"Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ARAGONES HÂLÂ UMUTLU

TÜRKCELL Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği'ne 1 - 0 yenilen Fenerbahçe'de büyük bir moral çöküntüsü yaşanıyor.

Teknik Direktör Luis Aragones, bu yenilgiye rağmen şampiyonluk şanslarının devam ettiğini söyledi. Aragones, geçen hafta Hacettepe karşısında 7-0 galip geldiklerini, bugün buradan yenilgiyle ayrıldıklarını hatırlatarak, ''Bu böyledir, faul sonrasında çarpmadan gelen bir toptan gol yedik. Rakip golden sonra boş alanlar buldu. Biz ortadan giremedik. Oyunu kanatlara yaymaya çalıştık, bunda da başarılı olamadık'' dedi. Maçta 1-0 geriye düştükten sonra rakibin pozisyonlar bulduğuna dikkati çeken Aragones, şöyle konuştu:''Biz gol için saldırınca kalemizde pozisyonlar oldu. Defansta problem yaşadığımızı sanmıyorum. Ancak 1-0'dan sonra defansta hatalar yapmış olabiliriz. Çarpıp giren golden sonra 5-6 adamla saldırdık ve defans güvenliğin bıraktık.'' Aragones, 19 Mayıs Stadı'ndaki suni çimle ilgili bir soruyu ise, ''Bu sahada daha önce 3 kez oynadık. Ne şartta olduğunu biliyorduk. Daha önce gelip antrenman yapmamızı gerektirecek bir durum yoktu'' şeklinde cevapladı.

KALECİ VOLKAN: OLMAYINCA OLMUYOR

Milli kaleci Volkan Demirel, takım olarak çok kötü oynadıklarını ve büyük avantaj yitirdiklerini söyledi. Sarı - lacivertli kulübün resmi internet sitesine konuşan Volkan Demirel, takım olarak kötü oynadıklarını, kaybederek büyük bir avantaj yitirdiklerini, ancak 3 puanlı sistemde her şeyin olabileceğini ve yeni avantajların kendilerine geleceğini söyledi. Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olmanın kendilerine çok üzdüğünü belirten Volkan Demirel şunları söyledi; "Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. İçerde konuşuyoruz daha iyi oynayabilmek için. Fakat bazen sahaya çıkınca konuşulanlar olmuyor. Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyorsa eline geçen fırsatları değerlendirmek zorunda. Fakat takım olarak çok kötü oynuyoruz. Hepimiz bunun farkındayız. Düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama olmuyor. Yine de matematiksel olarak şansımız sürdüğü sürece her şey bitmiş sayılmaz. Ben üzerime düşeni en iyi şekilde yapmakla yükümlüyüm. Fakat galip gelemediğimiz sürece benim kurtarışlarımın hiçbir önemi kalmıyor. Arkadaşlarım da ellerinden geleni yapıyor. Çünkü inanın en büyük sıkıntıyı bizler yaşıyoruz. Kimse bizlerin üzülmediğini düşünmesin. Artık güçlü-güçsüz kavramı kalmadı ligde. Hele ki 3 puanlı sistemde her şey olabiliyor. Bugün kazansaydık çok büyük avantaj sağlayacaktık. Bu değirmenin altından çok su akacaktır. Bu avantajlar bize çok gelecektir. Kimse merak etmesin, umutsuzluğa kapılmasın."

23.02.2009


 

EMİN CANKURTARAN TOPRAĞA VERİLDİ

VEFAT eden eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı, Cankurtaran Holding'in sahibi iş adamı Emin Cankurtaran'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Cankurtaran'ın naaşı Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı'ndaki tesislerinde düzenlenen törenin ardından cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cankurtaran'ın cenazesi burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedildi. Cankurtaran'ı son yolculuğunda ailesi ve yakınlarının yanı sıra spor, siyaset, iş ve sanat dünyasının önemli isimleri yalnız bırakmadı. Cenaze namazına, Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri, iş adamları, sanatçılar olmak üzere büyük bir topluluk katıldı.

23.02.2009


 

Şener: Trabzonspor bir yenilgiyle yıkılmaz

TÜRKCELL Süper Lig'de Denizlispor'a sahasında 2-0 yenilen Trabzonspor'da, kulüp başkanı Sadri Şener, bir mağlubiyetle yıkılacak takım olmadıklarını söyledi.

Şener, Denizlispor maçında kötü oynadıklarını belirterek, ''Bir yol kazası geçirdik. Kredimizi kendi sahamızda harcıyoruz. Üzüldüğüm tek şey, çok emek harcıyoruz, çok mesai veriyoruz. Karşılığı bu olmamalıydı'' dedi. Yine de yollarına devam ettiklerini ifade eden Şener, ''Bunlar olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde bu işi getireceğiz. Buna burada bir nokta koyuyoruz. Eksiklerimizi hocamız görmüştür. Artık önümüzdeki hafta oynayacağımız Antalyaspor maçına bakacağız. Trabzonspor bir mağlubiyetle yıkılacak takım değil'' diye konuştu. Şener, teknik direktör Ersun Yanal ile şu ana dek sözleşme uzatılmaması ve teknik direktör Güneş'in takımın başına geçeceği yönündeki söylentilere ilişkin olarak ise şunları söyledi: ''Öyle bir şey yok. Bunu kim çıkardı onu da bilmiyorum. Hocayla yolumuza devam edeceğimizi söylemiştik. Trabzonspor, bir mağlubiyetle yıkılacak bir takım değildir. Trabzonspor, güçlü bir takımdır. Bunlar olacaktır, her takımın başına gelir. O yüzden doğal karşılayın.''

23.02.2009


 

SONG: MORALİMİZİ BOZMAYALIM

TÜRKCELL Süper Lig'de dün sahasında Denizlispor'a 2-0 yenilen Trabzonspor'da, savunma oyuncusu Rigobert Song, moralleri bozmadan yollarına devam edeceklerini söyledi.

Song, bazen futbolda kendilerine izah edemedikleri günler yaşayabileceklerini belirterek, ''Denizlispor maçında takım arkadaşlarımla birlikte o zor günlerden birini yaşadık. Fakat bu demek değildir ki moralimizi bozacağız. Moralimizi korumak zorundayız'' dedi. Şimdiye kadar bu takım ile bu noktaya geldiklerini ifade eden Song, ''İşin içinden çıkabilmek için bu durumları iyi yönetmek gerekir. Bu durumu iyi yönetebilirsek takım arkadaşlarımla birlikte şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da en üst düzeye taşıyacağız'' diye konuştu. Song, geçen seneye dönerek bir örnek vermek istediğini belirterek, şunları kaydetti: ''Galatasaray'da oynadığım zamanlarda Ali Sami Yen'de Kasımpaşa karşısında beklenmedik bir yenilgi almıştık. O da en az bu maç kadar şaşırtıcı bir durumdu, ancak o zaman da bu durum içerisinden çıkarak takım şampiyon olmasını bilmişti. Bu durum şunu gösteriyor ki, bu tip maçları kaybettikten sonra ne kadar ayağa hızlı bir şekilde kalkarsanız durumu o kadar çabuk toplarsınız. Ben herkese sonsuz bir şekilde güveniyorum. Ayrıca bu yenilgiler sizin kendi kendinizi sorgulamanıza yardımcı olur. Kendimizi sorgulayarak bu dönemi biran önce atlatacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyerek istediğimiz yere ulaşacağız.'' Denizlispor karşılaşmasında girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Gökhan Ünal ise, rakiplerinin önünde sürpriz bir yerilgi aldıklarını belirterek, "Trabzonspor hala şampiyonluğun en büyük adayıdır" şeklinde konuştu.

23.02.2009


 

Mesut Bakkal geldi, Denizli 6 puan kaptı

TÜRKCELL Süper Lig'de 21. haftayı averajla 15. sırada tamamlayan Denizlispor, teknik direktörlüğe Mesut Bakkal'ı getirdikten sonra 2. galibiyetini aldı.

Sezona Ali Yalçın idaresinde başlayan Denizlispor, Yalçın'ın görevinden ayrıldığı 9. haftaya kadar 2 galibiyet almış ve 8 puan toplamıştı. 10. hafta karşılaşmasına menajer Özhan Çetin'in yönetiminde çıkan ve Kayserispor'u 1-0 yenen Denizlispor, 11. haftadan itibaren 18. haftanın sonuna kadar Ümit Kayıhan ile yoluna devam etmişti. Ümit Kayıhan idaresinde Turkcell Süper Lig'de 8 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 yenilgi alan yeşil siyahlılar, Mesut Bakkal'ın teknik direktörlüğünde çıktıkları 3 maçta 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Denizlispor, geçen hafta evinde Konyaspor'u Roberts ve Angelov'un golleriyle 2-1 yenerken, bu hafta da Trabzonspor'u Angelov ve Bangoura'nın attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

23.02.2009


 

Trabzon Yarı Maratonu'nu Doğan ve Çağlayan kazandı

29. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda, bayanlarda birinciliği Türkiye rekoru kıran Bahar Doğan, erkeklerde ise parkur rekorunu elde eden Mehmet Çağlayan kazandı.

Trabzon'un sahil mevkisinde yer alan Emperyal üst geçidi altından, saat 09.30'da başlayayan yarı maratonda atletler, sahil güzergahını takip edip, Akçabaat ilçesinin Yıldızlı beldesi mevkisinden dönerek, 21.1 kilometrelik parkuru, Trabzon Belediyesi binası önünde tamamladılar. Yarı maratonda bayanlarda 1:10:02'lik derecesi ile Türkiye rekoru kıran Bahar Doğan birinci, 1:11:03'lük derece ile Meryem Tanga ikinci, 1:12:04'lük derece ile Türkan Erişmiş, üçüncü oldu. Erkeklerde ise 1.03.32'lik derecesi ile parkur rekoru kıran beden eğitimi öğretmeni Mehmet Çağlayan birinciliği, 1.04.23'lük derece ile Moldova'dan Vitaly Georgita ikinciliği, 1.04.32'lik derecesi ile de Bekir Karayel üçüncülükazandı. Yarı maratona 29'u bayan olmak üzere toplam 200 atlet katıldı. Maratonda 7'si bayan olmak üzere 28 yabancı uyruklu sporcu da yer aldı.

23.02.2009


 

Mehmet Okur'un 25 sayısı Jazz'a galibiyet getirdi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında New Orleans Hornets'i 102-88 ile geçerken, milli basketbolcu 25 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Energy Solutions Arena'da 19 bin 911 kişinin izlediği karşılaşmanın 38 dakikasını sahada geçiren Okur, 25 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle etkili bir oyun sergiledi. Okur'un takım arkadaşlarından Dwight Howard 20 sayı, 13 asist ve 2 ribaunt kaydederken, Ronnie Brewer da 16 sayı ve 5 ribaunt üretti. Chris Paul'ün 24 sayı, 7 ribaunt ve 5 asisti ile Rasual Butler'in 21 sayı ve 1 ribaundu ise Hornets'in yenilgisini önleyemedi. Maçın ilk çeyreği, Jazz'ın 28-21 üstünlüğüyle sona ererken, devre de bu takımın 84-76 lehine tamamlandı. Karşılaşmanın 3. periyodunu da 84-76 önde tamamlayan Jazz, sahadan da 102-88 galip ayrılmayı bildi.

23.02.2009


 

Türk atletler Atina'da 6 madalya kazandı

YUNANİSTAN'IN başkenti Atina'da yapılan Balkan Salon Şampiyonası'nda, Atletizm Milli Takımı, 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı. Şampiyonada, Türkiye adına tek altın madalyayı, bayanlar 60 metre engellide 8.20'lik derecesiyle Esen Kızıldağ elde etti.

Bayanlar 800 metre mücadelesinde, yarışı Rumen rakibi Miheala Neacsu'nun arkasında tamamlayan Yeliz Kurt ise 2:03.87'lik derecesiyle pistten gümüş madalya ve yeni Türkiye rekoruyla ayrıldı. Yeliz bu zamanıyla 1995 yılında Öznur Dursun'un Sofya'da elde ettiği 2:04.34'lük rekoru geliştirdi. Erkekler 60 metrede altın madalya için favori olarak gösterilen İsmail Aslan, 6.77'lik derecesiyle balkan ikinciliğini kazanırken, erkekler 400 metrede Serdar Tamaç, 47.96'lık derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu. Avrupa Salon Şampiyonası kafilesine sonradan dahil olan Ali Topkara, erkekler 3000 metrede elde ettiği 8:09.26'lık derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu. Erkekler sırıkla atlamada Yunus Emre Usluca, 4.60 metre ile bronz madalya aldı. Şampiyonada Türkiye, takım sıralamasında bayanlarda kazandığı 52 puanla 4. olurken, erkeklerde ise 53 puanla 5. oldu. Romanya, bayanlarda ve erkeklerde takım halinde birinci oldu.

23.02.2009


 

İnter, salı günkü Manchester United maçına odaklandı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) şampiyonluktaki favori takımı Inter, ligden sonra gözünü Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United maçına çevirdi.

Inter teknik direktörü Jose Mourinho, dün deplasmanda 2-1 yendikleri Bologna maçından sonra yaptığı açıklamada, ''Bu maç geride kaldı. Artık, önümüzdeki Manchester United maçına odaklanacağız'' dedi. Portekizli çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi'nde salı günü San Siro'da oynayacakları ilk maçta, Manchester United karşısında avantajlı bir skor elde ederek, Old Trafford'daki ikinci maça çıkmak istediklerini belirtti. Portekizli teknik adam, Inter taraftarlarına çağrıda bulunarak, kendilerini desteklemelerini istedi.

23.02.2009


 

ŞAMPİYONLUK GİDİYOR, ARAGONES BİRŞEYLER YAPMALI

Fenerbahçe, Ankara'da çok önemli bir üç puan bıraktı. Şampiyonluk yarışında bu puanlar çok aranacak.

Ama görünen o ki puan kayıpları daha da artacak. Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu oyun geçen haftaki 7-0 lık galibiyetten sonra tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Maçı kazanacak istek ve arzudan yoksun olmalarının yanı sıra sahada görevini tam yapan bir Fenerbahçeli futbolcu göremedik. Giydiği formanın bilincinde olan, sahada terini son damlasına kadar akıtan futbolcuları olmadan hiçbir takım başarıyı yakalayamaz.

Hacettepe karşısında izlediğimiz takımın aksine Gençlerbirliği karşısında Fenerbahçe adına sahada organize olabilen bir takım yoktu. Deivid ve Uğur kanatlarda son derece zayıf kaldılar. Arkalarındaki Roberto Carlos ve Gökhan Gönül ataklara gereken desteği veremediler. Hücuma çıktıkları anlarda bile Fenerbahçe kalesi etkili kontra ataklar yedi. Orta sahadaki pres karşısında Emre ve Deniz ileri çıkamadılar, geride kalarak genellikle yan paslar yaparak hücum üretkenliği bakımından takımın bir anlamda el frenini çektiler. Alex daha orta sahanın gerilerine kadar top almaya geldi. Semih ise yeterince topla buluşamadı, buluştuğu anlarda ise markajda kaldı.

Gökhan Emreciksin ve Wederson değişiklikleri aynı sistemde isimlerin değişmesi oldu. Aragones geride olduğu dakikalarda bile risk almaktan kaçınıyor. Kazım'ı oyuna sokarak risk almışsa da yeterli bir hamle olmadı. Aslında Fenerbahçe yedek kulübesi baktığımızda başka yapabileceği bir hamlede yok gibi. Futbolda istikrarın önemi çok büyük. Fenerbahçe'de çarklar istikrarlı bir şekilde dönmüyor. Bu haftaki takım ile bir sonraki haftadaki takım arasında korkunç farklar var. Bu durum çözüme kavuşturulamaz, Fenerbahçe standart futbolunu her hafta sahaya yansıtamazsa istikrarlı sonuçlar da alamaz. Aragones artık bir şeyler yapmalı.

EFE KIRMIZI

23.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır