"Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

AKM’de ihale aşamasına gelindi

ATATÜRK Kültür Merkezi (AKM) için hazırlanan yenilenme projesi tamamlanarak ihale aşamasına geldi. Çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı Swissotel’de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu ve Tabanlıoğlu Mimarlık kurucu ortağı Murat Tabanlıoğlu tarafından yapıldı. Toplantıda konuşan Çolakoğlu, ajansa devredilen AKM binasının yenilenmesi çalışmalarında Tabanlıoğlu mimarlık ile birlikte çalıştıklarını, hazırlanan projenin dosyasının 24 Aralık 2008’de 2 Nolu Koruma Kurulu tarafından onaylandığını aktardı.

Hedeflerinin İstanbul’un siluetini oluşturan önemli bir yapı olan AKM’nin ana görünümünü bozmadan günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde canlandırmak olduğunu belirten Çolakoğlu, ‘’Hızla ihale aşamasına geliyoruz. Umudumuz Mart ayı içinde ihalesini yapıp, Nisan ayında buraya kazmayı vurarak girmek’’ dedi. Çolakoğlu, 1968 yılında açılan AKM binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu’nun bu projeye ‘’baba yadigarı’’ olarak baktığını ve şimdiye kadar hiçbir ücret almadan bu duruma getirdiğini söyledi. Bundan sonra projenin özel bir statüye sahip ajansın yapacağını ifade eden Çolakoğlu, başvuracak şirketlerde AKM’yi 2010 yılına yetiştirme şartını öncelikle olarak aradıklarını vurguladı.

20.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bakü, İslâm kültürünün başşehri

  AKM’de ihale aşamasına gelindi

  “Suyun düşü” New York’ta

  “Yaşayan ölüler” sanatseverlerin huzurunda

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır