"Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

ZENGİN ÜLKELERE UYARI

BM İnsan Hakları Konseyi, küresel finans krizi nedeniyle zengin ülkelerin dünyanın yoksul bölgelerine yardımları kesmemeleri uyarısında bulundu. Merkezi Cenevre'de bulunan, 47 ülkenin üye olduğu konseyin açıklamasında, daha âdil bir uluslararası ekonomik sistemin kurulmasının zamanı olduğu bildirildi.

KALKINMA YARDIMI AZALMASIN

Konseyin, Batılı güçlerin desteği alınamayan kararında tüm ülkelere, ''resmî kalkınma yardımı dahil olmak üzere kalkınma için uluslararası mâlî kaynakların azaltılması yoluna gitmekten ve korumacı önlemlerden kaçınmaları'' çağrısında bulunuldu. Karar, 14 ülkenin çekimser oyuna karşı 31 oyla kabul edildi.

Zengin ülkeler yardımları kesmesin

BM İnsan Hakları Konseyi, küresel malî kriz sebebiyle zengin ülkelerin dünyanın yoksul bölgelerine yardımları kesmemeleri uyarısında bulundu. Merkezi Cenevre’de bulunan, 47 ülkenin üye olduğu konseyin açıklamasında, daha adil bir uluslar arası ekonomik sistemin kurulmasının zamanı olduğu bildirildi. BM İnsan Hakları Konseyi’nin, Batılı güçlerin desteği alınamayan kararında bütün ülkelere, ‘’resmî kalkınma yardımı dahil olmak üzere kalkınma için uluslar arası malî kaynakların azaltılması yoluna gitmekten ve korumacı tedbirlerden kaçınmaları’’ çağrısında bulunuldu. Kararda, gelişmekte olan ülkelerin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası kurulları gibi uluslar arası ekonomik karar organlarına katılımının arttırılması yönündeki daha önce de yapılan çağrılar desteklendi. Ekonomik sıkıntıların insan haklarına etkisine ilişkin Afrika ülkeleri adına Brezilya ve Mısır’ın çağrısıyla yapılan 2 günlük özel oturumun sonunda kabul edilen karar, 14 ülkenin çekimser oyuna karşılık 31 ülkenin desteğiyle geçti. Oylamaya 2 ülke katılmadı. Küresel ekonomik ve malî krizin insan haklarına olumsuz etkisinden duyulan kaygının dile getirildiği karara AB ülkeleri, Kanada ve Japonya’nın dahil olduğu zengin ülkeler, konseyin ticaret gibi farklı alanlara kaydığı yönünde tepki gösterdiler.

25.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Kongresinde ‘Fitne’

  ZENGİN ÜLKELERE UYARI

  İsrail’den yine aynı cevap geldi

  Mitchell, Kudüs’te ofis açacak

  Gazze’nin en yaşlısı Mahdıyye Türk

  Svat Vadisi’nde Taliban’dan süresiz ateşkes

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır