08 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Kayıpların telâfisini istiyoruz

Türk-İş’e bağlı sendika üyeleri toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattıkları eylemin ikincisi için dün sabah saatlerinde işyerleri önünde toplandılar. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, fazla birşey istemediklerini, sadece kaybettiklerinin telafisini talep ettiklerini belirtti.

Kaybettiklerimizi istiyoruz

TÜRK-İŞ’E bağlı sendikalara üye işçiler 1 saatlik “Çalışmama Hakkını Kullanma” eylemi gerçekleştirdi. Kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, Türk-İş’in aldığı 1 saatlik, “Çalışmama Hakkını Kullanma” eylemi kamu iş yerlerinde uygulandı.

Sabah saatlerinde iş yerlerine giden işçiler, mesaiye başlamadı. İş yerleri önünde açıklamalar yapılarak, talepleri içeren sloganlar atıldı. Eylemlerde, konfederasyonun taleplerinin kabul edilmemesi dolayısıyla hükümet protesto edildi. Eylemlere, Hak-İş, DİSK, Türkiye Kamu Sen ve KESK ve BASK üyeleri de destek verdi.

Eylemin Ankara ayağında işçiler, TEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Türk-İş’in eylemine, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, BASK ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri de katılarak destek verdi. İşçiler burada, “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Vur, vur inlesin, hükümet dinlesin” şeklinde sloganlar attı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yaptığı konuşmada, “ekmek mücadelesi”nde kendilerine destek veren işçi ve memur konfederasyonlarına teşekkür etti. Kumlu, “Evet, bu mücadele ekmek mücadelesidir. Yani eve giren paranın, sofraya konan yemeğin mücadelesidir. Çocuklarımızı okula gönderebilmenin, hastalarımıza ilâç alabilmenin, ev kirası ödeyebilmenin, gaz alabilmenin, elektrik, su faturalarını ödeyebilmenin mücadelesidir” dedi.

Bütün bunların insanların temel ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Kumlu, ne yazık ki bugünün Türkiyesinde temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir gelire sahip olmak için mücadele etmek gerektiğini ifade etti.

“Biz istemez miyiz, hükümet derdimizden anlasın. Hiç böyle sokaklara dökülmeden hak ettiğimiz zammı bize versin ama vermediler” diyen Kumlu, kendilerine toplu sözleşmelerin birinci yılı ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 4 zam önerildiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 4’ü daha sonra yüzde 4,5 olarak ifade ettiğini anlattı.

Kumlu, “4-4,5 bizim için fark etmez. Sigorta kayıplarımız dururken, vergi kayıplarımız dururken biz bu orana nasıl imza atalım arkadaşlar” diye sordu. Kumlu, fazla bir şey istemediklerini sadece kaybettiklerini telâfisini talep ettiklerini belirtti.

Toplu sözleşmeleri masa başında bitirmeyi istediklerini vurgulayan Kumlu, “Hükümeti, bizimle restleşmeye değil, uzlaşmaya çağırıyoruz” dedi.

08.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BAŞBAKAN ÇİN’E DE ‘ONE MINUTE’ DESİN

  AB’nin yolu Meclis’ten geçiyor

  AB, TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜN FARKINDA DEĞİL

  Erdoğan: Polis-asker uyumlu

  Paranın patronları İstanbul’da toplanacak

  Kayıpların telâfisini istiyoruz

  Yazıcı: Enflasyon kadar zam vereceğiz

  Kurşunsuz benzine yine zam

  Kırmızı mercimeğin “kaderi” Kanada’ya bağlı

  İhracatta, 356,7 milyon TL devlet yardımı

  Büyüme, kâğıt üzerinde

  İstanbul’da hayat “ucuzladı”

  Toplu görüşmelerde yetki Memur-Sen’de

  ÖSS sonuçları haftaya

  Korkmayın! 80 derece sıcaklık “imkânsız”

  Açlık sınırı 11 TL düştü

  Çanakkale Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

  Kredi kartı borcu yasası yürürlükte

  Karadeniz’deki HES projeleri sıkıntı verecek

  7 yeni vakıf üniversitesi kuruldu

  Harabeydi, saray gibi okul oldu

  Dünyanın ilk Türkçe dil müzesi açılıyor

  Teknoloji marketleri bilgisayarcıları bitirdi

  Kur’ân okumaya engel yok

  Japonlardan eczacı robot

  Kuyrukta müzik keyfi

  KUR’ÂN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.