"Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Paramızla rezil oluyoruz

FENERBAHÇE Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulüp için özveriyle çalışırken, haksız şekilde eleştirilmelerinin kendisini çok rahatsız ettiğini söyledi.

Koç, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte yaptığı toplantıda, geçen ay Yüksek Divan Kurulu toplantısında gündeme gelen, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın kulübe 8 villa satması konusundaki bir soru üzerine, ''Biletix firması Fenerbahçe'nin biletlerini satma hakkına sahiptir. O zaman benim hakkımda da bir şey açılması gerekir'' dedi. Ali Koç, şöyle devam etti:

ADİCE SUÇLANMAKTAN İĞRENİYORUM

''Bizler bu kadar özveriyle çalışırken, kendi şirketlerimize, ailemize göstermediğimiz hassasiyeti burası için gösterirken, kulübün sportif branşları dışında bazı harcamaları ceplerimizden karşılarken, (mesela şehitlere yapılan yardım), bu kadar aşağılık, adice suçlanmaktan ve bazılarının da medyada bunu ısrarla taşımasından iğreniyorum. Bunları gördükçe, bazen 'ne işi var iş adamlarının bu dünyada' diyorum. Aziz Yıldırım'ın bu kulübü dünyanın en yüksek gelire sahip 19. kulübü haline getirirken ne büyük fedakarlık yaptığını, stat yapılırken cebinden neler verdiğini, inşaat şirketinden nasıl kaynaklarını buraya aktardığını hepiniz bilirken, bu iğrenç, gülünç iddianın hala konuşuluyor olması, bu sektörün ne kadar yanlış yönde gittiğini ve buna 'dur'denmesi gerektiğini gösteriyor.''

BAŞKAN OLMA HEDEFİM DEVAM EDİYOR

Bir gazetecinin, ''Fenerbahçe'de yönetici olduğunuz için pişmanlık duydunuz mu?'' şeklindeki sorusuna Koç şu cevabı verdi: ''Pişmanlık duymadım. Bu seviyede Fenerbahçe Kulübü'ne hizmet etme şansını yakalamam, benim için büyük bir şeref ve onur, ama çok kez akşam gece yatarken, 'Bu iş bize göre bir iş mi?' diyorum. Bu işin para ile rezil olmanın en güzel tanımı olan bir iş olduğunu, çok sıkıntılı, çok problemli, övgüden çok eleştiri getiren, sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu biliyoruz. Bu yaşadıklarımız, beni de başkanımız gibi kamçılıyor. Ümitsiz olduğum dönemde sırf bu zihniyete Fenerbahçe camiasını bırakmamak için var gücümle çalışmak gerektiğini görüyorum. Başkanımız Mayıs ayında devam etmeye karar verdiği takdirde onun yanında olacağız. Tereddütlerle de olsa başkan olma hedefim devam ediyor.''

EN BÜYÜK ŞAMPİYON ADAYI YİNE BİZİZ

Ali Koç, ligde son 3 haftadaki olumsuz sonuçların, sezon başındaki kötü durumu çağrıştırmasına ve taraftarların 'Şampiyonluk kaçtı' diye ümitsizlik yaşamasına rağmen Fenerbahçe'nin en büyük şampiyonluk adaylarından biri bulunduğunu söyledi. Son 5 senenin 3'ünde şampiyon olduklarını, 2'sinde de son haftada şampiyonluğu kaçırdıklarını anlatan Koç, ''Takımımıza güvenmeliyiz, desteklemeliyiz, arkasında durmalıyız. Kaldı ki bir takımın her sene şampiyon olduğu bir örnek dünyada yoktur. Bu sene şampiyon da olunamayabilir. Dünyanın sonu değildir. Fenerbahçe'nin dünya kulübü hedefinde, yol haritasında sapmalar olabilir, ama hedef devam etmektedir'' diye konuştu.

15.02.2009


 

DOLMABAHÇE'DE DEV BULUŞMA

BEŞİKTAŞ ile Trabzonspor, Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Bu karşılaşma öncesi Trabzonspor'un ligde 41, Beşiktaş'ın ise 35 puanı bulunuyor. Beşiktaş'ta zorlu Trabzonspor karşılaşması öncesi 2 futbolcu sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren Ekrem Dağ ile Filip Holosko, Trabzonspor karşısında takımdaki yerlerini alamayacak.

11 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş ile Trabzonspor'da bugünkü karşılaşma öncesi toplam 11 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta 6, Trabzonspor'da ise 5 futbolcu, ligin zirvesini etkileyecek dev maçta sarı kart cezalısı olma riskiyle mücadele edecek. Siyah-beyazlılarda sezon başından bu yana 3'er sarı kart gören Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Edouard Cisse ve Mert Nobre, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri halinde 21. haftadaki Gaziantepspor deplasmanında cezalı duruma düşecek. Bordo-mavililerde ise Hüseyin Çimşir, Serkan Balcı, Selçuk İnan, Umut Bulut ve Hrvoje Cale, sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Denizlispor maçında forma giyemeyecek.

TABZONSPOR DEPLASMAN SEVİYOR

Beşiktaş ile İstanbul'da karşılaşacak olan Trabzonspor, bu sezon deplasmanların en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor. Dış saha maçlarının lideri olan bordo-mavililer, bu sezon deplasmanlarda oynadıkları 10 maçın 6'sını kazanırken, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Deplasmanlarda toplam 20 puan toplayan Trabzonspor, 15 gol atıp, kalesinde 9 gol gördü. Beşiktaş ise bu sezon iç sahada başarılı bir performans gösteriyor. Siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda yaptıkları 10 maçın 8'ini kazanırken, 1 beraberlik, 1 de yenilgi alarak, 25 puan topladı. Siyah-beyazlılar, iç sahada 19 gol atıp sadece 7 gol yedi.

15.02.2009


 

36 yıllık rekabette Beşiktaş 43-38 önde

11 EKİM 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 36 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 103 karşılaşmanın 43'ünü Beşiktaş, 38'ini Trabzonspor kazanırken, 22 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Siyah-beyazlıların toplam 141 golüne, bordo-mavililer 115 golle karşılık verdi. İki takım arasında bu sezon ligde Trabzon'da yapılan maç 0-0 biterken, Fortis Türkiye Kupası grup karşılaşmasında ise Beşiktaş, Trabzon'da 2-1 galip geldi. Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise galibiyet sayısında eşitlik bulunuyor. İki takım arasında yapılan 69 lig maçında taraflar 27'şer galibiyet alırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 99 gole, Trabzonspor 79 golle karşılık verdi.

15.02.2009


 

Ahmet Dursun Hazar Lenkeran'a transfer oldu

AZERBAYCAN 1. Lig takımlarından Hazar Lenkeran takımında forma giyen Ahmet Dursun, burada başarılı olmak istediğini söyledi.

Devre arasında Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor ile yollarını ayırdıktan sonra Azerbaycan takımlarından Lenkeran takımına transfer olan Ahmet Dursun, Hazar TV'ye yaptığı açıklamada futbol oynamak için Azerbaycan'a geldiğini söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Sezon sonuna kadar sözleşme imzaladım. Buradaki ortam çok güzel. Başarılı olmak istiyorum. Daha uzun süre forma giymek istiyorum. Azerbaycan'da beklediğimden iyi takımlar var" diye konuştu.

15.02.2009


 

Kayseri Erciyesspor'lu futbolcular zehirlendi

KAYSERİ Erciyesspor'da 21 futbolcu enfeksiyondan kaynaklanan şikayetler nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı.

Gece rahatsızlanana ve bulantı, kusma, yüksek ateş, baş ağrısı ve ishal gibi şikayetlerle kulüp yöneticilerine başvuran futbolcular Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. İntaniye servisine alınan iki futbolcunun ardından takımdaki diğer futbolcular ile kulüp çalışanlarının bazılarında da aynı rahatsızlıkların görülmesi üzerine topluca Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne getirildiler. Futbolculardan 14'ünün yatakta tedavisi yapılırken 7 futbolcu ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Kulüp Yöneticisi Muammer Yeğen, yarın oynamaları gereken maç ile ilgili Futbol Federasyonu ile görüşmelerinin sürdüğünü, futbolcuların sağlık durumu netleştikten sonra maçın oynanıp oynanmayacağının federasyon tarafından belirleneceğini ifade etti.

15.02.2009


 

SİVAS DEPLASMANDA BURSA İLE OYNUYOR

LİGDE yaptığı son 9 maçta yenilgi yüzü görmeyen lider Sivasspor, bugün Bursaspor'u deplasmanda yenerek hem liderliğini, hem de yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Lig lideri Sivasspor ile 9. sıradaki Bursaspor, saat 15.00'de Bursa Atatürk Stadyumu'nda karşılaşacak. Ligin zirvesi açısından önem taşıyan karşılaşmayı, Bülent Yıldırım yönetecek. Sivasspor'da, dizindeki sakatlığı nedeniyle tedavi gören Hayrettin Yerlikaya ile kart cezalısı kaptan Mehmet Yıldız, Bursaspor karşısında forma giyemeyecek. Gribal enfeksiyona yakalanan Musa Aydın, Murat Sözgelmez ve Abdurrahman Dereli ile ülkesinin milli takımıyla çıktığı maçta ayak bileğinden sakatlanan Kamerunlu Herve Germain Tum'un tedavilerinin sürdüğü, bu oyuncuların Bursaspor karşısında büyük bir ihtimalle forma giyeceği belirtildi.

15.02.2009


 

SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Ankaraspor-İstanbul B.B. (Yenikent ) 14.00 Denizlispor-Konyaspor (Atatürk) 14.00 Kocaelispor-Kayserispor (İsmetpaşa) 15.00 Bursaspor-Sivasspor (Bursa Atatürk) 19.00 Beşiktaş-Trabzonspor (BJK İnönü)

15.02.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA MALİ KONGRE HEYECANI

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu Salonu'nda yapılacak toplantı saat 10.00'da başlayacak.

Toplantıda, raporların okunarak görüşülmesinin ardından, kulüp yönetim kurulunun mali ve idari bakımlardan ayrı ayrı aklanmalarıyla, 2009 yılı bütçesinin kabulü genel kurul üyelerinin oylarına sunulacak. Bu arada, kongreye katılmak isteyen üyelerin ulaşımlarını kolaylaştırmak için çeşitli yerlerden servisler kaldırılacağı bildirildi. Bakırköy Meydanı, Aksaray İSKİ önü, Bostancı Deniz Otobüsü İskelesi önü ve Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı'ndaki servisler saat 09.00'da, Taksim AKM'deki servis saat 09.30'da, Beşiktaş Vapur İskelesi önü ile kulüp binasındaki servisler de saat 09.00 ile 09.30'da hareket edecek.

15.02.2009


 

SİVOK: BEŞİKTAŞ'I DÜNYA TANIYOR

BEŞİKTAŞ'IN Çek futbolcularından Tomas Sivok, siyahbeyazlı kulüpte futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu, futbolu Beşiktaş'ta bırakmak istediğini söyledi.

Çek futbolcu, ''Beşiktaş'ta olmak size ne kazandırıyor?'' şeklindeki bir soruya, ''Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Bütün dünyada tanınıyor. Beşiktaş'ta olduğum, Beşiktaş'ın bir parçası olduğum için çok mutluyum'' cevabını verdi.

15.02.2009


 

Motor sporunda Avrupa'nın 80 yıl gerisinden geldik

MOTOSİKLET Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Türkiye'nin motodrag alanında Avrupa'nın 80 yıl gerisinden geldiğini belirterek, ''Şimdi onları yakalama çabası içindeyiz'' dedi.

İzmir'in Ödemiş ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Memnun, ilk önce Belediye Başkanı Mahmut Badem'i makamında ziyaret etti. Badem, göreve geldiğinde, öncelikli olarak motodrag yarışları için yer aradıklarını, buldukları en uygun yerde 3 yıldır yarışların yapıldığınısöyledi. Federasyon Başkanı Memnun ise, Ödemiş'te bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, Balkanlar'daki 3 tane motodrag pistinin Türkiye'de olduğunu, bunlardan birisinin de Ödemiş'te bulunmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Memnun, sözlerini şunları söyledi: ''Ödemiş'e dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nu getireceğim. Bir süre Ödemişli yarışçımız İsmail Yeşil ile de motodrag yarışlarında aynı kulvarda yarıştılar. Birkaç motodragcımızı Avrupa yarışlarına hazırlayarak bu alanda da iddialı olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Motodrag alanında Avrupa'nın 80 yıl gerisinden geldik. Şimdi onları yakalama çabası içindeyiz. Federasyonumuz kurulmadan önce üvey evlat muamelesi görüyorduk.''

15.02.2009


 

Aydınsporlu futbolcular başkanı polise ihbar etti

TFF 3. Lig 2. Klasman Grubu takımlarından Aydınspor'da futbolcular ile yönetim kurulu arasındaki gerginlik devam ediyor.

Başkan Naci Yeşilyurt'un kendilerine silah çektiği iddiasıyla polise ihbarda bulunup karakolda ifade veren, 16 futbolcudan kulüp tesislerinde kalanlar, tesisleri terk etti. Kulüp Menajeri Ömer Bedioğlu'nun geç saatlerde kulübe geldiği ve futbolcularu tehdit ettiği öne sürüldü. Bazı futbolcular, Bedioğlu'nun ara transferde amatör takımlardan takıma dahil edilen futbolculardan para aldığını, olaydan bazı yöneticilerin haberi olmasına rağmen Başkan Yeşilyurt'tan çekindiği için bu yöneticilerin sessiz kaldığını öne sürdüler.

15.02.2009


 

43 dağcının Ağrı Dağı tırmanışı başladı

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu'nca düzenlenen ve 5'i bayan 43 dağcının katıldığı Ağrı Dağı tırmanışı başladı.

Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tugay, törende yaptığı konuşmada, Ağrı Dağı tırmanışına 19 il ve 37 kulüpten 43 seçkin dağcının katıldığını söyledi. Tugay, 43 dağcının geceyi 2 bin 100 metre yükseklikteki Korhan Yaylası'nda geçireceğini, 3 bin 476 ve 4 bin 200 metrelerde de kamp kuracaklarını belirterek, 17 Şubat'ta da zirveye ulaşmayı planladıklarını kaydetti.

15.02.2009


 

SPORA EN FAZLA İLGİ ERZURUM'DA

TÜRKİYE'DE illerin nüfusuna oranla sahip olduğu faal sporcu sayısı sıralamasında Erzurum'un ilk sırada yer aldığı bildirildi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, yaptığı açıklamada, Erzurum'da her 144 kişiden birinin lisanslı ve faal sporcu olduğunu belirterek, bu rakamın en fazla faal sporcusu bulunan illerden İstanbul'da 500, Ankara'da 374 ve İzmir'de 345 olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre, Erzurum'da 5 bin 431, İzmir'de 10 bin 834, Ankara'da 11 bin 918 ve İstanbul'da ise 24 bin 974 lisanslı faal sporcu bulunduğunu kaydeden Çintımar, Erzurum'un nüfusunun ülke sıralamasında çok gerilerde olmasına rağmen sahip olduğu sporcu sayısının spora verdiği önemi en iyi şekilde yansıttığını vurguladı. Erzurum'da lisanslı sporcu sayısının her yıl arttığını ifade eden Çintımar, 2003'te 4 bin 100 olan lisanslı sporcu sayısının 2004'te 5 bin 350, 2005'te 6 bin 342, 2006'da 9 bin 29, 2007'de 17 bin 802 ve 2008'de ise 20 bin 284'e yükselerek 5 kat arttığına dikkati çekti.

15.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır