"Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ŞEHİTLER DUÂLARLA

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında yola döşenen mayının patlaması sebebiyle şehit olan 2’si uzman çavuş, 7’si er 9 askerin cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilecekleri illere duâlar eşliğinde gönderildi. Diyarbakır Askerî Hastanesi önünde bekleyen asker yakınları gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar da teröre lânet yağdırdı.


Kuzey Irak’a yine hava operasyonu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde tesbit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvv

AB, terör saldırısını şiddetle kınadı

AB Dönem Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 9 askerin şehit edildiği terör saldırısını şiddetle kınadı. Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti’nden yapıl


  Tunceli'de, iki güvenlik görevlisi yaralandı

TUNCELİ kırsalında arazi arama tarama faaliyeti sırasında iki güvenlik görevlisinin yaralandığı öğrenildi.


  Saldırı ile ilgili 3 kişi gözaltında

DİYARBAKIR'IN Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında 2’si uzman çavuş 7’si er 9 askerin şehit edilmesiyle ilgili terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.


  Partilerde kongre süreci başlıyor

BU YIL içerisinde AKP ve MHP olağan kongreye, DP, BBP ve DSP ise olağanüstü kongreye gidecek. İlçe kongrelerini tamamlayan AKP, il kongrelerine 5 Mayıs tarihinde itibaren başlayacak.


  Soruşturma yok

MAZLUMDER'in, Gazze saldırıları sebebiyle İsrail yetkilileri hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı izin vermediği için ‘’kovuşturmaya yer olmadığına’’ karar vererek, dosyayı işlemden kaldırdı.


  CHP’den Şahin hakkında gensoru

CHP, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin hakkında hazırladığı gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.


  RTÜK Başkanı Akman: Savcılıktan dâvet gelmedi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Almanya’daki Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili, “Savcılıktan bu konuyla ilgili ne herhangi bir bilgi ne de herhangi bir davet söz konusu olmadı” dedi.


  Provokasyon uyarısı

İstanbul Valisi Muammer Güler, ülkenin son günlerde yaşadığı sıkıntıların nazara alınması gerektiğini ifade ederek, ‘’Provokasyona müsait görünen konular var.


  Sendikalar: Gerginliğin tarafı olmayacağız

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, taleplerinin ‘’ısrarla 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak’’ olduğunu belirterek, ‘’Asla gerginliğin tarafı olmayacağız, en ufak şiddet içeren yaklaşımın içinde olmayacağız ve özüne uygun, özgür ortamda yarın (bugün) Taksim’de olmak istiyoruz’’ dedi.


  Demirtaş: Krizin dibi bulunamadı

İzmİr Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ‘’krizin dibinin görülüp görülmediği’’ tartışmalarının yapıldığını belirterek, ‘’Üyelerimiz siftah yapmadan kepenk indiriyor.


  MB'nin enflasyon tahmini: Yüzde 4,8 - 7,2 aralığında

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, güncelenen tahminlerine göre enflasyonun yüzde 70 ihtimalle 2009 yılı sonunda orta noktası yüzde 6,0 olmak üzere yüzde 4,8 ile 7,2 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.


  AYM, 301’deki soruşturma iznini görüşecek

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘’Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama’’ başlıklı 301. maddesinden soruşturma yapılmasını Adalet Bakanının iznine bağlayan kanun hükmünün iptal talebini, 7 Mayıs Perşembe günü esastan görüşecek.


  TBMM’de sanal tur

TBMM’nin yenilenen internet sitesinde oluşturulan ‘’sanal tur’’ uygulamasında, 80 yerden çekilen 360 derece panoramik fotoğraflarla bilgisayar üzerinden Mecliste sanal gezinti yapılabiliyor.


  İnançlı ihtiyarlar ölümden korkmuyor

BURSA Müftülüğü vaizi Dr. Mustafa Koç tarafından yapılan araştırmada, yaşlı kadınların yaşlı erkeklere oranla mezar ziyaretlerini daha sık yaptığı ortaya çıktı.


  Araştırma görevlilerine kadro, gelecek nesillerin önünü kapatır

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bazı sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından gündeme getirilen araştırma görevlilerinin sabit kadro kapsamına alınması isteğinin ‘’gelecek nesillerin önünü kapatmaktan öteye gitmeyeceğini’’ söyledi.


  İçimden şehirler geçiyor projesine AB desteği

BİTLİS'TE faaliyetlerini sürdüren Empati Grubu’nun hazırladığı ‘’İçimden Şehirler Geçiyor’’ projesi, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca onaylandı. Empati Grubu Başkanı Cevat Kaya, projelerinin Şubat ayında AB’ye sunulan 97 proje arasında 23’üncü olduğunu söyledi.


  Konya Ovası’nda su tasarrufu KOP’a eşdeğer

ALİBEYHÜYÜĞÜ Sulama Kooperatifi Başkanı Abdullah Küçükdağlı, Konya ovasındaki mevcut kuyuların tamamının rehabilite edilmesi durumunda, Konya Ovaları Projesi’nden (KOP) aktarılacak su kadar tasarruf sağlanacağını belirtti.


  Konya, 3 milyon lâle ile ‘çiçek gibi’ oldu

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu’nun simgelerinden biri olan lâleyi kullanarak Konya’yı ‘’çiçek gibi bir şehir’’ haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.


  Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

METEOROLOJİ yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek olan yağışların kuvvetli olması sebebiyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyardı.


  Posta çeki hesaplarından ücret alınacak

POSTA çeki hesapları arasındaki aktarmalardan ücret alınacak, posta ayrım ve dağıtım işleri 3. şahıslara yaptırılabilecek.


  Öğrenciler de borç faizlerine af istedi

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR) icra başlattığı 220 bin üniversiteli faizlere af getirilmesini istiyor.


  Trakya’daki barajların suyu azaldı

TRAKYA bölgesindeki 8 barajda su miktarı, geçen yıla göre 60,01 milyon metre küp azalarak 288,88 milyon metre küp olarak gerçekleşti.


  Muhtar oldu, yol açtı; seçimi kaybetti, yolu kapattı

DÜZCE'NİN Cumayeri İlçesi Çamlıpınar Köyü eski muhtarı Sadullah Acar ilk seçildiğinde seçmenlerine kolaylık olsun diye kendi tarlasından yol açtı.


  Vatandaşlara domuz gribi seminerleri verilecek

İZMİR'DE vatandaşları domuz gribi konusunda ilgilendirmek amacıyla bir dizi seminer düzenlenecek.


  Türkiye, serveti çöpe atıyor

Türk halkı çöpe servet atıyor. Ayrıştırma işlemini kaynağında gerçekleştirmede sınıfta kalan Türkiye, her yıl 1 milyar 100 milyon liralık kaynaktan vazgeçiyor.


  Kelebekler tehdit altında

Zengİn bitki çeşitliliği ve elverişli iklim şartları sebebiyle canlı türleri için çok uygun şartların yer aldığı Hatay’ın, son yıllarda yabancı kelebek koleksiyoncuların uğrak yeri haline geldiği bildirildi.


  Domuz gribi bilgisayarlara da bulaşıyor!

Japonya’da şimdiye kadar rastlanmayan domuz gribi, ülkede “bilgisayar virüsü” şeklinde ortaya çıktı. Japonya’daki bulaşıcı hastalıklar kurumu (Inmi), internet sitesini ziyaret edenlerin, “dikkatinize” konulu bir elektronik posta aldığını duyurdu.


  Afrika, deneme tahtası oldu

Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Münir Öztürk, genetik yapısı değiştirilmiş ürün geliştirenlerin, bunun ekimini kendi ülkelerinde değil Afrika’da yaptığını söyledi.


  Erken sünnet çok faydalı

Yedİtepe Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selami Sözübir, çocuğun erken sünnet edilmesinin idrar yolu enfeksiyonu geçirme riskini azalttığını bildirdi.


  Çocuklara ve yaşlılara pekmezli dondurma

ÇocuklarIn gelişmesi için gerekli olan kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi birçok minerali muhtevasında bulunduran ve yaşlılar için de faydalı olduğu belirtilen pekmezi sevdirmek için pekmezli dondurma üretildiği bildirildi.


  500 Gigabitlik devâsâ DVD

General Electric (GE), standart DVD büyüklüğündeki bir disk üzerinde 500 Gigabit bilgi depolanabilen mikro-holografik disk geliştirdi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis