"Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

SKİBBE GÖNDERİLDİ

GALATASARAY'DA KOCAELİSPOR KARŞISINDA ALINAN 5-2'LİK AĞIR YENİLGİNİN ARDINDAN GÖREVİNE SON VERİLEN ALMAN TEKNİK ADAM SKİBBE, FLORYA TESİSLERİNDE YAPTIĞI VEDA TOPLANTISINDA, "DAHA İYİ BİR SON İSTERDİM" DEDİ. OLDUKÇA ÜZGÜN GÖRÜNEN SKİBBE, "KULÜPTEKİ MADDİ İMKANSIZLIKLAR YÜZÜNDEN ARA TRANSFERDE İSTEDİĞİMİZ OYUNCULARI ALAMADIK" DİYE KONUŞTU. ALMAN ÇALIŞTIRICI, GALATASARAY'IN ÇOK KALİTELİ BİR TAKIM OLDUĞUNU DA SÖYLEDİ.

GALATASARAY'DA Kocaelispor karşısında alınan 5-2'lik ağır mağlubiyetin ardından görevine son verilen Skibbe, Florya Metin Oktay Tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Alman teknik adamın oldukça üzgün göründüğü basın toplantısında yaptığı açıklamaların ayrıntıları şöyle; "Bugunkü buluşmamızın sebebini zaten duymuştunuz. Galatasaray Kulubü, teknik direktörlük görevini başka bir sorumluya verme kararı aldı. Bu kararın sebebi olarak da ikinci devre yani kıştan sonra çıktığımız maçlarda sportif açısan istenilen sonuçların alınamaması gösterildi. Biz bu sene çok zor bir lig yaşadık, sezon içinde ağır darbeler de aldık. Sportif açıdan başarısızlıklar da var. Ancak bir çok da sakatlık yaşadık. Kulübümüzün de bunları giderecek maddi olanaklara sahip olmaması da bizim elimizi kolumuzu bağladı. Oynadığımız futboldan dolayı son iki lig maçımızda hayal kırıklığına uğradım.

SAVUNMADA ÇOK BAŞARISIZ OLDUK

Benim için Galatasaray çok iyi bir noktaydı. Tabii bu maceraya girdikten sonra daha iyi bir son olarak bitirmeyi isterdim. Galatasaray kulübüne ve takımıma perşembe günkü Bordeaux maçında başarılar diliyorum. Galatasaray'da benimle beraber çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tabii ki sizler içinde geçerli medya olarak. Hem yazılı hem de görsel basının çok olmasından dolayı işinizi çok agresif yapmak durumdasınız, bu sizin işinizin bir parçası bunu anlayışla karşılıyorum. Özelikle bunu bir daha söylemek istiyorum. Benim en çok hoşlandığım konu takımla birlikte çalışmalarımdır. Ama buna rağmen bizim en büyük eksiğimiz defansif alanda istediğimiz performansı gösteremememiz oldu. Bir takımın başarı çok güzel ve agresif oynayan değil; defansif anlamda sağlam duranlardır. Bunu özellikle ligde devamlı olarak gösteremedik. Ama bunun tam eksine UEFA maçlarında çok iyi bir defansif oyun gerçekleştirdik. Bana bundan sonra kulüp çalışanlarına ve sizlere sağlıklı günler dilemekten başka bir şey kalmadı."

3-3 YAPSAYDIK BURADA OLMAZDIK

Kocaelispor maçında alınan 5 - 2'lik mağlubiyetin görevden alınmasında büyük rol oynadığını da belirten Skibbe, ''Bu tip ayrılıklar profesyenel futbol kariyerinde hiç bir zaman şaşırtıcı değildir. Takımın sahada aldığı skorlar ve sonuçlarla yaşamak zorundasınız. Dün de olduğu gibi bir hocanın gitmesini veya kalmasını çok kısa anlar belirliyor. Dün akşam skoru 3-3'e getirebilseydik veya iki dakika sonra gol yemeseydik bugün burada bu konuşmayı yapmıyor olabilirdik." dedi. Alman teknik adam konuşmasını şöyle tamamladı; ''Galatasaray benim için çok önemli bir deneyimdi. Yurt dışına gittiğiniz zaman sizi orada nelerin beklediğini hiçbir zaman öngöremiyorsunuz. Bazen istediklerinizi yapamıyorsunuz. Değiştimek istediklerinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Ben buna rağmen yurtdışında çalışmaya devam etmek istiyorum çünkü burada çok önemli tecrübeler edindim. İnsani açıdan takımım beni hayal kırıklığına uğratmadı ancak sportif açıdan bazen hayal kırıklığına uğradım. Başarının anahtarı takım oyununda gizlidir. Bizim takımımızın iyi bir kalitesi var. Takım olarak saha içinde disiplinli olduğumuz zaman ve topu basit bir biçimde oynadığımızda başarılıydık. Biz bu konularda yüksek düzeydeki maçlarda başarılı olduk ama bunun tam tersi biçimde ligde bazı maçlarda başarısız olduk.''

TEŞEKKÜR EDİLDİ: Galatasaray Kulübü, Alman Teknik Direktör Michael Skibbe'nin görevine son verdi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, teknik direktör Michael Skibbe'nin bugün itibarıyla görevine son verildiği duyuruldu. Yapılan kısa açıklamada, ''Görevde bulunduğu süre içerisinde karşılıklı anlayış ve dostluk çerçevesinde sürdürdüğümüz ilişkimiz doğrultusunda Sayın Michael Skibbe'ye bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında da başarılar dileriz'' denildi.

24.02.2009


 

2009 G.SARAY'A YARAMADI

TÜRKCELL Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'nda 2008 yılını iyi bir yerde kapatan Galatasaray'a, 2009 yılı uğurlu gelmedi. Sarı-kırmızılılar, Turkcell Süper Lig'de 2009 yılında oynanan 5 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabilirken, 3 yenilgi ve 1 de beraberlik elde edebildi. Ligde 2009 yılında sadece Denizlispor'u deplasmanda 2-0 mağlup edebilen Galatasaray, Sivasspor'a 2-0, Antalyaspor'a 1-0 ve Kocaelispor'a 5-2 yenilmekten kurtulamadı. Galatasaray, bu dönemde tek beraberliğini Kayserispor'dan aldı. Galatasaray, ligde 2008 yılını 16. hafta sonunda lider Sivasspor'un 1 puan gerisinde kapatırken, 21. hafta sonu itibariyle bu fark 8'e çıktı. Ligde bu dönemde 11 puan kaybeden Galatasaray, 1 puan farkla yer aldığı 3. sıradan, 8 puan farkla 5'inciliğe geriledi. Sarı-kırmızılılar, 2009 yılında rakiplerine ligde sadece 5 gol atabilirken, kalesinde ise 9 gol yedi. Galatasaray, 2009 yılında Fortis Türkiye Kupası'ndan çeyrek finalde elendi. 2009 yılında Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Altay (2-1) ve Malatyaspor'u (4-2) mağlup ederek kupada çeyrek finale yükselen ''Cim bom'', çeyrek finalde eşleştiği Sivasspor'a ise 1-1 tamamlanan iki karşılaşmanın ardından penaltı atışları sonunda 4-2 yenilerek elenmekten kurtulamadı. Galatasaray, 2009 yılında UEFA Kupası'nda 3. turda yaptığı tek karşılaşmada ise Girondis De Bordeaux ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak rövanş için avantaj elde etti. 2009 yılında Galatasaray'ın aldığı saha sonuçları, teknik direktör Michael Skibbe'nin de sonunu getirdi.

24.02.2009


 

TANER BÜYÜKLERE ATMAYI SEVİYOR

KOCAELİSPOR'UN tecrübeli futbolcusu Taner Gülleri, bu sezon 4 büyük takımla oynanan her maçta fileleri havalandırmayı başardı. Ligde daha önce Beşiktaş (2-5), Fenerbahçe (2-3), Galatasaray (1-4) ve Trabzonspor (1-2) maçlarında gol bulan Taner, bu akşam da büyüklere gol atma alışkanlığını sürdürerek 4 gol birden attı. Taner, daha önce gol attığı bu karşılaşmalarda gol bulmasına rağmen, takımı hiç puan alamamışken, bu kez Kocaelispor Galatasaray'ı deplasmanda yenmeyi başardı. Ligde şu ana kadar 9 golü bulunan Taner, Galatasaray karşısında kaydettiği 4 golle toplamda 13 gole ulaşarak gol krallığında da iddialı duruma geldi. Taner, ayrıca bu sezon ligde bir maçta 4 gol atan ilk futbolcu oldu.

24.02.2009


 

Denizli: 26. hafta ile ilgili sözlerim yanlış yorumlandı

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig'in 26. haftasıyla ilgili yaptığı yorumun yanlış anlaşıldığından yakındı. Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Bir basın mensubunun, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiğini ve daha önce 26. haftayla ilgili yaptığı yorumu hatırlatması üzerine, ''Bu konuda rahatsızlığım var. O gün yaptığım basın toplantısında 26. hafta ile ilgili söylediğim sözler yanlış anlaşıldı. Bu toplantının hafta içinde tekrar yayınlanmasını isteyeceğim'' diye konuştu. O toplantıyı yaptığında ligde 7 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiğini hatırlatan Denizli, ''Ben 26 veya 27. haftada bu sayının azalacağını ve o haftalarda şampiyonluk yarışı içinde Beşiktaş'ın da olacağını söyledim. Beşiktaş, 26. haftada şampiyonluğunu ilan edecek demedim. Ama maalesef bu konu yanlış anlaşıldı ve yorumlandı'' ifadelerini kullandı. Denizli, şampiyonluktaki rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un haftayı kayıplarla geçirdiklerinin hatırlatılması ve düşüncelerinin sorulması üzerine de bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

24.02.2009


 

En iyi tercih Hagi

G.Saray'daki kötü gidiş, lig altındaki takımlarından Kocaelispor karşısında dibe vurdu. 5-2'lik bu ağır mağlubiyet G.Saray'da taşları yerinden oynatacak. Öncelikle Skibbe, G.Saray geleneğinde olmayan lig devam ederken antrenör kovma işlemiyle karşı karşıya kalabilir. Zaten bu takıma getirilmesi büyük hataydı. Ancak oyuncular onu çok sevdiklerini her defasında ifade ettiler. Fakat aynı oyuncular onu sattılar. Antrenörünü seven oyuncu onun için maçta kendini ortaya koyar. Bu sevme işi anladğımız kadarıyla, Skibbe'nin oyuncularını antrenmanda fazla üzmemesinden kaynaklanıyor. Halbuki Skibbe, Türk oyuncusunun yapısını iyi bilseydi, onları idmanda üzer maçta fazla üzülmezdi. Ayrıcada bu kadar sakatlıklar olmazdı.

Haftalardır G.Saray'da kötü gidiş devam ediyordu. Yönetim konuyla alakalı olarak tedbirler almalıydı. Ligin tepesinden kopma olmadığı için yönetim duruma müdahale etmedi. Halbuki puan kayıplarının çok yaşandığı bu ligde, G.Saray şu kadrosuyla iyi bir teknik adamın elinda açık ara lider olurdu. Birde son Bordeaux beraberliğinin alınması yönetimi sessizliğe itti. Hafta içinde kaleci De Santis G.Saray'da bir problemin olduğunu ve bunu yeri gelince açıklayacağını söyledi. Böyle bir beyan varsa ki var, bu ihbarı alan yönetim gerekeni neden yapmaz anlaşılır gibi değil. Bizim duyumumuz G.Saray'dan Ümit Karan ve Sabri'nin de kadro dışı kalacağı yönünde.

De Santis'in söyleyemediği sıkıntı bu oyunculardan mı kaynaklanıyor onu da yönetimin açıklamasından öğreneceğiz. Skibbe'nin gitmesi durumunda kim gelir sorusunun cevabı Kocaeli maçında tirübündeydi. George Hagi hangi sebeple geldi bilemiyoruz, maçı izlemeye gelmişti. Eğer yönetim değişiklikliğe gidecekse ilk aday Hagi olur diye düşünüyorum. Şu an en iyi tercih de o olur.

SAİD OKUR

24.02.2009


 

SİVAS'IN ZİRVE KEYFİ, BEŞİKTAŞ 3. SIRADA

TÜRKCELL Süper Lig'de 21. hafta tamamlanırken, Sivasspor liderliğini sürdürüyor.21. haftada sahasında Eskişehirspor'u 1-0 yenen Sivasspor, puanını 45'e yükselterek, liderliği kaptırmadı. En yakın takipçisi Trabzonspor'un 3 puan önünde bulunan Yigidolar'ın golünü son haftaların başarılı futbolcusu Kamanan attı. Sivasspor'u 2. sıradan takip eden Trabzonspor ise bu hafta sahasında Denizlispor'a 2-0 yenillerek herkesi şaşırttı. Geçen hafta liderle aynı puanı paylaşan ve birincilik koltuğuna son derece yaklaşan Trabzonspor, bu fırsatı iyi değerlendiremedi. Sahasında 3 puandan olan Trabzon ekibi, 42 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Bu hafta Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kayıpları Beşiktaş'a yaradı. Deplasmanda Gaziantepspor'u net bir skorla 3-0 yenen siyah-beyazlı ekip, 39 puanla 5. sıradan 3. sıraya yükseldi. Beşiktaş, Gaziantep önünde oynadığı güzel futbol ve mücadelesi ile de göz doldurdu.

F.BAHÇE VE G.SARAY TARAFTARLARINI ÜZDÜ

Bu sezon Ankara'da yaptığı maçlarda yüzü gülmeyen Fenerbahçe, başkent deplasmanında çıktığı 3. maçta Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildi. Ankara'daki 3. yenilgisini alan sarı-lacivertli ekip, bu hafta da 37 puanla 4. sırada yeraldı. Fenerbahçe bu yenilgi ile birlikte lider Sivasspor'un 8 puan gerisinde kaldı. Haftanın son maçında düşme hattındaki Kocaelispor'u ağırlayan Galatasaray ise yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı karşılaşmadan 5-2 yenik ayrıldı. Teknik direktör Michael Skibbe'nin, hafta içinde UEFA Kupası'nda Girondis De Bordeaux ile oynanacak maçı düşünerek sahaya yedek ağırlıklı bir kadro sürmesi, sarı-kırmızılı ekibi 3 puandan etti. Galatasaray, böylece 37 puan ve averajla 5. sıraya geriledi. Sarı-kırmızılı fileleri 4 kez havalandıran Taner Gülleri maçın yıldızı olurken, 87. dakikada Galatasaraylı Milan Baros, bir penaltı kaçırdı. Ligin dibinde bu hafta büyük hareketlilik yaşandı. Puan cetvelinde son 4 sırayı paylaşan Hacetepe, Kocaelispor, Denizlispor ve Ankaragücü 3 puan aldılar.

24.02.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Gaziantepspor-Beşiktaş:...........................................0-3

Kayserispor-Bursaspor:.............................................0-0

Konyaspor-Antalyaspor:............................................2-0

Büyükşehir Belediyespor-Ankaragücü:.....................1-2

Trabzonspor-Denizlispor:..........................................0-2

Gençlerbirliği-Fenerbahçe:.........................................1-0

Hacettepe-Ankaraspor:..............................................3-1

Sivasspor-Eskişehirspor:............................................1-0

Galatasaray-Kocaelispor:...........................................2-5

24.02.2009


 

GOL KRALLIĞI

GOL krallığı yarışında Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros, 15 golle ilk sıradaki yerini korudu. Galatasaray-Kocaelispor maçında fileleri 4 kez havalandıran Taner Gülleri, gol sayısını 13'e çıkardı ve 2. sıraya yerleşti. Bu futbolcuyu 11 golle Sivassporlu Mehmet Yıldız, 10 golle Eskişehirsporlu Youla ve Gaziantepsporlu Tabata, 9 golle de Fenerbahçeli Alex, Trabzonsporlu Gökhan Ünal, 8 golle de Galatasaray'dan Lincoln ile Ankaraspor'dan Mehmet Çakır izledi.

24.02.2009


 

HAFTANIN KARMASI

İvankov (Bursaspor), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Koray (Gençlerbirliği), Mihajlor (Konyaspor), Bilica (Sivasspor), Ross (Kocaelispor), Serkan (Hacettepe), Semavi (Ankaragücü), Bangoura (Denizli), Taner (Kocaelispor), Nobre (Beşiktaş).

24.02.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

TANER (KOCAELİSPOR)

24.02.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

DENİZ ÇOBAN

24.02.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

KOCAELİSPOR

24.02.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

Perşembe: 20.30 Galatasaray-Bordeaux, Cuma: 20.00 Beşiktaş-İst.Belediye, Cumartesi: 13.30 Eskişehir-Kayseri, 13.30 Ankara-Gençlerbirliği, 13.30 Denizlispor-Gaziantepspor, 19.00 Fenerbahçe-Sivasspor, Pazar: 13.30 Bursaspor-Kocaelispor, 13.30 Ankaragücü-Hacettepe, 15.15 Antalyaspor-Trabzonspor, 19.00 Konyaspor-Galatasaray.

24.02.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.SİVASSPOR 21 13 6 2 34 13 21 45

2.TRABZONSPOR 21 12 6 3 29 18 11 42

3.BEŞİKTAŞ 21 11 6 4 33 19 14 39

4.FENERBAHÇE 21 11 4 6 39 22 17 37

5.GALATASARAY 21 11 4 6 43 28 15 37

6.KAYSERİSPOR 21 8 9 4 21 12 9 33

7.ANKARASPOR 21 10 3 8 29 21 8 33

8.BURSASPOR 21 8 7 6 26 26 0 31

9.GAZİANTEPSPOR 21 8 6 7 28 29 -1 30

10.İSTANBUL B.Ş.BLD. 21 7 4 10 23 32 -9 25

11.ESKİŞEHİRSPOR 21 5 9 7 28 29 -1 24

12.GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 6 9 25 28 -3 24

13.KONYASPOR 21 6 6 9 21 29 -8 24

14.ANTALYASPOR 21 5 7 9 20 28 -8 22

15.DENİZLİSPOR 21 6 3 12 27 37 -10 21

16.ANKARAGÜCÜ 21 5 6 10 21 31 -10 21

17.KOCAELİSPOR 21 4 3 14 29 48 -19 15

18.HACETTEPE SPOR 21 3 5 13 14 40 -26 14

24.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır