-Kasımpaşa (İzmir Atatürk)

14.02.2009


 

F.Bahçe Caferağa'da G.Saray'ı ağırlıyor

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nin 16. haftası bugün derbi heyecanına sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 15.30'da başlayacak dev maçı Engin Kennerman, Semih Vural hakem ikilisi yönetecek. Ligde geride kalan 13 maçta 12 galibiyet ve tek yenilgisi olan Fenerbahçe 25 puanla liderlik koltuğunda otururken, 8 galibiyet ve 5 mağlubiyeti olan Galatasaray ise 21 puan ve averajla 4. sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Fenerbahçe, deplasmanda 66-58'lik skorla kazanmıştı.

14.02.2009


 

F.Bahçe'de üniversite kurma projesi

FENERBAHÇE Kulübü'nde sık sık gündeme gelen üniversite kurma projesi için girişimler sürüyor.

Hazırlık çalışmaları doğrultusunda öncelikle Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nı kuran sarı-lacivertli kulüp, kuruluş için her türlü yardıma hazır olduğunu vaat eden kongre ve yüksek divan kurulu üyesi Lütfü Tomuş'a da hazırlık çalışmaları için görev verdi. Kuruluş çalışmalarıyla ilgili detaylı bir rapor hazırlamak için başkan Aziz Yıldırım'ın yetki verdiği Tomuş, raporunu Aziz Yıldırım'a sundu. Geçtiğimiz günlerde kulüp binasına davet edilerek çalışmalar ilgili değerlendirme toplantısına katılan Tomuş'un, izlenmesi gereken yol konusundaki fikirlerini, kulüp genel sekreteri Vedat Olcay'ın yönetim kuruluna sunacağı öğrenildi.

14.02.2009


 

Beşiktaş risk almalı

Haftanın zorlu mücadelesi yaklaşırken 2 takımda artık son kozlarını oynuyorlar. Her ikisi için çok önem arz eden ve özellikle Beşiktaş açısından telafisi olmayan zor bir dönemece giriyoruz.

Bir tarafta 4 büyükler arasında ismi unutulmaya yüz tutmuş ve bu sene yaptığı transferler, oynadığı oyunla maziyi unutup zirveye yerleşen bir Trabzonspor var. Diğer tarafta şampiyonluğa hasret kalmış ve bu sezon başında teknik direktör değişikliği dâhil birçok badire atlatan bir Beşiktaş var. Beşiktaş için beklide dönüm maçı olacak. Yenildiği takdirde puan farkı 9'a çıkacak. Şampiyonluk ümidini belki başka bir bahara erteleyecek. Beşiktaş kazandığı takdirde puan farkını önemli ölçüde indirip yoluna devam edecek. Bu yüzden Denizli'nin olmasa olmaz maçı olacak. Evindeki kozları en iyi şekilde kullanmaya çalışacak. Bu durum risk almasını gerektirecek. Denizli risk almayı sevdiğinden dolayı ve ona göre önlemini alacağı için bu sorun teşkil etmeyecek.

Trabzonspor ise son yıllarda hiç göremediğimiz bir performansla zirveyi bir Anadolu takımıyla paylaşıyor. Trabzonspor'un en önemli yönü takım oyununu en iyi şekilde oynamasıdır. Bu oyun sistemi yıldız oyuncuların maharetiyle birleşince ortaya işte özlenen o tablo ortaya çıkıyor. Çok koşan, pres yapan ve daima rakibi rahatsız eden oyun stillerini de unutmamak gerekir. Deplasmanda iyi bir grafiği olan Trabzon bunu en iyi şekilde değerlendirip, ilk defa bu kadar liderliğe yaklaşmışken onu bırakmak istemeyecektir. 1 puan bile onlar için çok önemlidir. Bu arada devreye 'kazanmıyorsan kaybetme' planını girecek. Beşiktaş pres yapınca ani ataklarla kaleye gitmeyi düşüneceklerdir. Umut ve Gökhan her ne kadar gol atma yolunda etkisiz olsalar da bu maçta kendilerini göstereceklerdir. En çok ta bu maçın galibini hocaların etkili taktik anlayışları belirleyecek. Seyir açısında güzel bir maç olacağı inancındayım. Küfür ve şiddetin olmadığı güzel oynayanın kazanacağı bir maç olması temennisiyle her iki takıma başarılar diliyorum.

ÇETİN KASKA

14.02.2009


 

Beşiktaş, lider Efes'i konuk ediyor

BEKO Basketbol Ligi'nde 19. haftanın en önemli maçında Beşiktaş Cola Turka ile lider Efes Pilsen, bugün karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Emin Moğulkoç, Fatih Arslanoğlu, Uğur Özen hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 18. hafta sonunda 17 galibiyet ve tek yenilgisi olan Efes Pilsen 35 puanla liderlik koltuğunda otururken, 10 galibiyet, 8 yenilgisi olan Beşiktaş Cola Turka ise 28 puanla 5. sırada yer alıyor. Efes, sezon ilk yarısında Beşiktaş'ı 71-53'lük skorla yenmişti.

14.02.2009


 

Filede Eczacıbaşı-Telekom derbisi

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde zirveyi ilgilendiren önemli maçta Eczacıbaşı Zentiva ile Türk Telekom, bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Eczacıbaşı Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. Ligde 15 maçta 11 galibiyet, 4 yenilgisi olan Türk Telekom, 34 puanla ikinci sırada yer alırken, 14 maçta 11 galibiyet, 3 yenilgiyle Eczacıbaşı Zentiva ise 31 puanla üçüncü durumda bulunuyor. Sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçı Eczacıbaşı Zentiva 3-1 kazanmıştı.

14.02.2009


 

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde zirveyi ilgilendiren önemli maçta Eczacıbaşı Zentiva ile Tü

BASKETBOL ULEB Avrupa Ligi 2. tur gruplarında 3. hafta mücadeleleri de geride kaldı.

Ligdeki tek Türk ekibi olan Fenerbahçe Ülker, (H) Grubu'nda 3. haftada deplasmanda Hırvat rakibi KK Cibona Zagreb'i, özellikle son periyottaki oyunu ve Mirsad Türkcan'ın mükemmel performansıyla yenerek ilk galibiyetini aldı ve 4 puan ve averajla 3. sıraya yükseldi. 8 maçın 6'sını evsahibi ekiplerin kazandıkları 3. haftada, 5'er puan ve averajla (E) Grubu'nda İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria ve (H) Grubu'nda ilk yenilgisini alan geçen yılın şampiyonu Rus USH CSKA Moskova, 6'şar puan ve averajla da (F) Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, (G) Grubu'nda ise Yunanistan'ın Panathinaikos BSA Atina takımları lider durumda bulunuyorlar.

ZİRVEYE İKİ TÜRK OTURDU

Ligin 2. tur 3. hafta maçlarına Türk sporcuları damgalarını vurdu. Bu haftanın ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, takımı Regal FC Barcelona'nın, sahasında Alba Berlin'i 85-69 yendiği maçta 39 puan toplayan milli forvet Ersan İlyasova aldı. 22 yaşında ve 2.07 metre boyundaki İlyasova, 25.5 dakika sahada kaldığı maçı, 3 sayılık atışlarda 7'de 6, 2 sayılık atışlarda 10'da 4 ve serbest atışlarda da 4'de 4'lük isabetle 30 sayı, 7 hücum-4 savunma 11 ribaunt, 2 asist, 3 top çalma ve 2 blokla tamamladı. İlyasova böylece kariyerinde ilk kez Euroleague'de MVP unvanını kazandı.

MİRSAD'IN ALTIN DÖNEMİ

3. haftada İlyasova'dan sonra en başarılı oyuncu, KK Cibona Zagreb önünde 32 dakikada 20 sayı, 2 hücum-11 savunma 13 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma ve 2 blokla oynayıp 37 puan toplayan Fenerbahçe Ülker'in 33 yaşındaki deneyimli milli forveti Mirsad Türkcan oldu. Türkcan, bu başarısıyla 2. tur maçlarının genel MVP klasmanında toplam 62 ve 31 ortalama, sayı krallığında toplam 45 ve 22.5 ortalama, toplam ribauntta 20 ve maç başına 10, savunma ribaundunda da toplam 17 ve maç başına 8.5 ortalamayla bu kategorilerde zirveye yerleşti.

14.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır