"Gerçekten" haber verir 02 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

Kriz tedbirleri masaya geliyor

Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, küresel ekonomik krizin etkilerine karşı alınabilecek tedbirleri görüşmek üzere bir kez daha bir araya gelecek. Bu çerçevede, çalışmalara esas oluşturmak üzere bakanlık bürokratları ile Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK uzmanları Üçlü Danışma Alt Kurul Toplantısında bir araya geldi.

Kriz tedbirleri masaya yatırılacak

Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, küresel ekonomik krizin etkilerine karşı alınabilecek tedbirleri görüşmek üzere bir kez daha bir araya gelecek. Temsilcilerin, Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı’nda 4 Martta bir araya gelmesi bekleniyor. Alınan bilgiye göre, hükümet, işçi ve işveren konfederasyonları, ekonomik krizin etkilerine karşı kısa çalışma ödeneği düzenlemesinin ardından atılabilecek diğer adımlarla ilgili temaslarını sürdürüyor. Bu çerçevede, çalışmalara esas oluşturmak üzere bakanlık bürokratları ile Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK uzmanları Üçlü Danışma Alt Kurul Toplantısı’nda bir araya geldi. İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata başkanlığındaki toplantıda, kısa çalışma ödeneğinin de bulunduğu yasal düzenleme hakkında taraflara bilgi verildi. İşçi ve işveren temsilcileri, yasa taslağında Üçlü Danışma Kurulu’nda görüşülmeyen kimi düzenlemelere yer verilmesini eleştirdi. İşçi ve işveren konfederasyonları, alt kurul toplantısında, Üçlü Danışma Kurulu’nda değerlendirilmek üzere üçer teklif sundu. Uzmanlar düzeyinde gerçekleştirilen Üçlü Danışma Alt Kurul Toplantısı’nda ortaya konulan teklifler, başkanlar düzeyinde gerçekleştirilecek Üçlü Danışma Kurulu’na sunulacak.

02.03.2009


 

KRİTİK SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, küresel krizin etkilerini göstermeye başladığı bir dönemde ekonominin yerel seçimlerin gölgesinde kalmasından endişe duyduklarını belirtti. Aslan, krizin derinleştiği bir ortamda ülke güvenliği hariç hiçbir konunun ekonominin önüne geçmemesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Böylesine kritik bir süreçten geçerken, ekonomi kesinlikle yerel seçimlerin gölgesinde kalmamalı’’ görüşünü bildirdi.

KRİZİN FATURASI AĞIR OLUR

Küresel krizle birlikte giderek ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların geleceğe ilişkin güveni zedelediğini belirten Aslan, ekonomik krizin etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlere, üretim ve istihdam önceliğine sahip yeni ekonomik programa odaklanılması gerekirken, ekonomi dışındaki konularla uğraşılmaması gerektiğinin altını çizdi. Aslan, “Önlemler geciktikçe krizin faturası ağırlaşıyor” dedi.

Seçim, geçimi unutturmasın

Gazİantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, küresel krizin etkilerini göstermeye başladığı bir dönemde ekonominin yerel seçimlerin gölgesinde kalmasından endişe duyduklarını belirtti.

GTO’dan yapılan açıklamaya göre, odanın yeni dönemin ikinci meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, yaptığı konuşmada, krizin derinleştiği bir ortamda ülke güvenliği hariç hiçbir konunun ekonominin önüne geçmemesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Böylesine kritik bir süreçten geçerken, ekonomi kesinlikle yerel seçimlerin gölgesinde kalmamalı’’ görüşünü bildirdi.

Küresel krizle birlikte giderek ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların geleceğe ilişkin güveni zedelediğini belirten Aslan, ekonomik krizin etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlere, üretim ve istihdam önceliğine sahip yeni ekonomik programa odaklanılması gerekirken, ekonomi dışındaki konularla uğraşılmaması gerektiğinin altını çizdi. Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Ülkemizin gündemi çok hızlı değişiyor. Ama sanayici ve ticaret erbabının gündemi üretmek, ihraç etmek, istihdam sağlamaktır. Sanayici bu işlevini sürdürmek amacıyla sorunlarını ve beklentilerini dile getiriyor. Fabrikasını kapatan, üretimine ara veren veya azaltan, son çare olarak işçi çıkarma durumunda kalan sanayicinin derdine çare bulunmazsa ülkemiz yeniden büyüme sürecine giremez ve küresel boyutta devam eden krizi aşmamız zor olur. Yatırım planı olan iş adamı, ürettiğini satacağından, sattığının parasını alacağından emin olmadığı için yatırım yapmıyor ve üretimini kısıyor. İşini kaybetme korkusu olan çalışanlar ise harcamalarını azaltıyor veya erteliyor. Hazırlanacak acil önlemler paketi hızla uygulamaya konulmalıdır. Krizin reel sektörde yarattığı hasarın boyutları kapasite kullanımı, üretim, ihracat, istihdam rakamlarına yansıyor. Bu noktada hükümetin somut önlemler almasını bekliyoruz. Ancak şu ana kadar somut önlemler alınmadığı gibi alınan önlemlerde piyasalara yeterli güveni vermiyor. Ayrıca ekonominin 29 Martta yapılacak yerel seçimlerin gölgesinde kalmasından endişe duyuyoruz. Düne kadar krizin olumsuz etkilerini azaltmaktan söz ediyorduk. Ama şimdi yerel seçimlere odaklanılmış gibi görünüyor. Önlemler geciktikçe krizin faturası ağırlaşıyor" diye konuştu.

02.03.2009


 

Alım gücü düştü, fiyatlar geriledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekonomik krizin etkisiyle talepte meydana gelen daralmanın marketlerin gıda ürünlerinin fiyatlarını düşürmesini sağladığını kaydetti. Bayraktar, ekonomik krizin marketlere yansımaya başladığını ve vatandaşların boğazından kısmaya başladığını açıkladı.

Kriz fiyatları düşürdü

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekonomik krizin etkisiyle talepte meydana gelen daralmanın marketlerin gıda ürünlerinin fiyatlarını düşürmesini sağladığını kaydetti. Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, market raflarındaki bir çok üründe yüzde 28’lere varan fiyat düşüşleri görüldüğünü belirtti. Yaşanan ekonomik krizin halkın alım gücünü azalttığını ifade eden Bayraktar, “Talepte meydana gelen daralma başta üreticilerimiz olmak üzere tüm sektörü olumsuz etkilemektedir. Halkın alım gücü azaldıkça talepteki azalmaya paralel olarak marketler fiyatlarını düşürmek durumunda kalmışlardır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

02.03.2009


 

Et Balık’tan besiciye müjde

ET ve Balık Kurumu (EBK), besicinin yüzünü güldürecek bir adım attı.

Kurum, Mehmetçiğin 30 bin ton et ihtiyacını karşılamak için 200 bin büyükbaş hayvan alacak. Yüzde 20 peşin, 1 ay vadeli yapılacak alımlar için EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş çiftçiye seslendi: “200 bin besi hayvanı alacağız. Her gün her ay çiftçiden büyükbaş hayvan alacağız. Bunun için besicinin ahırının dolması gerekiyor.” Et kombinalarında her gün kesim yapacaklarını belirten Ulubaş, hayvan alımlarıyla 7 bin çiftçi ailesine sürekli gelir desteği sağlayacaklarını belirtti.

02.03.2009


 

Dış ticareti İstanbul sırtladı

TÜRKİYE'NİN dış ticaretini 2008 yılında İstanbul sırtladı. İstanbul, geçen yıl 73,2 milyar dolarla ihracatın yüzde 55,4’ünü, 111,2 milyar dolarla ithalatın yüzde 55,1’ini gerçekleştirdi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı verilerinden yapılan hesaplamalara göre, küresel ekonomik kriz ihracatçı ve ithalatçı firmaları da etkilerken, Türkiye’nin ihracatçı firma sayısı 48 bin 27’ye, ithalatçı firma sayısı da 57 bin 644’e geriledi. En fazla ihracatın yapıldığı iller Türkiye’nin büyük şehirleri olurken, bu iller arasında İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara, Gaziantep, Sakarya, Denizli, Hatay ve Adana bulunuyor. Geçen yıl İstanbul’dan 73 milyar 159,7 milyon dolarlık, Bursa’dan 11 milyar 105,6 milyon dolarlık, Kocaeli’den 8 milyar 320,5 milyon dolarlık ihracat yapıldı. En fazla ithalatın yapıldığı illerde 111 milyar 161,5 milyon dolarla İstanbul, 25 milyar 434,3 milyon dolarla Kocaeli, 23 milyar 135,9 milyon dolarla Ankara oldu. Türkiye’nin 13 ili 1 milyar doların üzerinde ihracat, 12 ili de 1 milyar doların üzerinde ithalat yaptı. 13 il ihracatın yüzde 91,1’ini, 12 il ise ithalatın yüzde 95’ini gerçekleştirdi.

02.03.2009


 

Yalçıntaş yeniden İTO Başkanı

İSTANBUL'DA işadamları Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası seçimleri için önceki gün sandık başına gittiler.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Murat Yalçıntaş seçildi. Seçimin resmî olmayan sonuçlarına göre, 254 oyun 133’ünü Yalçıntaş aldı. İbrahim Çağlar’a ise 110 oy çıktı. İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) ise geçerli oyların 68’ini Tanıl Küçük’ün listesi kazanırken, Süleyman Orakçıoğlu’nun listesi 44 oyda kaldı. Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu başkanlığına da Metin Kalkavan yeniden seçildi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde, kullanılan 108 oyun 90’ını alan Metin Kalkavan, yeniden Yönetim Kurulu başkanlığına getirildi.

02.03.2009


 

Aday listeleri kesinleşti

YEREL seçimlere ilişkin kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca dün ilân edildi.

YSK’nın ilân ettiği seçim takvimine göre, siyasi partilere, aday listelerindeki eksiklikleri tamamlayarak ilgili seçim kurullarına bildirmeleri için tanınan süre, önceki gün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Kesin aday listeleri, seçime katılacak siyasî partilerin il ve ilçe adayları ile bağımsız adaylar ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı adayları il seçim kurullarınca mahallinde dün ilân edildi. İl seçim kurullarınca, birleşik oy pusulalarının basımına ve basımı tamamlandıkça bir plan dahilinde ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına ve teslimi de bugünden itibaren başlayacak. Takvime göre, bundan sonraki süreç şöyle: 19 Mart 2009 Perşembe: Seçim propagandası ve yasakları başlayacak. 23 Mart 2009 Pazartesi: Seçmen bilgi kâğıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak ve dağıtılmayanlar oy torbalarına konulmak üzere ilgili ilçe seçim kurulları başkanlıklarına teslim edilecek. 28 Mart 2009 Cumartesi: Saat 18.00’den itibaren seçim propagandası yapılamayacak. 29 Mart 2009 Pazar: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 00.00’da sona erecek.

02.03.2009


 

Reformlarda uzlaşılırsa güzel olur

TBMM Başkanı Köksal Toptan, seçimden sonra anayasa, AB uyum kanunları ve siyasî parti mevzuatıyla ilgili bir uzlaşma denemesi içine gireceğini bildirerek, “Bunu sağlayabilirsek Türkiye için çok güzel gelişmeler olur demektir. Temel pek çok konuda uzlaşan Türk siyasetinin bu konularda da uzlaşacağı ümidimi kesinlikle muhafaza ediyorum” dedi.

Toptan: Reformlarda uzlaşılırsa güzel olur

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclisteki partilerin Anayasa ve Siyasî Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı Kanunu olmak üzere bu kanunlarda bir uzlaşma sağlayabileceğini ifade ederek, “Bunu sağlayabilirsek Türkiye için çok güzel gelişmeler olur demektir” dedi.

THY’nin tarifeli uçağıyla Paris’ten İstanbul’a gelen Toptan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde yaptığı açıklamada, seçimler öncesi siyasî üslûbun sertleştiğinin hatırlatılması üzerine siyasetçi ya da toplumun diğer kesimlerinden olanların, yarın birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Toptan, çağrısı üzerine bir İç Tüzük Komisyonu kurulduğunu hatırlatarak, bu komisyonun 4-5 ay gibi kısa sürede yeni ve modern bir İç Tüzük taslağı yaptığını hatırlattı. Toptan, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Partiler uzlaşmanın çok güzel bir örneğini verdi. Şimdi seçimden sonra bunu daha önce önerdiğim diğer 3 ana konuda da denemek istiyorum. Bunlardan biri Anayasa Uzlaşma Komisyonu, ikincisi AB Uyum Kanunları Komisyonu, üçüncüsü ise Siyasî Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı Kanunu ve Siyasî Etik Kanunu’nu içine alan grup. Bu seçimi geçirdikten sonra bu üç ana başlık etrafında müştereken, hepimizin katılabileceği, daha doğrusu grubu bulunan dört siyasî partinin katılacağı uzlaşma komisyonları kurabilir miyiz diye yeni bir gayret içinde olacağım. Umuyorum ve diliyorum ki, toplumun her kesiminin tartıştığı başta Anayasa ve Siyasî Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı Kanunu olmak üzere bu kanunlarda bir uzlaşma sağlayabiliriz. Bunu sağlayabilirsek Türkiye için çok güzel gelişmeler olur demektir. Temel pek çok konuda uzlaşan Türk siyasetinin bu konularda da uzlaşacağı ümidimi kesinlikle muhafaza ediyorum.’’

02.03.2009


 

Herkes inancını yaşayabilmeli

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, kimsenin inancından dolayı horlanmadığı herkesin inandığı gibi yaşayabileceği özgür bir Türkiye istediklerini ifade etti. Soylu, “Gelin, Türkiye’nin tarımına el atın, vergi sistemini düzeltin, ülkemi terörden kurtarın, yeni bir anayasa oluşturun” diye konuştu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, kimsenin inancından dolayı horlanmadığı herkesin inandığı gibi yaşayabileceği özgür bir Türkiye istediklerini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılan Gemlik Terminali’nin açılışına DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, DP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, DP Bursa merkez ve ilçeleri belediye başkan adayları ve partinin il ve ilçe yöneticileri katıldı. Soylu, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’de sevgi barış ve kardeşlik aileleri oluşturacağız. Türkiye çaresiz ve yalnız değil. Kırat kimsenin önünde eğilmeyecek ve yapılanların hesabını bir bir vatandaşın adına soracak’’ dedi.

“DP, HALKIN PARTİSİ”

Türkiye’nin AKP Hükümeti döneminde 6,5 yılını kaybettiğini dile getiren Soylu, eğitimden, sağlık sektörüne kadar bir çok alanda başarısız politikalar izlendiğini ifade etti. Soylu, şunları söyledi:

“Kaybedilen 6,5 yıla yanıyorum. Yapamadılar, beceremediler, Türkiye’yi büyük ve güçlü hale getiremediler. Gelin, Türkiye’nin tarımına el atın, vergi sistemini düzeltin, ülkemi terörden kurtarın, yeni bir Anayasa oluşturun. Millet yapılanları unutmayacak ve 29 Mart'ta, onları sandığın dibine çakacak. Her yere gittim, Ankara’da siyaset yapmadım ben, milletin içinde siyaset yaptım. Fildişi kulelerde siyaset yapmadım, çünkü bu parti, halkın partisidir. Milletin dışında başka hiçbir gücün önünde eğilmeyen bir siyasî partinin adı.”

DP Lideri Soylu, kimsenin inancından dolayı horlanmadığı herkesin inandığı gibi yaşayabileceği özgür bir Türkiye istediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de Türkiye’nin ufkunu şekillendirmek ve kaderini belirlemek için yola çıktıklarını söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan 29 Mart’ta kurtulacağını savunan Başkan Şahin, çalışmalarını kavgayla değil sevgiyle sürdürdüklerini ve demokrasiden başka bir düşünceleri olmadığını bildirdi. Başkan Şahin, Bursa’nın vizyonunu değiştirdiğini ifade ederek, “Yaptığım çalışmalardan dolayı Bursa’da benim adım Hizmet Şahin olarak anılmaktadır” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut ise 10 yıldır Gemlik’te Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Sadece son 5 yılda yaptıklarım daha önceki belediye başkanları döneminde alınan hizmetlerin 5 katıdır. Biz, Gemlik’te alnımızın akıyla göreve geldik. Yine alnımızın akıyla görevi teslim edeceğiz. Bizim yapmak istediğimiz bir çok projeyi çalışmalarımızı kıskananlar engelledi” dedi.

Gemlik Terminali, 6 adet şehirler arası otobüs peronu, 8 adet belde ve köy minibüs peronu, ihtiyaca yönelik ileride kullanılabilecek ek peronlar, bilet satış birimleri, idarî ve ticarî yapılar, müşteri otoparkları ve 5 bin m2 yeşil alana sahip.

02.03.2009


 

Bataklık kurutulsun, darbeciler yargılansın

ÖZGÜR-DER mensupları 28 Şubat askerî darbesinin 12. yıl dönümünü de protestolarla karşıladılar.

Taksim’de toplanan Özgür-Der mensupları darbecilerin yargılanmasını ve Ergenekon bataklığının kurutulmasını istediler ve bin yıl da sürse darbelere direneceklerini ilân ettiler. Yurdun birçok bölgesinde 28 Şubat darbesini ve Ergenekon çete düzenini protesto eden Özgür-Der, İstanbul Taksim’de de darbe düzenine ve çeteci oluşumlara sessiz kalmayacağını protesto eylemiyle bir kez daha ortaya koydu. İslâmî mücadeleyi tasfiye etmeye çalışan darbeci güçlere karşı mücadeleden ve kimliklerinden vazgeçmeyeceklerinin ilân edildiği eylemde, darbecilerin yargılanması ve Ergenekon çetesinin kökünün kurutulması çağrısında bulunuldu. “28 Şubat Darbecileri Yargılansın; Ergenekon Bataklığı Kurutulsun!”, “Ergenekon Çetesinin Köküne İnilsin; Militarizm Bataklığı Kurutulsun!” yazılı pankartların açıldığı eylemde çok sayıda da döviz taşındı.

02.03.2009


 

İngiltere, Trabzon ile ortak yatırım istiyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyarette bulunan İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, Türkiye’nin önemli bir ticaret potansiyeli bulunduğunu ve birçok alanda işbirliği arayışında olduğunu söyledi.

Büyükelçi Baird, Türkiye’deki her beş büyük yatırımdan birinin ülkesine ait olduğunu, bugüne kadar İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere yoğunlaşan yatırımların önümüzdeki dönemde Anadolu’ya yaygınlaşmasını arzuladığını ifade etti. Bu anlamda Trabzon’un önemli olduğunu iletti.

02.03.2009


 

28 Şubat’ın sahte şeyhi uyuşturucudan tutuklandı

ALİ Kalkancı, ‘’uyuşturucu madde imal etmek ve ticaretini yapmak’’ suçundan tutuklandı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Kalkancı, Cumhuriyet Savcılığındaki işlemlerinin ardından İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Kalkancı, ‘’uyuşturucu madde imal etmek ve ticaretini yapmak’’ suçundan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. Ali Kalkancı, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’e 3 saat süreyle ifade verdikten sonra, bu soruşturmadan serbest kalmıştı.

02.03.2009


 

KAR, KÖYLERE GEÇİT VERMİYOR

VAN, Ağrı ve Hakkâri’de etkili olan olan kar yağışı sebebiyle toplam 413 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

Kar sebebiyle 413 yerleşim yerine ulaşılamıyor

Van İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki gün etkili olan kar yağışı dolayısıyla il merkezi ve ilçelerde toplam 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisini azaltmasının ardından karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmasına başladığını belirten yetkililer, kar kalınlığının şehir merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 30 santimetre olarak ölçüldüğünü kaydetti. Ağrı İl Özel İdaresi yetkilileri ise önceki gün etkili olan kar yağışı sebebiyle şehir merkezi ve ilçelerde 23 köy yolunun ulaşıma kapandığını, yol açma çalışmalarına aralıksız devam edildiğini aktardı.

02.03.2009


 

KPDS'ye başvurular bugün başlıyor

KAMU Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ilkbahar dönemi için başvurular bugün başlıyor.

Başvurular 11 Mart 2009’a kadar yapılabilecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak KPDS, 3 Mayısta Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile Lefkoşa’da yapılacak. Sınava, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu’na göre çalışanlarla kadro karşılığı sözleşmeli personel ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 3/c maddesine tabi sözleşmeli personel katılabilecek. Ayrıca, personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tesbit etmek isteyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar da bu sınava girebilecek. Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilâtında sürekli göreve atanacak memurlarla diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekiyor.

02.03.2009


 

2009, doğalgazda güvenlik yılı

İSTANBUL Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) Genel Müdürü Bilal Aslan, iç tesisatları daha güvenli hale getirmek ve müşterilerini gaz kullanımına ilişkin bi-linçlendirmek amacıyla bu yılı “İç tesisat ve güvenlik yılı” ilân ettiklerini bildirdi.

Aslan, İGDAŞ’ın şebekesini güvenli olarak muhafaza ettiğini ve sürekli kontrollerin yapıldığını, ancak kendi kontrolleri dışında olduğu için iç tesisatları kontrol etme imkânlarının olmadığını söyledi. İGDAŞ’ın sadece ilk gaz verildiğinde iç tesisatın projeye, standartlara uygun olup olmadığını denetlediğini belirten Aslan, şunları kaydetti: “Tesisatlar eskidi. 1992 yılında ilk müşterimizi aldık. O gün bugündür 16-17 sene geçmiş. Bu süre zarfında özellikle dışarıda olan iç tesisat boruları eğer bo-yanmadıysa, paslanmış, korozyona uğramış olabilir. Ayrıca bizim ilk denetimimizden sonra tesisatlara müdahale edilmiş olabilir. Evin içinde tadilat yapılmış olabilir. Onun için 2009 yılını iç tesisat ve güvenlik yılı ilân ettik” diye konuştu.

02.03.2009


 

Kitap fuarı kriz dinlemedi

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa 7. Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu.

TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘Bursa 7. Kitap Fuarı’ ile ‘Bursa Eğitim Fuarı’ her yaştan Bursalı'nın yoğun ilgisi ile açıldı. Ekonomik kriz dolayısıyla durgun geçeceği sanılan fuarlar, ilk günden Bursalıların akınına uğradı.

Bursa Kitap Fuarı’nı 2007 yılında 198 bin kişi ziyaret ederken, bu rakam 2008’de 223 bin’e çıkmıştı. Her geçen yıl büyüyerek devam eden Bursa Kitap Fuarı, 7.sinde ise bu rakamı daha da yukarılara taşımayı hedefliyor. Kitap Fuarı, bu yıl TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi desteği ile 28 Şubat - 4 Mart 2009 tarihleri arasında hazırlanan Bursa 5. Yurtiçi - Yurtdışı Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak açıldı.

Yaklaşık 200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Bursa 7. Kitap Fuarı’nda aynı zamanda söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 90 kültür ve edebiyat faaliyetinde 350 yazar, san'atçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alacak. Aynı zamanda Bursa Kitap Fuarı kapsamında yaklaşık 600 yazar okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalama fırsatı bulacak.

Yeni Asya Neşriyat yayınları da B-201 No’lu bölümde satışa sunuldu. Bölüm görevlileri, özellikle yeni tanzimli Risâle-i Nur Külliyatına büyük ilgi olduğunu belirttiler, Ayrıca Yeni Asya Neşriyat Pazarlama Müdürü Faik Altun ile gazete miz Abone ve Dağtım Müdürü Saim Çelenli de fuar açılışında hazır bulundular.

Girişin ücretsiz olduğu Bursa 7. Kitap, 28 Şubat-7 Mart 2009 tarihlerinde, 11.00- 20.00 saatleri arasında, 8 Mart 2009 Pazar günü ise 11.00- 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

HÜSEYİN HİÇDURMAZ

02.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır