"Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Köprülerin altından çok sular akacak

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lig TV'ye yaptığı Trabzonspor derbisi ile ilgili değerlendirmede özetle, ''Takımımla 1. dakikadan, 90. dakikaya kadar iftihar ettim. Son hareketlerde, son paslar kötüydü. İki puan kaybettiğimiz için kafamızı taşlara vuracak üzülecek bir halimiz yok. Bu yarış Beşiktaş'sız olmayacak. Beşiktaş bunu gösterdi. Bu köprünün altından çok sular geçecek. Bir rakibimizi ancak bu şartlarda elimizden kaçırabilirdik, onu başardık. Ne varsa her şey yapıldı. Söyleyecek fazla bir şey kalmıyor. Önümüzdeki haftalar bu tabloyu değiştirir. Benim takımım böyle devam ettiği müddetçe ben lige fevkalade iyimser bakarım'' şeklinde konuştu. Denizli Bobo'yu yedekte tutmasından dolayı içinin sızlayıp sızlamadığı veya rahatsızlık duyup duymadığı sorusuna, ''İçimin sızlaması başka bir şey, rahatsızlığım başka bir şey. İçim sızlar tabii. Ama Beşiktaş'ın sahaya yayılışı zaman zaman Bobo'nun oturmasını gerektiriyor. Zaman zaman da Nobre'nin yedekte oturmasını gerektiriyor'' diye cevap verdi. Denizli, bir soru üzerine, 26. haftayı hedef gösterdiği hatırlatılıp, bu beraberlikle bunun ileri ki haftalara mı kaydığını sorulması üzerine, ''Belki 1-2 hafta atabilir. Bunları söylerken takımımın hangi çizgide olduğunu düşünerek söyledim. Benim için Beşiktaş'ın bu akşam ortaya koyduğu futbol ve baskı kurması beklediğim bir görüntüydü. Ben böyle bir maç olabileceğini tahmin ediyordum. 90 dakikada yaptığımız tek pozisyon hatasıyla kalemize geldiler ve gol yedik'' diyerek sözlerini tamamladı.

17.02.2009


 

Trabzon liderlik fırsatını tepti

TÜRKCELL Süper Lig'de deplasmanda Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, ortaya koyulan futbol beğenilmedi. Teknik direktör Ersun Yanal, özellikle ofansif anlamda bordo-mavili takımını eleştirirken kulüp başkanı Sadri Şener'de Beşiktaş maçındaki futboldan memnun olmadığını bildirdi. Şener, ligin ikinci yarısına Fenerbahçe maçıyla başladıklarını belirterek, ''O maçta daha iyi futbol vardı. Beşiktaş maçındaki futboldan memnun değiliz. Sonuçta alınan puanlar çok önemli. Denizlispor, Antalyaspor, Konyaspor, Galatasaray maçları önümüzde var. Bu maçlar içerisinde Antalyaspor ile deplasmanda, diğerlerini sahamızda yapacağız. Önümüzdeki 4 maçta 12 puan almamız lazım'' dedi. Güçlü bir kadrolarının bulunduğunu ifade eden Şener, ''Sadece sahadaki 11'imiz değil, yedek kulübemiz de güçlü. Arada bu tür oyunlar olabilir. Fakat şu anda sonuca en yakın takımlardan biriyiz'' diye konuştu.

LİDERLİK FIRSATINI KAÇIRDI

Sivasspor'un deplasmanda Bursaspor ile berabere kalmasının ardından liderlik şansı yakalayan Karadeniz ekibi, Beşiktaş beraberliği ile de liderlik fırsatını kaçırmış oldu. Karadeniz ekibinde, Hüseyin ve Umut gördükleri kartlar ile cezalı konumuna düşerken bu oyuncular Denizlispor maçında takımdaki yerlerini alamayacaklar.

ÜÇ BÜYÜKLER GALİBİYET HASRETİ

Trabzonspor, Ersun Yanal yönetiminde, bu sezon üç büyük takıma karşı oynadığı maçlarda galibiyet hasretine dün akşam da son veremedi. Ligin ilk yarısında sahasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan, deplasmanda Galatasaray'a 3-0 yenilen, Fenerbahçe karşısında golsüz berabere kalan Karadeniz ekibi, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak bu sezon üç büyükler karşısında 3 puan ile tanışamadı. Trabzonspor, söz konusu 4 maçta 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 3 puan toplayabildi.

GÖKHAN GOL HASRETİNE SON VERDİ

Trabzonspor, üç büyükler karşısında gol hasretine ise Beşiktaş maçında son verdi. Karadeniz ekibi, Beşiktaş maçının 28. dakikasında Gökhan Ünal'ın attığı gol ile bu sezon üç büyükler ile yapılan maçtaki ilk golünü kaydetti. Fil Dişi Sahili ile yapılan ve 1-1 biten maçta milli takımın golünü atan Gökhan Ünal, Beşiktaş maçında da gol atmasına karşın galibiyet sevinci yaşayamadı.

17.02.2009


 

TRABZONSPOR 3 PUANI İSTEMEDİ

Kaybetmeme üzerine ve illa kazanmak üzerine planlanan iki sistem çarpıştı; kazanan Trabzonspor oldu. Yani kaybetmek istemeyen. Ersun Yanal'ın talebeleri maça zaten atarsak atarız, atmazsak atmayız havasında çıktı. Oyun da öyle şekillendi. Beşiktaş saldırmak istiyor ama Trabzonspor kendi ceza alanı önüne kadar rakibi bekliyor. Orada da genelde toplar Trabzonsporlu oyunculara geçiyordu. Trabzonspor defansındaki başarısıyla maçı beraberlikle bitirdi. Yoksa bu şartlarda buradan puan çıkartması zordu. Ortada Colman'ın isteği, geride Cale-Song-Egemen-Tayfun'un sorunsuz oyunu Beşiktaş'ın goller bulmasını engelledi.

Trabzonspor defans oyuncularıyla, hem de bir büyük takıma karşı puan alabileceğini gösterdi. Bu açıdan sevindirici. İstanbul'dan 1 puan benim işime gelir diye düşünene Ersun Yanal haklı çıktı. Güzel oyun, Beşiktaş'ı kendi alanına hapseden oyun yoktu. Fenerbahçe maçında o kadar güzel oyuna karşı sadece 1 puan gelmişse asıl kayıp oradaki 2 puan değil mi? Beşiktaş'tan kazanılan 1 puan, kazanılan 1 puandır.

Trabzonspor'da Yattara oynaması gereken bir maçta yine kaçak oynadı. Risk almadı, koşmadı, oyunun içine girmedi. Ben Yattara'nın oyunda tutulmasını savunanlardanım ama bu maçta gerçekten takımını eksik oynattı. Buna rağmen genellikle eleştirdiğim Colman ve Cale takımın en iyileri. Sezon başından buyana bu iki yabancı gelişim gösterdi. Ama bazı yerli oyuncular aynı gelişimi gösteremedi. Colman eskisi gibi değil, artık takımı için ekstra güç.

Trabzonspor bütün hatlarıyla defans yaptığı ve bunda da başarılı olduğu maçı istediği gibi bitirdi. Ersun hocanın istediği oldu. Şampiyonluk yolunda 1 puan da 1 puandır. Sadece bu futbol Trabzonspor'a yakışmadı ama onu da ileriki haftalarda telafi edecektir. Bir büyük maç atmosferi olarak son yıllardaki en temposuz Beşiktaş-Trabzonspor maçı oldu. Bunda Trabzonspor'un oyun oynamak istemeyişinin etkisi oldu. Beşiktaş tek kale oynasa da net pozisyonu yok gibi. Trabzonspor defans yapmayı öğrendi. Bana göre maçın Trabzonspor açısından görmemiz gereken noktası bu.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

17.02.2009


 

BEŞİKTAŞ 2 PUAN DAHA KAYBETTİ

Geçen hafta Konya'daki isteksiz, gayretsiz, bitkin futbolun ardından çıkılan Trabzonspor maçında Beşiktaş’ın ne yapacağı merakla bekleniyordu. Ligin ilk yarısında, üst sıralardaki takımlara karşı galibiyeti bulunmayan siyahbeyazlılar, acaba Trabzon’u yenip, Sivas ve G.Saray’ın puan kaybettiği haftayı avantaja çevirebilecek miydi? Mustafa Denizli, önce kaybetmemeyi düşünmüş olmalı ki, çift ön libero tek forvetle oynamayı denedi. Trabzon’un maç boyunca bulduğu tek pozisyon ve golün ardından, etkisiz Yusuf ve Serdar Özkan’ı oyundan alıp Bobo ve Delgado hamlesi tek kale maç oynanmasını sağladı. Trabzon savunmasını gelen bir yan topla aşmayı başarsa bile, baskılı ve üstün bir futbol oynayıp galip gelinememesi Beşiktaş’ın kayıp hanesine 2 puan yazılmasına sebep oldu.

Gelelim futbolculara: Şampiyon olacak bir takımın kalecisi bazı maçlarda kurtarıcı olmalı. Rüştü yediği golde hatalıdır diyemem, ama Trabzon maçında Fenerbahçe’yi kurtaran Volkan’ın oyununu hatırlayınca, Rüştü acaba hangi maçı kurtardı diye sormadan edemiyorum. Defansta Sivok ve İbrahim Üzülmez çok çalışıyor görünmelerine rağmen takıma pozitif bir katkıları olmadı. Cisse vasat, Fabian Ernst gayretliydi. Tello çok çalıştı fakat sonuç alamadı. Yusuf etkili olmazken, ikinci yarı oyuna giren Delgado hazır gözükmedi. Bobo attığı golle “bu takımın golcüsü benim” der gibiydi.

Dikkatsizliğin bedeli olarak yenilen bir golün ardında Trabzonspor gibi son haftaların formda takımına karşı oynanan başarılı futbol ancak beraberliği getirebildi. Bu maç berabere bitti ama kazanan Trabzon oldu. Önümüzdeki haftalarda, maç sonunu renklendiren “Trabzon kolbastısı” daha bir eğlenceli hale gelecek gibi görünüyor. Mustafa Denizli’nin 26. hafta tahmini tutar mı bilmem, ancak Cuma günü deplasmanda oynanacak Gaziantepspor maçında kaybedilecek puanlar, pamuk ipliğine bağlı Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını zora sokar.

NADİ AKSOY / [email protected]

17.02.2009


 

Potada kupa eşleşmeleri belli oldu

İZMİR'DE 20-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Teknosa Türkiye Kupası 8'li finallerinin kuraları İstanbul'da çekildi. Kura çekimine, kupada yer alan 8 kulübün yöneticilerinin yanı sıra Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown'un antrenör ve birer oyuncusu katıldı. 20 Şubat Cuma günü yapılacak çeyrek final maçlarının başlama saatleri şöyle: 13.45 Erdemirspor-Aliağa Petkimspor, 16.00 Galatasaray Cafe Crown-Antalya Büyükşehir Belediyesi, 18.15 Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen, 20.30 Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom.

17.02.2009


 

G.Saray yarın UEFA sınavına çıkacak

UEFA Kupası'nda 3. tur ilk maçları bu hafta oynanacak. Avrupa'daki tek temsilcimiz Galatasary, UEFA Kupası 3. ilk maçında yarın deplasmanda Fransa temsilcisi Bordeaux'ya konuk olacak. 3. turda ilk maçlar 18-19 Şubat'ta oynanacak maçlarla tamamlanırken, rövanş maçları ise 16 Mart'ta yapılacak ve 4. tura yükselecek takımlar belli olacak.

17.02.2009


 

Çağdaş Altan Alman 1. Liginde gol attı

ALMAN Birinci Futbol Ligi'nde oynanan 20. hafta maçında, FC Energie Cottbus'ta oynayan Türk futbolcu Çağdaş Atan, deplasmanda Borussia Dortmund ile 1-1 berabere kaldıkları maçta takımının tek golünü kaydetti. Çağdaş, maçın 31. dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi. Rakip ekip maçın 36. dakikasında Alexander Frei'nin penaltıdan attığı golle 1-1 eşitliği sağlarken, mücadelede bu sonuçla tamamlandı.

17.02.2009


 

NBA'DE MVP ÖDÜLÜ BRYANT VE O'NEAL'A

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) All-Star 2009 karşılaşmasında Batı Karması, Doğu Karması'nı 146-119 yendi. US Airways Center'da 16 bin 382 basketbolseverin izlediği karşılaşmada, Batı Karması'ndan Kobe Bryant 27 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistle gecenin yıldızı olurken, Amare Stoudemire de 19 sayı ve 6 ribauntla Batı'ya katkı sağladı. 7 oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığı Batı'da Shaquille O'Neal 17 sayı, 5 ribaunt ve 3 asist üretti, Pau Gasol, Chris Paul, Brandon Roy ve Tony Parker da 14'er sayı kaydetti. LeBron James'in 20 sayı, 5 ribaunt ve 3 asisti ile Dwane Wade ve Paul Pierce'ın 18'er, Kevin Garnett ve Maurice Williams'ın da 12'şer sayısı ise Doğu Karması'nı kurtaramadı. Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk periyodunu 34-27 önde bitiren Batı Karması, devreye de 72-67 galip girdi. Karşılaşmanın 3. periyodunu da 110-91 üstün bitiren Batı, sahadan da 146-119 galip ayrılan taraf oldu. Maçın ''En Değerli Oyuncu''su (MVP) ödülü, Batı Karması'nda mücadele eden Kobe Bryant ve Shaquille O'Neal arasında paylaşıldı.

17.02.2009


 

Zirve yarışında herkes Fenerbahçe'ye çalıştı

TÜRKCELL Süper Lig'de 20. hafta tamamlanırken, Sivasspor 42 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Sivasspor, Bursaspor ile deplasmanda yaptığı maçta 1-0 geriye düşmesine karşın karşılaşmadan 1-1 eşitlikle ayrıldı ve puanını 42'ye yükselterek, ilk sıradaki yerini korumayı başardı. Haftanın maçında İstanbul'da Beşiktaş ile karşılaşan şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ise uzun süre önde götürdüğü maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmada Trabzonspor'un golünü Gökhan Ünal atarken, Beşiktaş ise ikinci yarıda oyuna dahil olan Bobo ile golü buldu. Bu sonuçla Trabzonspor 42 puana ulaşırken, averajla 2. sırada kaldı. Beşiktaş ise 36 puanla bir sırada gerileyerek, 5. basamağa indi. Bu arada Trabzonspor Teknik Direktör Ersun Yanal, bu sezon çıktığı 3 derbi maçta da galibiyet yüzü göremeden ayrıldı.

FENERBAHÇE, HACETTEPE'YE GOL YAĞDIRDI

Ligde kümede kalma mücadelesi veren güçsüz rakibi Hacettepe karşısında Fenerbahçe, sahadan 7-0 gibi çok farklı bir skorla galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin gollerini Alex (3), Semih (2), Deivid ve Lugano kaydetti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 37'ye yükselterek, atılan gol averajıyla 4. sırada yer aldı. Sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışındaki diğer rakiplerinin puan kaybettiği haftanın en karlı takımı oldu.

GALATASARAY BU PUANLARI ÇOK ARAYACAK

Galatasaray ise yine ligde alt sıralardan kurtulma çabası veren Antalyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Sarı-kırmızılıların kötü bir oyun ortaya koyduğu mücadeleyi ev sahibi ekip 1-0 kazandı. Galatasaray, 37 puanda kalırken, atılan gol averajıyla Fenerbahçe'nin önünde 3. basamakta kaldı. Ligin 20. haftasında 4 maçı ev sahibi, 2 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 3 mücadelede berabere sona erdi. 9 karşılaşmada fileler toplam 25 kez havalandı.

17.02.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Antalyaspor-Galatasaray:...........................................1-0

Eskişehirspor-Gençlerbirliği:...............................0-0

Ankaragücü-Gaziantepspor:.......................................3-1

Bursaspor-Sivasspor:..........................................1-1

Fenerbahçe-Hacettepe:..............................................7-0

Ankaraspor-İstanbul B. Belediye:.........................1-2

Denizlispor-Konyaspor:................................................2-1

Kocaelispor-Kayserispor:......................................1-2

Beşiktaş-Trabzonspor:.................................................1-1

17.02.2009


 

GOL KRALLIĞI

GOL krallığı yarışında Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros Antalyaspor karşısında gol atamamasına rağmen 15 golle ilk sırada yer aldı. Sarı-kırmızılı futbolcuyu 11 golle Sivassporlu Mehmet Yıldız, 10 golle Eskişehirsporlu Youla ve Gaziantepsporlu Tabata, 9 golle de Hacettepeye 3 gol birden atan Fenerbahçeli Alex, Trabzonsporlu Gökhan Ünal ve Kocaelisporlu Taner Gülleri izledi.

17.02.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Ömer (Antalyaspor), Roberts (Denizlispor), Song (Trabzonspor), Tello (Beşiktaş), Mehmet Nas (Gençlerbirliği) Fatih Ceylan (Antalyaspor), Mehmet Topuz (Kayserispor), Jaba (Ankaragücü), Semih (Fenerbahçe), Alex (Fenerbahçe), Erman (İstanbul Belediyespor).

17.02.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Alex (Fenerbahçe)

17.02.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Yunus Yıldırım

17.02.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

FENERBAHÇE

17.02.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

20 Şubat Cuma: 20.00 Gaziantep-Beşiktaş, 21 Şubat Cumartesi: 15.00 Trabzon-Denizli, 14.00 İstanbul Belediye-Ankaragücü, 14.00 Konya-Antalya, 14.00 Kayserispor-Bursaspor,19.00 Gençlerbirliği-Fenerbahçe, 22 Şubat Pazar: 15.00 Sivasspor-Eskişehispor, 14.00 Hacettepe-Ankaraspor, 19.00 Galatasaray-Kocaelispor.

17.02.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 20 12 6 2 33 13 20 42

2.TRABZONSPOR 20 12 6 2 29 16 13 42

3.GALATASARAY 20 11 4 5 41 23 18 37

4.FENERBAHÇE 20 11 4 5 39 21 18 37

5.BEŞİKTAŞ 20 10 6 4 30 19 11 36

6.ANKARASPOR 20 10 3 7 28 18 10 33

7.KAYSERİSPOR 20 8 8 4 21 12 9 32

8.GAZİANTEPSPOR 20 8 6 6 28 26 2 30

9.BURSASPOR 20 8 6 6 26 26 0 30

10.İSTANBUL B.Ş.BLD. 20 7 4 9 22 30 -8 25

11.ESKİŞEHİRSPOR 20 5 9 6 28 28 0 24

12.ANTALYASPOR 20 5 7 8 20 26 -6 22

13.GENÇLERBİRLİĞİ 20 5 6 9 24 28 -4 21

14.KONYASPOR 20 5 6 9 19 29 -10 21

15.ANKARAGÜCÜ 20 4 6 10 19 30 -11 18

16.DENİZLİSPOR 20 5 3 12 25 37 -12 18

17.KOCAELİSPOR 20 3 3 14 24 46 -22 12

18.HACETTEPE SPOR 20 2 5 13 11 39 -28 11

17.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır