"Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Kim bu MGK yetkilisi?

İsrail gazetesi Haaretz, Türk MGK’sından bir yetkilinin “Biz Türklerin bölgeye karşı hâlâ Osmanlıcı bakışımız var. Bu yüzden Araplarla değil de İsrail'le bağlarımız olması çok doğal” dediğini aktardı.


Askerlik süresi kısalsın

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, askerlik süresinin uzunluğundan şikâyet ederek, “Hepimiz bu ülke için seve seve canımızı veririz, ancak neden korkulu

Meclisin gündemi yoğun

MECLİS'TE ‘’Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’’ kurulması, KOSGEB’in hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere de destek sağla


  Varlık barışında son hafta

GELİR İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, varlık barışı uygulamasını, “bir daha ele geçmeyecek fırsat” olarak nitelendirdi ve “Mükellefler 2 Mart’a kadar başvursun.


  TPAO, uluslar arası denetime açılıyor

TÜRKİYE'DE ham petrol ve doğal gaz faaliyetlerinin yanı sıra bağlı kuruluşları aracılığı ile çeşitli enerji projelerinde faaliyette bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, uluslar arası denetime açılıyor.


  İthalatta denetim anlaşmazlığı

DIŞ Ticaret Müsteşarlığının (DTM), ithalatta standart denetimlerine ilişkin yılbaşında yaptığı bazı düzenlemelere, Gümrük Müsteşarlığı (GM), “gümrük iş ve işlemlerini olumsuz etkilediği ve gereksiz belge istendiği” gerekçesi ile karşı çıktı.


  Başkan Levent'ten Yeni Asya'ya ziyaret

İHSANİYE Belediye Başkanı Ahmet Levent, Yeni Asya'yı ziyaret ederek gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ve Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz ile görüştü.


  İşsizler tarıma sığındı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın kriz ortamında işsizler için geçim kapısı haline geldiğini belirterek ‘’krizde işsizler tarıma sığınıyor ‘’ dedi.


  AİHM’e 6 yılda 262 işkence başvurusu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği bilgiye göre, AİHM’e Türkiye’den son 6 yılda “işkence ve kötü muamele” sebebiyle 262 başvuru yapıldı, bunlardan 123’ü hakkında ihlâl kararı verildi, 46’sı “dostane” çözüme kavuşturuldu.


  2008’in olayı “Ergenekon’’ soruşturması

İNSAN Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği’nin (MAZLUMDER) ‘’2008 Yılı Türkiye İnsan Hakları Raporu’nda, ‘’Ergenekon’’ soruşturması, 2008 yılının en önemli olayı olarak gösterildi.


  İsrail: Vatikan’dan özür diliyoruz

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hz. İsa ve annesi Hz. Meryem’in alay konusu yapıldığı televizyon programıyla ilgili olarak Vatikan’dan özür diledi. Olmert, “Bir komedi şovundan bile söz ediyor olsak belli ölçüde hassasiyet gösterilmesini ve ölçülü davranılmasını talep etme hakkı vardır” dedi.


  Çin’de maden kazası: 73 ölü

ÇİN’İN Şanşi eyaletindeki kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında 73 işçi hayatını kaybetti.


  Cumhurbaşkanı Gül, Tanzanya'da

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kenya'nın ardından resmi ziyarette bulunmak üzere Tanzanya'nın Darüsselam şehrine geldi.


  Refah sınır kapısı açıldı

MISIR ile Gazze arasındaki Refah sınır kapısı geçici bir süre için açıldı.


  İş için yurtlarından ayrılıyorlar

TÜRK Sağlık-Sen, kamuda sözleşmeli çalışanların sorunlarını tespit etmek amacıyla 12 bin 662 kişinin katıldığı bir araştırma yaptı.


  Tebliğin yolu Risâle-i Nur’dan geçer

DÜNYANIN en büyük ikinci kitap fuarı olan Kahire Uluslar arası Kitap Fuarı bu yıl da kitapseverlerle buluştu. Bu yıl 40. kez kapılarını ziyaretçilerine açan fuar, 21 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında kitap okurlarına hizmet verdi.


  Bakan Şahin, kameraman oldu

ANTALYA'DA seçim çalışmalarına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, habercilerle bir süre sohbet etti.


  İstanbul’da 2 kaza, 2 ölü

MALTEPE ve Şişli’de meydana gelen trafik kazalarında, biri kadın 2 kişi öldü.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır