"Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ZİRVEYE SİVASSPOR DAMGASI

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren lider Sivasspor, bu sezon geride kalan 30 haftada liderlik koltuğunu en fazla elinde tutan takım oldu. Ligde son 4 haftaya ikinci Beşiktaş'ın 1, üçüncü Trabzonspor'un 4, dördüncü Galatasaray'ın 8, beşinci Fenerbahçe ve altıncı Bursaspor'un ise 9 puan önünde 60 puanla lider olarak giren Sivasspor, ligde bu sezon liderlik koltuğunu en fazla elinde tutan takım olarak kayıtlara geçti. Bu sezon ilk kez 3'üncü haftada liderlik koltuğuna oturan Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, geride kalan 30 haftada 16'sı üst üste olmak üzere 17 haftayı lider olarak kapayarak önemli bir başarıya imza attı. Sivasspor'un şampiyonluktaki rakiplerinden Trabzonspor 8, Beşiktaş 4, Galatasaray ise 1 hafta liderlik koltuğunu elinde tuttu.

Son 16 haftayı lider kapayarak şampiyonluk yarışında iddialı olduğunu gösteren kırmızı-beyazlı ekip, kalan 4 haftaya rakiplerinin önünde 60 puanla lider olarak girerek futbol kamuoyunun da takdirini kazandı. Anadolu'nun şampiyon umudu Sivasspor, son 4 haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği ile iç sahada, Hacettepe ve Galatasaray ile de deplasmanda karşılaşacak. Sezonun ilk yarısında bu 4 takımla yaptığı 4 maçı da kazanan Yiğidolar, kalan 4 maçını kazandığı takdirde, zirve yarışındaki en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 1 puan önünde olduğu için Beşiktaş ve diğer rakiplerinin yaptığı maçların skorlarına bakmadan şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyerek Trabzonspor'dan sonra şampiyonluğa ulaşan ikinci Anadolu kulübü olarak Türk futbol tarihine geçmeyi hedefleyen Sivasspor, sezon sonunda şampiyonluğa ulaştığı takdirde, Türkiye'de ''4 Büyükler'' olarak bilinen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un ardından şampiyonluk sevinci yaşayan 5. kulüp olarak da Türk Futbol Tarihi'ne geçecek.

07.05.2009


 

Denizli: İki kupada finale giden tek takım Beşiktaş

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Türkiye'de iki kupanın bulunduğunu, bunların ikisinde de finale giden tek takımın kendileri olduğunu söyledi. Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Basın mensuplarının sezon sonunda başarısız bir sonuç alınması durumunda takımda bir revizyon yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Denizli, ''Türkiye'de iki tane kupa var, peşinde de 4 takım... Biri Sivasspor, biri Fenerbahçe, ikisi de Beşiktaş. İki kupada da finale giden tek takım da Beşiktaş. O sorunun cevabını da size 25 gün sonra verebilirim'' dedi.

TAHMİNLERİ BOZUYOR

Son haftalarda alınan sonuçların tahminleri bozduğunu belirten Mustafa Denizli, bundan sonra da değişik sonuçlar alınabileceğini kaydetti. Denizli, Fenerbahçe derbisinde takımın iyi bir performans ortaya koyamaması konusunda ise şunları söyledi: ''Sonuçların getirdiği baskı da diyebiliriz. Ayrıca belki stada geldiğimiz güzergah bile etkili olmuştur. Her defasında semtimizden, taraftarlarımızın içinden maça gelirken, bu kez tünellerden geçerek stada geldik. Bu da etkili olabilir. Kendi taraftarımızın içinden stada gelişimiz futbolculara da motivasyon veriyordu. Ama son zamanlarda yaşanan sıkıntı ve maça yetişememe konuları nedeniyle emniyetin bir isteği oldu ve farklı bir güzergah kullanarak maça geldik.''

DERBİDE KÖTÜ OYNAYANLAR

Bir takımın kötü oynayan en fazla 2 futbolcuyu taşıyabilme kapasitesi bulunduğunu anlatan deneyimli teknik adam, Fenerbahçe derbisinde ise böyle bir durumun olmadığını ve tüm futbolcularda böyle bir elektriğin bulunduğunu ifade etti. Mustafa Denizli, Delgado, Tello, Bobo gibi futbolculardan derbi maçta beklediği performansı alıp alamadığı sorusuna ise ''Ben onlardan kendileri olmalarını bekliyorum. Zaman zaman kendileri olamıyorlar. Ama bu durumu bir 90 dakika ile değerlendirmek doğru değil'' yanıtını verdi.

DELGADO KONUSU

Delgado'nun hayal kırıklığı getirip getirmediği sorusu üzerine de Denizli, ''Hayal kırıklığı farklı bir şey. Zaman zaman beklediklerimize karşılık veremiyor olabilir'' dedi. Mustafa Denizli, sakatlığı süren Nobre ile ilgili de ''Nobre ile ilgili şu andaki haberler iyi değil. Ağrılarının azalacağını düşünüyorduk ama azalmadı'' diye konuştu.

07.05.2009


 

G.Saray Saviola'ya talip

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Galatasaray'ın, Arjantinli futbolcu Javier Saviola'yı transfer edebilmek için görüşmeler yaptığını iddia etti. Gazetede yer alan haberde, Real Madrid'te 2011 Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Saviola'ya 3 yıllık sözleşme öneren Galatasaray'ın, bu futbolcuya Real Madrid'te kazandığından daha az para verebileceği belirtildi. Barcelona'dan bonservisi elinde olarak bedavaya gelmesinden dolayı maaşı yüksek olan Saviola'nın sezon başına 5 milyon Avro kazandığı söylenirken, Galatasaray'ın 3 yıl için toplam 10 milyon Avro önerdiği ileri sürülüyor. Saviola'dan ne Schuster ne de Juande Ramos'un faydalanmamış olmasından dolayı Real Madrid'in bu futbolcuyu bedavaya Galatasaray'a verebileceği belirtilirken, İspanyol kulübünün tek kazancının kalan 2 sezonda futbolcuya ödemesi gereken 10 milyon Avro'dan kurtulacak olması olarak gösteriliyor.''Tavşan'' lakaplı 28 yaşındaki Arjantinli forvet, bu sezon Real Madrid'in 8 maçında toplam 182 dakika oynama şansı bulurken, 1 gol attı.

07.05.2009


 

Arda: Korkmaz'ın suçu yok

GALATASARAY'IN yıldız futbolcusu Arda Turan, Turkcell Süper Lig'de bu yılki başarısızlıkta en suçsuz kişinin Teknik Direktör Bülent Korkmaz, gerçek suçluların ise futbolcular olduğunu söyledi. Fenerbahçe maçındaki olayların içinde olan, ardından cezalı olduğu halde İstanbul Büyükşehir Belediye maçında soyunma odasına girmek isteyince güvenlikçilerle tartışan ve son olarak da izin gününde gittiği Paris'ten dönüşünde Atatürk Havaalanı'nda yanındaki arkadaşlarının güvenlikçilerle yaşadığı yumruklaşma ve kavgaları ayırmak isterken gündeme gelen Arda Turan açıklamalarda bulundu.

Genç futbolcu, bu sezon yaşanan başarısızlıkla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından hedef haline gelen Teknik Direktör Bülent Korkmaz'a sahip çıkan Arda Turan, "Bülent Hoca'nın tartışılacak bir durumu yok. Onun elinde sihirli bir değnek yok ki 2-3 ayda herşeyi düzeltebilsin. Gelecek yıl Bülent Korkmaz ile herşey iyi olacaktır. Burada yaşanan bir başarısızlık varsa suçlanacak en son kişi Bülent Hoca'dır. Gerçek suçlu biz futbolcularız." diye konuştu.

Olaylı Fenerbahçe derbisinin ardından aldığı ceza nedeniyle takımdan ayrı kalan Arda, "Cezam bitti. Bu hafta hocam görev verirse oynayacağım. Herşey geçmişte kaldı. Kalan 4 maçımız var. Hepsini kazanmak istiyoruz. Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Sonuna kadar kovalayacağız. Bazen futbolda istediğiniz herşey olmayabiliyor. 4 maçı kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok." dedi.

Süper Lig'de fikstürün kendilerinin avantajlarına olmasına rağmen değerlendiremediklerini belirten yıldız futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Beklentiler bazen istenilen düzeyde gerçekleşmiyor. Her zaman başarılı olursanız başarılı günlerin bir anlamı olmuyor. Biz bu yıl bir başarısızlık yaşadık. Bir an önce toparlanmamız gerekiyor. Futbol oldukça ilginç bir oyun bakın zirvede yer alan takımlardan Sivasspor ile Beşiktaş mağlup oldu. Bunları görünce üzülüyorsunuz."

07.05.2009


 

Konya'da hedef 41 puan

KONYASPOR Kulübü Basın Sözcüsü Nadir Avcan, kalan 4 maçtan en az ikisini kazanıp 41 puana ulaşarak, ligi iyi bir konumda tamamlamak istediklerini söyledi. Nadir Avcan, Kocaelispor maçında alınan galibiyetle takımın moral bulduğunu belirtti. Küme düşme hattında yer alan diğer takımların da kazanmasıyla, düşme barajının yükseldiğini ifade eden Avcan, ''Bursaspor ile bu hafta sonu bizim açımızdan son derece kritik bir 90 dakikaya çıkacağız. Rakibimizin UEFA iddiası var. Son haftalarda önemli bir çıkış yakaladılar. Biz de takım olarak son haftalarda iyi oynuyoruz. Bu zorlu deplasmandan en az bir puanla döneceğimize inanıyorum'' dedi.

07.05.2009


 

Lucescu final kapısında

UEFA Kupası'nda yarı final rövanş maçları bugün yapılacak ve 20 Mayıs'ta İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki finalde karşılaşacak ekipler belli olacak. Ukrayna'nın iki temsilcisi Shakhtar Donetsk ile Dinamo Kiev, Donetsk kentindeki Olimpiyat Stadı'nda TSİ 19.30'da, 1-1'in rövanşında karşı karşıya gelecek. Günün diğer maçında ise iki Alman ekibi Hamburg ile Werder Bremen, Hamburg kentindeki Hamburg Arena'da TSİ 21.45'de karşılaşacak. İlk maçı Hamburg, deplasmanda 1-0 kazanmıştı. UEFA Kupası'nda 2008-2009 sezonu final maçı 20 Mayıs Çarşamba günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'de oynanacak.

07.05.2009


 

Bursa evinde 29 puan kazandı

BURSASPOR, UEFA Kupası'na katılma hedefi doğrultusunda çaba harcadığı bu sezon sahasında kolay maç kaybetmiyor. Yeşil-beyazlı takım, 30. hafta geride kalırken kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı 15 karşılaşmanın 8'inden 3 puanla ayrılmayı bildi. Sadece 2 maçta rakiplerine boyun eğen Bursaspor, 5 maçtan da 1 puanla ayrıldı. Taraftarları önünde oynadığı 15 maçtan 29 puan kazanan yeşil-beyazlılar, rakip fileleri 19 kez havalandırırken, kalesinde sadece 9 gol gördü. Bursaspor, ''Büyük'' diye adlandırılan takımlar karşısında da sahasında başarılı sonuçlara imza attı. Ligin 6. haftasında Galatasaray'ı konuk eden yeşil-beyazlılar, sahadan 2-1 galip ayrılmayı bildi. 11. haftada Beşiktaş ile karşılaşan Bursaspor, 0-0 biten karşılaşmada güçlü rakibine yenilmedi. 15. haftada Trabzonspor'u ağırlayan yeşil-beyazlılar Karadeniz ekibini 2-1 geçti. Ligin 25. haftada Fenerbahçe ile oynayan Bursaspor Ivankov'un uzatmalardaki penaltı golüyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

07.05.2009


 

AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONU KAYSERİ'DE BELLİ OLACAK

TÜRKİYE, önemli bir turnuvanın daha finaline ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk kez organize edilen Bayanlar Avrupa Ligi'nin şampiyonu, 11-12 Temmuz'da, Avrupa'nın en modern salonlarından biri olan Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda yapılacak dörtlü final maçlarından sonra belli olacak. Finallerin Türkiye'ye kazandırılması nedeniyle (A) Milli Bayan Basketbol Takımı, grup maçlarında aldığı sonuçlar ne olursa olsun, doğrudan finale çıkacak.

07.05.2009


 

MAÇI TATİL ETTİREREK HEZİMETTEN KURTULDU

MACARİSTAN'IN Bacs-Kiskun kentinde oynanan amatör lig futbol maçında, evsahibi Homokmegy takımı hezimetten kurtulmak için ilginç bir yöntem kullandı. Gederlak ile oynadığı maçın ortalarında 10-0 mağlupken duruma düşen Hokommegy, daha fazla gol yemekten kurtulmak için 5 futbolcusu sakatlık bahanesiyle oyundan çıkarttı. Daha önce 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan takımın sahada sadece 6 futbolcusu kalınca, maçın hakemi karşılaşmayı tatil etti. Böylece Homokmegy takımı daha fazla gol yemekten kurtulmuş oldu. Homokmegy-Gederlak maçını yöneten hakem Janos Valuck, maçın ortalarında evsahibi takım futbolcularının birbiri ardına sakatlandığını görünce çok şaşırdığını, ancak yapacak bir şey olmadığını, kurallara uyarak maçı tatil ettiğini açıkladı.

07.05.2009


 

İPEK ŞENOĞLU ROMA'DA 2. TURA YÜKSELDİ

MİLLİ tenisçi İpek Şenoğlu, partneri Kazak Yaroslava Shvedova ile birlikte katıldığı Roma WTA Tenis Turnuvası'nda çiftlerde 2. tura çıktı. Garanti Koza'nın sponsorluğunu yaptığı İpek, 2 milyon ABD doları toplam ödüllü Roma WTA Tenis Turnuvası'nda, çiftlerde parnteri Shvedova ile birlikte çıktığı maçta, Virginia Rauno Pascual (İspanya)-Jie Zheng (Çin Halk Cumhuriyeti) çiftini 7-6 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek, 2. tura yükseldi. Şenoğlu-Shvedova çifti, 2. turda Agnieszka Radwanska (Polonya)-Agnes Szavay (Macaristan) ikilisi ile karşılaşacak.

07.05.2009


 

MİLLİ ATLET ALİ AKBAŞ GÖTEBORG'DA KOŞACAK

MİLLİ atlet Mehmet Ali Akbaş, Göteborg Yarı Maratonu'nda koşacak. Amplio Otel Yatırımları'nın sponsor olarak destek verdiği milli koşucu Mehmet Ali Akbaş, 16 Mayıs'ta İsveç'in Göteborg şehrinde düzenlenecek yarı maratonda yarışacak. 53 bin atletin katılacağı yarı maratonda Akbaş, iyi bir zaman elde etmeyi hedefliyor. Akbaş'ın bu yıl için ana hedefleri ise Universiade 2009 ve Akdeniz Oyunları. Akbaş, yarı maratonun hazırlıkları için milli takım antrenörü Bülent Uzun nezaretinde kampa girdi. Daha önce Köln'de yapılan yarı maratonda birinci gelen Akbaş, İsveç'te yapılacak yarı maratonda iyi bir zaman koşmayı hedefliyor. Universiade 2009 ve Akdeniz Oyunları'na katılabilmesi için Akbaş'ın bu yarı maratonda iyi bir zaman koşması gerektiği bildirildi. Gücünü ve kondisyonunu sınamak için antrenörü ile özellikle bu yarışı seçtiğini belirten Mehmet Ali Akbaş, antrenmanlarını, sponsorunun desteğiyle Eskişehir'de sürdürüyor.

07.05.2009


 

SÜPER LİGDE HAKEMLER AÇIKLANDI

9 Mayıs Cumartesi:

19.00 Gençlerbirliği-Hacettepe: Selçuk Dereli

19.00 Sivasspor-İstanbul B. Belediye: Bülent Yıldırım

19.00 Ankaraspor-Beşiktaş: Halis Özkahya

19.00 Fenerbahçe-Denizlispor: Tolga Özkalfa

19.00 Galatasaray-Ankaragücü: Suat Arslanboğa

19.00 Kocaelispor-Trabzonspor: Deniz Çoban

19.00 Bursaspor-Konyaspor: Cüneyt Çakır

19.00 Eskişehirspor-Antalyaspor: Yunus Yıldırım

10 Mayıs Pazar:

19.00 Kayserispor-Gaziantepspor: Fırat Aydınus

07.05.2009


 

BEKO BASKETBOL LİGİNDE SON HAFTA

8 Mayıs Cuma:

16.00 Beşiktaş Cola Turka-TED Kolejliler (Arena)

9 Mayıs Cumartesi:

15.00 Türk Telekom-G.saray Cafe Crown (Atatürk)

15.00 OYAK Renault-Kepez Belediyesi (Bursa Atatürk)

15.00 Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka (Abdi İpekçi)

15.00 Darüşşafaka -Mutlu Akü Selçuk (Ayhan Şahenk)

15.00 Aliağa Petkim-Erdemir (Aliağa Enka)

16.00 Antalya B. Belediyesi-Banvit (Antalya Atatürk)

18.00 Mersin B. Belediyesi-Efes Pilsen (Edip Buran )

07.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis