"Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

“Biyoloji bilimi Allah’ı anlatıyor”

BEDİÜZZAMAN insana Allah’ı tanıtan üç büyük muarriften söz eder. Bunlar; Kâinat kitabı, Kur’ân-ı Kerim ve son peygamber Hz. Muhammed’dir. Buna dördüncü olarak da insanın yapısında bulunan vicdanı ekler. Bozulmamış hiçbir vicdanın Allah’ı inkâr edemeyeceğinden söz eder.

Günümüzde ise inkâr adeta kurumlaşmış ve insanlığı baskı altına almış durumdadır. Bir de buna “bilimsellik” eklenerek yaratılış ve Allah’ın varlığı tamamen tabiî sebeplere verilip üstü örtülmekle kalmamış, bu tek ve en önemli hakikatmiş gibi seküler bir din haline geti-rilmiştir. Bu da bütün dünyada bir insanlık trajedisi olarak hepimizi ve özellikle de çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit etmektedir.

Bu durum karşısında bizlerin bu dört küllî tarif ediciyle Yaratıcıyı ve Allah’ı seküler inkâr dininin karşısına çıkaracak yeni bir yapılanma içine girmemiz elzemdir.

Bu ay kapak dosyası olarak, “Biyoloji bilimi Allah’ı anlatıyor” konusunu seçen aylık gençlik dergisi Genç Yaklaşım, meseleye özellikle genetik penceresinden bakıyor.

Dr. Bahri Dayıoğlu, “Allah yaratır alet kullanmadan, evrim teorisine eleştirel bir yaklaşım ve yaratıcı zorunluluğu” başlıklı makalesiyle Allah’ın varlığını inkâr etmenin mümkün olamayacağını güzel bir üslûpla ispat ediyor.

Seyda Durgun, “Marifet penceresinden bi- yoloji’ye bir kapı açıyor ve oradan varlıklardaki Allah’ı seyrettiriyor.

Mustafa Said İşeri, “Ya Hafiz diyen genetik” diyor ve genetik ilmindeki Hafiz isminin tecellilerini gösteriyor.

Yine bu konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Furkan Aydıner ile yapılan söyleşide de göreceğiniz gibi Prof. Dr. Aydıner, ateizmin bilimsel bir kılıfa bürünerek hepimizi nasıl tehdit ettiğini verdiği cevaplarla ortaya koyuyor.

Kapak dışındaki diğer dosyalarında ise;

Habib Fidan, “İstanbul fethi’nin (ne) anlamı var!” diyerek, Mayıs ayında kutlayacağımız fetih’in anlamlı boyutunu bir kez daha hafızalarımızda tazeliyor.

Mustafa Gökmen, “Başlangıcından günümüze Türkiye’de gazetecilik eğitimi” başlığıyla gazeteciliğimizin tarihî sürecine bir göz gezdiriyor.

Mehtap Yıldırım bizlere 27 Mayıs 1960’ta olanları hatırlatıyor.

Hünsa Hatipler, “Kuşlar artık şarkı söylemiyor” filmini sayfasında konuk ediyor.

Ayrıca bu aydan itibaren dergimizde Yurt dışı eğitim imkânlarıyla ilgili yazılarımız da yer alacak. Kültür Sanat Servisi

07.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YASEM Fotoğraf Kulübü’nün İkinci fotoğrafçılık eğitimi tamamlandı

  FEYİZLİ BİR SEYDİŞEHİR GEZİSİ

  “Biyoloji bilimi Allah’ı anlatıyor”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis