"Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

CHP’de Sevigen kavgası büyüyor

CHP’de Mehmet Sevigen hakkındaki iddialar parti içi tartışmaları arttırdı. CHP Milletvekilleri Ali Topuz ve Yaşar Ağyüz, Sevigen’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ‘’Sevigen olayı; ticarî bir iş değildir. Konumunu ve sıfatlarını kullanarak, menfaat, haksız kazanç temin etmek demektir’’ dedi.’’ Sevigen olayının’’, parti üst yönetimince sahiplenildiği izlenimi verilmesinin, büyük sorunlara yol açacağı uyarasında bulunan Topuz, ‘’Sevigen, vakit yitirilmeden istifa ettirilmelidir; istifa ettirilmek yetmez, partiden uzaklaştırılmalıdır. Hiç kimse, çamura ve pisliğe yakın olmak istemez’’ diye konuştu.

Sevigen ile ilgili 1 milyon 125 bin dolarlık kâr payı sözleşmesi iddiasının, CHP adına çok büyük ‘’talihsizlik’’ olduğunu ifade eden Topuz, yerel seçimler öncesi bunun yaşanmasının, partiye umutla bakmaya çalışan çevreleri, CHP’nin seçmenini ve örgüt emekçisini üzdüğünü, derinden yaraladığını söyledi. Topuz, bu olayın, ‘’komplodur, senaryodur’’ denilerek geçiştirilemeyeceğini, tevil edilerek (söz veya davranışa başka bir anlam vererek) asla göz ardı edilemeyeceğini vurgulayarak, ‘’Bu olayda, tevil yoluyla ikrar vardır. İkrar, yargının takdiri dışında önemli bir delildir. Olay yalanlanamamıştır. Ortaya konulan belgeler, ilgililerin açık beyanları karşısında, saptırma gayretlerine ve beyhude çırpınışlara rağmen, Sevigen iddiaları kabul etmiştir. Başkaca bir araştırma yapmaya ve delil aramaya gerek yoktur’’ diye konuştu. Ankara / aa

“DAHA VAHİM OLANI;

KORUMACI YAKLAŞIM’’

Bu olayIn, CHP için tedavi edilmesi, giderilmesi oldukça zor ve derin yaralar açtığını savunan Topuz, Sevigen’in, davranışları ve tutumundan daha vahim olanının; parti üst yönetiminin olay karşısındaki duyarsızlığı, sessizliği ve korumacı yaklaşımı olduğunu belirtti. Her seçim döneminde ve adayların Genel Merkezden belirlenmesi sırasında, Sevigen ile ilgili benzer söylentilerin ortaya çıktığını dile getiren Topuz, ancak her defasında iddiaların dikkate alınmadığını ve göz ardı edilmeye devam edildiğini öne sürdü. Topuz, ‘’Günlerdir gazetelerin manşetlerinde, köşe yazılarında ve televizyonlarda yer alan, CHP ile ilgili ağır suçlamalara ve eleştirilere sebep olan, Türkiye’nin gündemine oturan Mehmet Sevigen olayı, nedense parti üst yönetiminin gündemine bir türlü giremedi’’ dedi.

“UTANDIRMAYA HAKKI YOK’’

CHP’lİ Topuz, iddialarla ilgili üzüntüsünü, ‘’Ömrümün yarım asrı aşkın bölümünü içinde yaşadığım CHP’de, buna benzer bir durumu hiç görmedim, yaşamadım. Onun için, içim yanıyor, çok üzülüyorum ve de çok utanıyorum’’ şeklinde dile getirdi. Topuz, hiç kimsenin, CHP’lileri, böyle bir duruma sokmaya, üzmeye ve utandırmaya hakkı olmadığını ifade etti. Topuz, CHP’ye sürülen lekenin, mutlaka temizlenmesi, partiyi lekeleyenlerin himaye edilmemesi, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, yardımcısıyla ilgili ne düşündüğünü cesaretle açıklaması gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, bu olaya el koyarak gereğini yapmasını isteyen Topuz, ‘’Sevigen, vakit yitirilmeden istifa ettirilmelidir; istifa ettirilmek yetmez, Sevigen, partiden uzaklaştırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, hiç kimse çamura ve pisliğe yakın olmak istemez’’ dedi.

20.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ADALET MÜFETTİŞLERİ

  Yargı kararları toplum vicdanıyla örtüşmeli

  İş âlemi ilk 6 ay için karamsar

  Vizesiz Avrupa’ya doğru ilk adım

  CHP’de Sevigen kavgası büyüyor

  Çözüme yaklaşıyoruz

  40. yıla özel site

  Diyanet: Yetimlere sahip çıkın

  Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

  SHÇEK 1 milyar TL evde bakım ücreti ödüyor

  İzmir dokuz aylık su kazandı

  Kayseri’de ekmek fiyatları düştü

  Doğu’da 3 ilde 3 ayrı deprem oldu

  Öğretim yılının yarısı boşa gidiyor

  Gül Afrika yolcusu

  Emekli aylıkları bir haftada bağlanacak

  Din eğitiminde yaş sınırı kalksın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır