"Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yeni anayasa ertelenmemeli

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu bildirdi. Yeni anayasa tartışmalarının doğru bir zamanda başladığını ve sivil toplumun da yapıcı bir şekilde sürece katkı sağladığını kaydeden Uslu, ancak sürecin çeşitli nedenlerle kesintiye uğradığını belirtti. Uslu, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin ihtiyacı olan ve ertelenmemesi gereken bir konu olduğunu ifade etti.


CHP’de Gürsel Tekin çatlağı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partilerin Yüksek Seçim Kuruluna aday listelerini vermelerine saatler kala görevinden istifa etti. Ancak bir sü

TÜRK ASKERİ ADEN KÖRFEZİNE UĞURLANDI

TCG Giresun Fırkateyni Aden Körfezi’nde görev yapan uluslar arası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris Aksaz’daki deniz üssünden yola çıktı.


  ERMENİ DİLİ BÖLÜMÜ

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ermeni Dili ve Edebiyatı alanının stratejik önemini gördükleri için üniversite bünyesinde böyle bir bölüm kurduklarını söyledi.


  SİMAV 5’LE SARSILDI

Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen ve paniğe sebep olan 5 büyüklüğündeki deprem sebebiyle bazı evlerin ve dükkanların duvarlarında çatlaklar oluştu, eşyalar zarar gördü. Deprem sırasında hastanede tedavi gören bir kadın, panik sebebiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.


  Obama’ya insan hakları çağrısı

DÜNYANIN çeşitli ülkelerinden uzman hukukçuların oluşturduğu uluslar arası panelde, ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’ya, insan hakları sözleşmeleri ve insan hakları yasalarına duyulan saygının yeniden tesis edilmesi için öncü rol oynaması çağrısı da yapıldı.


  Afganistan’da sivil katliamı

BM, Afganistan’daki sivil kayıpların yüzde 40 oranında arttığını bildirdi. Ülkede sadece geçen yıl 2 bin 118 masum sivil öldü. BM’nin yayınladığı rapor, sivil ölümlerinin yüzde 55’inden (1160) Taliban'ı sorumlu tutuyor. ABD önderliğindeki NATO ve Afgan askerleri ise sivil ölümlerin yüzde 39’unun (829) sorumluluğunu kabulleniyor. Uzmanlar, geriye kalan 130 kişinin iki ateş arasında kalarak hayatlarını kaybettiğini ifade ediyor.


  Türkiye Finans, sanayicinin nakit sorununu çözecek


  İTO'ya kayıt yaptıran yabancı sermaye yüzde 30 arttı


  Komşularımıza ihracatta artış sürüyor


  Sanayiciler, 2009'dan umutsuz


  ÖSYM Başkanı’ndan adaylara uyarılar


  Kırıkhan’da 8 kilo patlayıcı ele geçirildi


   Alaçatı Belediye Başkanı tutuklandı


  Turgut Altınok: Bir müddet dinleneceğim


  Profesyonellik kapıdaki görevliden başlamalı


  Su zammı geri alınsın



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır