"Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

KUPADA İDEAL EŞLEŞME

FUTBOLDA Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Sivasspor, Ankaraspor ile de Beşiktaş eşleşti. Ataköy Olimpiyatevi'nde, Futbol Federasyonu yetkilileri ile kupada çeyrek finalde rakiplerini eleyen Ankaraspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Sivasspor kulüplerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarı final kura çekimi sonucunda Fenerbahçe ile Sivasspor, Ankaraspor ile de Beşiktaş birbirlerine rakip oldu. Fenerbahçe-Sivasspor eşleşmesinde ilk maç İstanbul'da, Ankaraspor-Beşiktaş eşleşmesinde ise ilk maç Ankara'da yapılacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak yarı finalde ilk karşılaşmalar 4 Mart Çarşamba, rövanşları ise 22 Nisan Çarşamba günü yapılacak ve finalistler belli olacak. Maç tarihleri federasyon tarafından bir gün önce veya sonrasına alınabilecek.

13 MİLYON DOLAR PARA ÖDÜLÜ

Tarihlerinde ilk kez kupada yarı finale çıkma başarısı gösteren Ankaraspor ve Sivaspor bu kupayı arzularken, 26 senedir kupayı müzesine götüremeyen Fenerbahçe bu yıl her zamankinden fazla bir şekilde mutlu sona ulaşmak istiyor. Beşiktaş ise hem kupada hem de ligde en iyi dereceyi elde etmenin peşinde. Toplam 13 milyon 250 bin dolar para ödülünün dağıtıldığı kupada yarı finalde galibiyete 200 bin, beraberliğe 100 bin, tur atlayan takıma da 250 bin, finale kalan takıma 100'er bin dolar para ödülü verileceği açıklandı. Kupanın finali 13 Mayıs Çarşamba günü daha sonra belirlenecek bir şehirde oynanacak.

KAZANAN AVRUPA LİGİ'NE GİDECEK

TFF Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, yarı finale çıkan 4 takımı tebrik ederken Sivasspor ve Ankaraspor'un tarihlerinde ilk kez yarı finale çıkmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kazancıoğlu, kupayı kazanan takımın gelecek sene başlayacak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacağını, bu takımın Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanması halinde ise finali kaybedecek takımın Avrupa'ya gideceğini hatırlatttı.

19.02.2009


 

Aragones: Eleştiriler beni etkilemez

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan Fatih Demirkol'un hazırlayıp sunduğu "Aragones'le Teknik Analiz" programına konuşan teknik direktör Luis Aragones, "Futbol çok büyük bir organizasyon. Hacettepe karşısında aldığımız 7-0'lık galibiyet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi mağlubiyeti ile ilgili olarak söylenebilecek tek şey Belediye önünde şanssız olduğumuzdur. Rakibimizin kontrataklarına çare bulamadık. Ama iki maç arasında hazırlık bakımından pek fark yoktu." ifadesini kullandı. "Motivasyon için bir şey yapıyor musunuz?" sorusuna Aragones "Futbolda 3 faktör vardır mental, teknik ve taktik ama buna rağmen sahada her şey olabiliyor. Bazen oyuncularımı tiyatroda oynayan aktörlere benzetiyorum; çünkü sahada en iyisini yapıp alkışlanmak istiyorlar tıpkı aktörler gibi. Bu yüzden de hiçbir oyuncunun bir maçta isteksiz oynayabileceğini düşünemiyorum" cevabını verdi.

Olumsuz tezahüratların kedisini etkileyip etkilemediği ile ilgili olarak ise teknik direktörümüz "Çok uzun yıllardır futbolun içinde olduğum için doğrusu beni hiç etkilemiyor ama futbolcuyu etkilediğini düşünüyorum. Sonuç yeterli olmasa bile iyi oyunu fark edip iyi şeylerin yapıldığını görmek gerek. Bunun en iyi örneği de Arsenal maçındır" diye cevapladı. Hafta sonu oynayacağımız Gençlerbirliği maçı ile ilgili olarak ise Aragones şunları söyledi: "Fenerbahçe her zaman kazanmak için sahaya çıkıyor. Türkiye Ligi'nde yer alan takımlar artık birbirine benzer futbol oynuyorlar. Rakibimize saygı duyuyoruz. Ankara'ya da kazanmak için gidiyoruz."

Geçen hafta rakiplerin puan kaybetmesiyle ilgili olarak da Aragones şu yorumu yaptı: "Lig uzun bir maraton. 14 maçta 42 puan toplanacak. 45 takım iyi savaş veriyorlar. Son 67 ve 8 haftalar kritik haftalar olacak. Elimizden geleni yapacağız. Bu periyotta bazı takımlar puan kaybedecek bazıları da kazanacak.""Rakipleri tanımak için ne yapıyorsunuz?" şeklindeki soruya ise teknik direktörümüz Luis Aragones, "Bu ciddi uğraş verdiğimiz bir konu. Kaleci antrenörümüz Angel Ferez rakiplerimizin maçlarını izleyerek ve analizlerini yaparak ciddi bir çalışma yapıyor. Daha sonra bu çalışmalar CD'ye alınarak oyuncularımıza izlettiriliyor" cevabını verdi.

19.02.2009


 

Magic, Bobcats'i 107-192 yendi, Hidayet 13 sayı attı

nAMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Charlotte Bobcats'i uzatmada 107-102 ile geçerken, milli basketbolcu 13 sayı kaydetti. Magic'in, Amway Arena'da normal süresi 95-95 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde Bobcats'i 107-102 yendiği maçın 38 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu 13 sayı, 7 asist ve 5 ribaunt kaydetti. Magic'i sırtlayan Dwight Howard, 45 sayı ve 19 ribauntla kariyer rekoru kırarken, Rashard Lewis de 17 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistle takıma destek verdi. Raymond Felton'ın 22 sayı, 10 ribaunt ve 5 asisti ile Boris Diaw ve Emeka Okafor'un 14'er sayısı ise Bobcats'in yenilgisini önleyemedi.

19.02.2009


 

ING Grubu Formula 1'in Türkiye sponsoru oldu

nING Grubu, Formula 1 yarışlarında bu yıl Türkiye ayağının resmi sponsoru oldu. Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'si, Haziran ayında İstanbul Park'ta yapılacak. ING Grubu, son 3 yıldır da Fernando Alonso'nun baş pilotluğundaki ING Renault F1 Takımı'nın isim sponsorluğunu yapıyordu. Grup ayrıca, bugüne kadar Avustralya, Belçika ve Macaristan Grand Prix'lerinin de resmi sponsorluğunu üstlendi.

19.02.2009


 

Ferrari'nin yeni aracı F60 arıza yaptı

nFORMULA 1'de geçen sezonun markalar şampiyonu Ferrari'nin yeni aracı F60 arızalandı. Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, 2009 sezonunda kullanacağı yeni aracı F60'ı, Bahreyn'deki Sakhir Pisti'nde test ederken, araçta problem meydana geldi. Sorunun, aracın Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi'nin (KERS) soğutma düzeninde oluştuğu tespit edildi.

19.02.2009


 

Futsal A Millî Takımı İsrail'le deplasmanda oynuyor

FUTSAL (A) Milli Takımı, 2010 Avrupa Şampiyonası ön eleme grubundaki ilk karşılaşmasını bugün İsrail ile yapacak. Elemelerde Türkiye'nin de yer aldığı (D) Grubu'ndaki maçlar 19-22 Şubat tarihleri arasında İsrail'de oynanacak. Teknik direktör Ömer Kaner yönetimindeki Futsal (A) Milli Takımı, grupta ev sahibi İsrail'in yanı sıra Finlandiya ve Karadağ ile mücadele edecek. Türkiye, bugün İsrail, 20 Şubat Cuma günü Finlandiya, 22 Şubat Pazar günü de Karadağ ile karşılaşacak. Milliler, grubu lider tamamlaması ya da tüm ön eleme grupları içindeki en iyi iki ikinci takımdan biri olması halinde yükselme grubuna çıkarak, yoluna devam edecek.

19.02.2009


 

Yanal bu defa yarıştan kopmadı

DAHA önce çalıştırdığı takımların lige iyi başladıktan sonra düşüşe geçmesi nedeniyle eleştirilere maruz kalan Ersun Yanal, Trabzonspor'un başında eski dönemlerinden farklı bir grafik çiziyor. Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Vestel Manisaspor gibi takımlarda zaman zaman başarılı dönemler geçiren Ersun Yanal, Trabzonspor'da zirve yarışında daha uzun süreli bir mücadele gerçekleştiriyor. Trabzonspor'da göreve başlamadan önce Vestel Manisaspor'u çalıştıran Ersun Yanal, Ege ekibiyle ilk 9 haftada elde ettiği 7 galibiyetle dikkatleri üzerine çekmişti. Bu galibiyetlerin ardından Vestel Manisaspor'un şampiyon olup olmayacağı tartışılırken, Manisa ekibi peş peşe uğradığı yenilgilerle 11. hafta sonunda liderlikten olurken ligde alt sıralara doğru da düşüşe geçmişti. Yanal'ın ilk görev yaptığı Denizlispor da 9. hafta sonunda 20 puanla ilk sırada yer alırken daha sonra düşüşe geçmişti. Denizlispor, ligi 8. sırada tamamlamıştı.

20 HAFTADA 8 DEFA LİDER KOLTUĞUNA OTURDU

Ankaragücü'nde başarılı bir dönem geçirerek Fenerbahçe'nin gündemine gelen, ancak transferi gerçekleşmeyen Yanal, Gençlerbirliği'nde ise ligi üçüncü bitirmeyi başarmıştı. Ersun Yanal, Trabzonspor ile daha farklı bir görüntü ortaya koyuyor. Yanal yönetimindeki bordo-mavili takım, ligin 20. haftası sonunda topladığı 42 puanla lider Sivasspor'un averajla gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Karadeniz ekibi, ilk 20 haftalık bölümde zirveden hiç kopmazken, 8 kez ilk sırada, 11 kez 2. sırada, 1 kez de 4. sırada haftayı kapattı.

19.02.2009


 

Ağrı Dağı tırmanışına tipi geçit vermedi

nDAĞCILIK Federasyonu tarafından düzenlenen Ağrı Dağı tırmanışını tipi nedeniyle tamamlayamayan dağcılar Iğdır'dan ayrıldı. Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tugay, yaptığı açıklamada, federasyonun 2009 yılı faaliyet programında yer alan Ağrı Dağı kış tırmanışını tipi nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirterek, Iğdır'a dönen dağcıların bu sabah kentten ayrıldığını söyledi. Cumartesi günü 5'i bayan 43 dağcıyla başladıkları kış tırmanışını yoğun tipi nedeniyle Ağrı Dağı'nın 3 bin 400 metre yüksekliğindeki dağevinde sonlandırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

19.02.2009


 

G.Saray Avrupa'da zorlu 2 maça çıkıyor

nGALATASARAY Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında bugün deplasmanda Rusya temsilcisi Chevakata ile karşılaşacak. Vologda kentindeki müsabaka TSİ 17.00'de başlayacak. İki takım arasındaki rövanş maçı 26 Şubat Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve tur atlayan takım belli olacak. Öte yandan Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, GM Capital Avrupa Çalenç Kupası çeyrek final rövanş maçında, bugün İstanbul'da, Yunanistan temsilcisi Enosi Athlopedion Patras ile karşılaşacak. Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Tur atlayan takımın kupada ''Dörtlü Final''e yükseleceği eşleşmedeki ilk maçı Yunan temsilcisi kendi evinde 3-0 kazanmıştı.

19.02.2009


 

Bursaspor sergisi açıldı

BURSA'DA, spor haberlerine yönelik faaliyet gösteren bir internet sitesi tarafından düzenlenen ''Hayatım Bursaspor'' adlı fotoğraf sergisi, törenle açıldı. Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'ndeki törene, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Osman Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı.

19.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır