"Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Görüş

Türkiye’nin genleri değiştiriliyor mu?

Genlerin değiştirilmesi hem insan hayatında ve hem de ülkelerin hayatında görülen bir husustur. Bu yazımızda kısa insan hayatındaki genlerden bahsettikten sonra ülkelerin hayatında görülen genlerin değişiminden bahsetmek istiyorum.

Cenâb-ı Hak insanın özelliklerini en küçük parçalarında bir şifre olarak yerleştirmiştir. Bugün genetik kopyalamadaki insanların hareket noktaları ve ipuçları işte bu şifrelerdir.

Kur’ân-ı Kerim’de, “İnsan zanneder mi ki, ölümünden sonra Biz kemiklerini toplayıp onu diriltmeyeceğiz? Evet toplarız, hem de parmak uçlarına varıncaya kadar eski halinde düzenleriz”1 buyuruluyor.

Bediüzzaman Hazretleri de Kehf Sûresi’nin 49; Kaf Sûresi’nin 17-18 ve İnfitar Sûreleri’nin 10-12. âyetlerine dayanarak diyor ki: “Hem anlarsın ki; insan, ipi boğazına sarılıp, istediği yerde otlamak için başıboş bırakılmamıştır. Belki, bütün amellerinin sûretleri alınıp yazılır ve bütün fiillerinin neticeleri, muhâsebe için zaptedilir.”2

Evet bütün aklî ve naklî delil ve gerçekler gösteriyor ki, insanlar uyandırılmamak üzere kabirlerinde bırakılmayacaklar ve her biri ismiyle, cismiyle ve sûretiyle tekrar diriltilip hesap vermek ve ebedî hayatlarına başlamak üzere büyük bir mahkemeye sevk edileceklerdir.

Bunlar; insan hayatındaki önemli gelişmelerdir. ‘Gen’ deyince sadece insan hayatındaki bu değişimler hatırlanmamalıdır. Bir de ülkelerin hayatında söz konusu olan ‘gen’ değişimleri vardır. Ülkemizde de yapılan birtakım çalışmalar göstermiştir ki, geçmişte Osmanlı’nın atının özengisini öpen ülkeler bugün geçmişi ile bağını koparıp kendilerine köle yapmak istemektedirler. ‘Nedir bunlar?’ diye sorulursa, terör, malî kriz, Kürt problemi ve Kemalist eğitim sayılabilir.

Terör; bir ülkenin kendi insanının refahı için hazırlanan kaynakların ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alan terörist gruplara yönlendirilmesi ve bunun için güçsüz hale getirilmesidir.

Malî kriz; kendi öz kaynaklarını kullandırma yerine başka ülkelerden verilen borçlarla ülkenin geleceğini ipotek etmektir.

Kürt meselesi; daha düne kadar birlik ve beraberlik içinde olan ülke insanının arasına nifak sokmak suretiyle toplumu bölmeye çalışmak ateşle oynamak demektir.

Kaynaklar:

1- Kıyamet Sûresi, 75/ 3-4., 2- 10. Söz.

HALİL ELİTOK / Emekli Müftü

18.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır