"Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Derbide son 15 dakikaya dikkat

TÜRKCELL Süper Lig'de, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 3 Mayıs Pazar günü yapılacak derbi maç öncesi en kritik zaman dilimi olarak son 15 dakika göze çarpıyor.

Derbi maça ev sahipliği yapacak Beşiktaş, bu sezon ligdeki gollerinin büyük çoğunluğunu karşılaşmaların son 15 dakikalarında atarken, Fenerbahçe ise yediği gollerin büyük bölümünü yine aynı zaman dilimi içinde kalesinde gördü. Ligde geride kalan 29 haftada toplam 48 gol atan Beşiktaş, müsabakaların son 15 dakikalarında 14 kez rakip fileleri havalandırdı. Şimdiye dek kalesinde 31 gol gören Fenerbahçe ise bunlardan 12'sini, Beşiktaş'ın en etkili olduğu son 15 dakikalarda yedi. Öte yandan, Fenerbahçe, toplam 50 golünden 26'sını ilk, 24'ünü ikinci yarılarda atarken, Beşiktaş ise ilk yarılarda 19, ikinci yarılarda 29 olmak üzere toplam 48 kez gol sevinci yaşadı.

Öte yandan derbi maç öncesi rakamlar, evsahibi Beşiktaş'ın, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye oranla galibiyete daha yakın olduğunu işaret ediyor. Derbi maça evsahibi takım sıfatıyla çıkacak olan şampiyonluk yarışının iddialı ekiplerinden Beşiktaş, bu sezon BJK İnönü Stadı'ndaki lig maçlarında başarılı bir performans sergilerken, son haftalardaki puan kayıplarıyla zirve yarışının uzağına düşen konuk Fenerbahçe'nin ise deplasmanlardaki grafiği hiç de iyi değil. Kendi evinde bu sezon 15 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi sonrası 36 puan topladı. BJK İnönü Stadı'nda 26 gol atıp, 9 gol yiyen ''Kara Kartallar'', Ankaraspor'a 3-1 yenildi, Sivasspor (1-1), Trabzonspor (1-1) ve Bursaspor ile (0-0) berabere kaldı.

Fenerbahçe ise bu sezon özellikle deplasman maçlarındaki kötü performansıyla dikkati çekiyor. Bu sezon deplasmanda 14 lig maçı oynayan sarı-lacivertliler sadece 4 kez galip gelirken, 7 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı. Rakip sahalarda 13 gol atıp, 16 gol yiyen ''Sarı Kanaryalar'', 15 puan toplayabilirken, dış saha puan cetvelinde ancak 12. sırada kendisine yer bulabildi.

01.05.2009


 

SEDAT BALKANLI VEFAT ETTİ

GALATASARAY ve Fenerbahçe'nin eski milli futbolcularından Sedat Balkanlı, vefat etti. Bundan 12 yıl önce, ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ALS'ye yakalanan Sedat Balkanlı, dün gece durumu ağırlaşınca Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

44 yaşında hayata gözlerini yuman Sedat Balkanlı, futbola Gaziosmanpaşaspor'da başladı. Savunma bölgesinde oynayan Sedat Balkanlı, daha sonra Konyaspor, Bursaspor, Galatasaray, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'de forma giydi ve (A) milli oldu.

12 yıl önce sağlık problemleri yaşamaya başlayan Balkanlı'nın, ABD'de yapılan araştırmalar sonucunda, milyonda bir görülen ALS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Önce konuşması, sonra yürümesi, ardından da gözleri hariç tüm organları çalışmaz hale gelen Sedat Balkanlı, suni solunum cihazına bağlıydı ve hareket edemiyordu. Eşi Şükran ile alfabe yardımıyla iletişim kurabiliyordu. Sedat Balkanlı'nın cenazesi dün Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.

01.05.2009


 

Türk basketbolcu Ersan İlyasova Avrupa'nın ‘ribaunt’ kralı oldu

MİLLİ basketbolcu Ersan İlyasova, Erkekler Avrupa Ligi dörtlü finalinde yer alacak oyuncular arasında sayı ve ribaunt istatistiklerindeki başarısı ile dikkati çekiyor.

İspanya'nın Regal Barcelona takımında forma giyen İlyasova, 7.3 ortalamayla en çok ribaunt alan oyuncu olurken, Olympiacos'ta oynayan İoannis Bouroussis aynı ribaunt ortalamasını yakalayarak İlyasova'yla birinciliği paylaştı. Bu kategoride ikinciliği CSKA Moskova'da forma giyen Erazem Lorbek 5.4 ortalamayla elde ederken, ABD'li forvet Terence Morris 5.2 ribaunt ortalamasıyla takım arkadaşının ardından üçüncü sırayı aldı. Regal FC Barcelonalı Fran Vazquez 4.9 ortalamayla dördüncü, Olympiacoslu Josh Childress da 4.7 ribaunt ortalamasıyla beşinci oldu. Türk oyuncu Ersan İlyasova, en çok sayı atan oyuncular sıralamasında da Olympiacos'ta forma giyen Hırvat Nikola Vujcic ile altıncı sırayı aldı. İlyasova, dörtlü final öncesinde ligde 11.2 sayı ortalamasıyla oynadı.

İSPANYOL YILDIZ NAVARRO SAYI KRALI

Ersan İlyasova'nın takım arkadaşı İspanyol yıldız Juan Carlos Navarro, 14.8 sayı ortalamayla bu kategoride birinciliği elde ederken, Panathinaikos'un Sırp oyuncusu Nikola Pekovic 13 sayı ortalamayla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırayı 12.6 ortalamayla CSKA Moskova'da forma giyen Erazem Lorbek ile Panathinaikos'ta oynayan Mike Batiste paylaştılar. Yunan ekibi Olympiacos'ta bu sezon başarılı bir performans sergileyen İoannis Bouroussis 12.4 ortalamayla dördüncü, yine aynı takımdan Lynn Greer de 11.6 sayı ortalamasıyla beşincioldu.

DÖRTLÜ FİNAL BUGÜN BAŞLIYOR

Öte yandan, Almanya'nın başkenti Berlin'de bugün başlayacak Erkekler Avrupa Ligi dörtlü finalinde Olympiacos, Panathinaikos, CSKA Moskova ve Regal FC Barcelona takımları yer alacak. Dörtlü finaldeki ilk karşılaşma saat 18.00'de Regal FC Barcelona-CSKA Moskova, ikinci karşılaşma da saat 21.00'de Olympiacos-Panathinaikos takımları arasında oynanacak.

01.05.2009


 

G.SARAY İSTEDİ, TALİPLERİ ARTTI

İSPANYA'NIN Atletico Madrid takımında oynayan kaleci Leonardo Neoren Franco'ya (Leo Franco) Galatasaray'ın yanısıra Real Betis ve Real Zaragoza kulüplerinin de teklif götürdüğü iddia edildi. İspanyol spor gazetesi AS, Atletico Madrid'in gelecek sezon için Real Valladolid'ten 20 yaşındaki genç kaleci Sergio Asenjo'yu kadrosuna katacak olmasıyla birlikte eski kalecilerde değişiklik olacağını yazdı.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek 32 yaşındaki Arjantinli Leo Franco'nun Atletico Madrid ile sözleşme yenilemediği ve başta Galatasaray olmak üzere diğer kulüplerden gelen teklifleri değerlendirdiği belirtilirken, İspanyol kulüpleri Real Betis ve Real Zaragoza'nın da Arjantinli kaleciyle ilgilendiği ifade edildi. Atletico Madrid'in diğer kalecisi Fransız Gregory Coupet'in ise 1 yıllık daha sözleşmesi olmasına rağmen kulüp yöneticileri ile konuşup, serbest bırakılmasını, başka kulübe gitmek istediğini söylediği belirtildi. Öte yandan Galatasaray kulübü Genel Müdürü Adnan Sezgin'in kaleci Leo Franco ile görüştükleri açıklamasından sonra, internetteki ansiklopedi web sayfası "wikipedia"nın İspanyolcasının şimdiden Leo Franco'yu Galatasaray'da olarak yazması dikkat çekti.

01.05.2009


 

DÜNYA REKORTMENİ BOLT TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

OLİMPİYAT şampiyonu ve dünya rekortmeni Jamaikalı sprinter Usain Bolt'un trafik kazası geçirdiği, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan yıldız atletin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Z Kingston polisinin açıklamasına göre, Jamaika'nın başkenti Kingston'da ıslak otobanda BMW marka spor aracıyla seyreden Bolt, direksiyon hakimiyetini kaybedip, yoldan çıkarak kaza yaptı. Kaza sırasında araçta bulunan ve ismi açıklanmayan kız arkadaşı ile Spanish Town Hospital'a kaldırılan Bolt'un, araçtan yürüyerek çıktığı, kız arkadaşının ise sol ayağından yaralandığı belirtildi.

GÖZETİM ALTINDA TUTULUYOR

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Bolt'un, hastanede ''oldukça soğukkanlı'' göründüğü belirtilen açıklamada, ''Bolt, gözlem altında tutulacak, gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilecek'' denildi. Pekin-2008'de erkekler 100 ve 200 metre ile 4x100 metre bayrak yarışlarında kırdığı dünya rekorlarıyla altın madalyaya uzanan Bolt'un, Cumartesi günü Kingston'da katılacağı bir yarış ile 17 Mayıs'ta İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenecek 150 metrelik sokak yarışında yer alıp almayacağı, yapılacak kontrollerden sonra belli olacak. Bolt'un kaza yaptığı BMW marka spor otomobili, sponsoru Puma tarafından, Pekin-2008'de elde ettiği başarılar nedeniyle hediye edilmişti.

01.05.2009


 

NAİM SÜLEYMANOĞLU HAVALE GEÇİRDİ

DÜNYA ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun havale geçirdiği ve bu nedenle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Zafer Çukurova, yaptığı açıklama, ''sabah saatlerinde hastaneye getirilen Süleymanoğlu'nun 'konvülziyon' yani havale geçirdiğinin tespit edildiğini'' söyledi. Hemen tedaviye alınan Süleymanoğlu'nun havalesinin sona erdiğini ifade eden Çukurova, ''Havale beyin kanaması veya diyabet nedeniyle olabilir. Hastanın diyabeti varmış zaten. Bunun sebebi araştırılıyor'' dedi. Çukurova, ayrıca Süleymanoğlu'nun hastanenin yoğum bakım servisinde tutulduğunu da sözlerine ekledi.

01.05.2009


 

TÜRKİYE YENİ BİR YARIŞ PİSTİNE KAVUŞACAK

TÜRKİYE'DE, modifiye edilmiş otomobillerin yarışacağı en büyük pistin Mersin'in Tarsus ilçesine yapılacağı bildirildi.

Tarsus Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Yazgünoğlu, ''Yedi Uyurlar'' olarak bilinen Eshab-ı Kehf Mağarası yolu üzerinde Taşkuyu köyü sınırları içinde 185 dekar alan üzerine yapılacak pistin uzunluğunun 2 bin 316 metre olacağını söyledi. Türkiye'deki bu kapsamda en uzun pistin 2 bin 176 metre ile İzmir Pınarbaşı'nda bulunduğunu belirten Yazgünoğlu, ''Yapacağımız pistin uzunluğu bunu geçecek. Tarsus, Türkiye'nin en uzun pistine sahip olacak'' dedi. Yazgünoğlu, pistin alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını, şu ana kadar ayni ve nakdi yardımlarla 4 milyon TL'nin üzerinde harcama yaptıklarını bildirdi.

01.05.2009


 

İSTANBUL RALLİSİ BUGÜN START ALACAK

İSTANBUL Rallisi, bugün start alacak. 37 yıllık geçmişiyle, Türkiye'nin en eski uluslararası otomobil sporu organizasyonu olan İstanbul Rallisi, 1-3 Mayıs günleri arasında yapılacak.

Ralli, geçtiğimiz yıl olduğu gibi İstanbul'un Anadolu yakasında, Pendik civarındaki etaplarla, Kocaeli sınırları içinde yer alan etapların birleşiminden oluşuyor. İstanbul Rallisi, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın (ERC) yanı sıra, Türkiye Ralli Şampiyonası'na da puan verecek. Ralli merkezi, Pendik'te kurulan servis alanı içinde yer alacak.Bu akşam Fenerbahçe'den verilecek sembolik startla başlayacak ralli, cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilecek.

01.05.2009


 

LEFTER'İN HEYKELİ 3 MAYIS'TA AÇILIYOR

FENERBAHÇE'NİN efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis'in heykelini yapma çalışmaları tamamlandı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Lefter Küçükandonyadis'i onurlandırmak adına, organizasyonu Grup CK tarafından gerçekleştirilen ve bir çok taraftarın katılımıyla desteklenen Lefter heykeli, kulübün 102. kuruluş yıldönümü olan 3 Mayıs Pazar günü düzenlenecek törenle açılacak. Kadıköy Kuşdili Parkı'nda, Lefter Küçükandonyadis'in de katılacağı tören saat 12.00'de başlayacak.

01.05.2009


 

TÜRK GOLFÜ YENİ YILDIZLAR ARIYOR

TÜRK golfüne yeni starlar kazandıracak olan 5 ayaklı ''TGF Yıldızlar Ligi''nin ilk ayağı, 3 Mayıs Pazar günü Klassis Golf Kulübü'nde yapılacak.

Bu yıl 9.'su düzenlenen organizasyon İstanbul, Ankara ve Antalya'nın yanı sıra henüz golf sahası dahi olmayan Ardahan, Ağrı ve Erzurum gibi doğu illerinden gelen 150'ye yakın yıldız golfçünün çekişmesine sahne olacak. Turnuvalar boyunca elde edilen skorlara göre oluşturulan genel klasmanda, kendi kategorilerinde ilk sırayı alan isimler 2009'un Yıldızlar Ligi Şampiyonu olacak.

01.05.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BU HAFTA

Bugün: 20.00 Hacettepe-Galatasaray (Ankara 19 Mayıs) 2 Mayıs Cumartesi: 20.00 Trabzonspor-Kayserispor (Avni Aker) 3 Mayıs Pazar: 15.00 Gaziantepspor-Sivasspor (Kamil Ocak) 15.00 Antalyaspor-Bursaspor (Antalya Atatürk) 15.00 Konyaspor-Kocaelispor (Atatürk) 15.00 İstanbul B. Belediye-Gençlerbirliği (Olimpiyat) 15.00 Ankaragücü-Ankaraspor (Ankara 19 Mayıs) 15.00 Denizlispor-Eskişehirspor (Denizli Atatürk) 20.00 Beşiktaş-Fenerbahçe (BJK İnönü)-

01.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis