"Gerçekten" haber verir 01 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

SAVCILAR ESAS DURUŞA GEÇTİ

“28 Şubat’tan Ergenekon’a: Temiz toplum-temiz Türkiye” konulu toplantıda konuşan eski savcı Gültekin Avcı, o dönemde yaşadıklarını, “Yarbay geliyor diye ceketini ilikleyen savcılar vardı. Savcılığımdan utandığım zamanlar oldu” sözleriyle aktardı. Bu olağanüstü süreci “milletin dinine ve benliğine meydan okuma” olarak tanımlayan Avcı, “Askerî darbeler bu millete ihanettir. 28 Şubat Türk milleti için utançtır” dedi

TOPLUMDA BÜYÜK TAHRİBAT YAPTI

Paneli düzenleyen Bem-Bir-Sen’in Genel Başkanı Mürsel Turbay da, 28 Şubat’ın klâsik bir darbe olmadığını, ancak şiddeti ve yaptığı tahribat itibariyle benzerlerinden farklı olduğunu belirterek, 28 Şubat’ta belki kan dökülmedi, ama devlet yapısı, siyaset, hukuk, medya, ekonomi döküldü” diye konuştu. Turbay, bugün 28 Şubat uzantılı olduğu söylenen, ancak çok daha gerilerden başladığı, 1960’lı yıllara uzandığı görülen Ergenekon süreci ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

ESKİ Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, 28 Şubat sürecini “milletin dinine ve benliğine meydan okuma” olarak tanımlayarak “Askerî darbeler bu millete ihanettir. 28 Şubat Türk milleti için utançtır” dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) tarafından Memur-Sen Konfederasyonu Binası’nda “28 Şubat’tan Ergenekon’a: Temiz Toplum-Temiz Türkiye” konulu panel düzenledi. Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç’ın yönettiği panelde, 28 Şubat’ın ülkede açtığı derin yaralar mercek altına alınırken, Ergenekon yapılanması hakkında da düşünceler dile getirildi. Ergenekon yapılanmasının ortaya çıkartılmasıyla birlikte ülkede 28 Şubat başta olmak üzere son dönem ortaya konulan karanlık senaryolarında bir bir deşifre edildiği bildirildi. Devlet içindeki antidemokratik yapılanmalar, bu yapılanmalara medya desteği, sivil toplum ve demokrasi ilişkisi gibi konular panelde tartışıldı.

TURBAY: KAN DÖKÜLMEDİ, AMA HUKUK

DÖKÜLDÜ

PANELİN açılışında konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, 28 Şubat’ın klâsik bir darbe olmadığını, ancak şiddeti ve yaptığı tahribat itibariyle benzerlerinden farklı olduğunu belirterek, 28 Şubat’ta belki kan dökülmedi ama, devlet yapısı, siyaset, hukuk, medya, ekonomi döküldü. Devlet-millet kaynaşması yerler bir edildi” diye konuştu. Turbay, bugün 28 Şubat uzantılı olduğu söylenen, ancak çok daha gerilerden başladığı, 1960’lı yıllara uzandığı görülen Ergenekon süreci ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

AVCI: ANAYASAL DEĞİŞİKLİKLER MUTLAKA

YAPILMALI

ESKİ Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı da 28 Şubat sürecinde yargı mensuplarının takındıkları tavırlarla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. O dönem hâkimlik ve Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunan Avcı, “Yarbay geliyor diye ceketini ilikleyen savcılar vardı. Savcılığımdan utandığım zamanlar oldu” diye konuştu. 28 Şubat müdahalesinin arkasındaki cuntaya sert eleştiriler yönelten Avcı, bu olağanüstü süreci “milletin dinine ve benliğine meydan okuma” olarak tanımladı. Avcı, “Askerî darbeler bu millete ihanettir. 28 Şubat Türk milleti için utançtır” dedi. Generallerin tutuklanması ile ordunun yıpranmayacağını söyleyen Gültekin Avcı, Ergenekon savcılarının mason localarını mercek altına alması gerektiğini söyledi. Avcı, Ergenekon soruşturması başarıya ulaşsa bile yeniden böyle yapılanmaların olabileceğine dikkat çekerek, anayasal değişikliklerinin mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizdi.

FATİH KARAGÖZ

01.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aczimendileri, 28 Şubatçılar kullandı

  SAVCILAR ESAS DURUŞA GEÇTİ

  SILAY: SİYASÎLER BASKIYA UĞRADI

  Uçak kazasında ölenler defnedildi

  Ergenekon sanığı: Kuva-yi Milliye’nin başı Allah

  Türkiyesiz, AB mümkün değil

  6.5 yıl boşa geçti

  Anayasada geç kalındı

  TBMM’de 315 dokunulmazlık dosyası var

  CHP’li başkana soruşturma

  Piyasada takas arttı

  SBS’de ‘engel’ler kalktı

  Vatandaş, 29 Şubat’ta doğmak istemiyor

  Başbakan’a, Suriye’de fahri doktora

  Yeni fakülteler kuruluyor

  Halep-Mersin hattı 13 Mart’ta açılıyor

  ‘One Minute’ eşittir 500 bin Arap turist

  Öğrenciler yolda kaldı

  Anneler, sütlerinin değerini bilmiyor

  Avrasya Sirki hem eğlendirdi, hem korkuttu

  Çocuklar, not vermeden de eğitilebilir

  250 gr kaymak için, 2 gün emek

  “Slumdog”, hayatlarını değiştirdi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır