08 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Ersan NBA'e dönüyor

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Milwaukee Bucks tarafından 18 yaşındayken 2005 Draft'larında seçilen Milli Basketbolcu Ersan İlyasova, Bucks'ın teklifinin ardından tekrar NBA'e dönmeye hazırlanıyor.

Basketbol Milli Takımı'nın da yıldızlarından olan genç yetenek, 2005 NBA Draft'larında Bucks takımı tarafından seçilmiş, o zaman 18 yaşında olan oyuncu aynı yıl tecrübelenmesi için NBA'in alt ligi NBDL'ye gönderilmişti. NDBL'de bir sezon oynadıktan sonra Avrupa'ya giden İlyas, İspanyol ekibi Regal FC Barcelona ile sözleşme imzaladı ve burada 2 sezon geçirdi. Barcelona ile geçen sezon İspanyol Ligi'nde şampiyonluk yaşayıp Euroleague'de final-four oynayan genç oyuncunun yükselen grafiğinin ardından Bucks takımı Ersan'ı kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdı. Milwaukee kentinin gazetesi Milwaukee Journal Sentinel'de yayınlanan habere göre, Bucks takımı, Ersan'la aynı mevkiide oynayan Charlie Villanueva'yı Houston Rockets'a satarak Ersan için kadrosunda yer açtı.

ERSAN BİR YIL 2 MİLYON DOLAR İSTEDİ

İlyasova için görüşmeleri yürüten Bucks takımının Genel Menajeri John Hammond yaptığı açıklamada, ''Ersan'ı tekrar kadromuza istiyoruz. O, genç yaşına rağmen artık NBA'de oynayacak düzeye erişti. Avrupa'nın bu sezonki en iyi oyuncuları arasında ve NBA'de de önümüzdeki sezon kendisini gösterip kalıcı olacak'' dedi. Gazetede yer alan haberde, milli basketbolcunun Bucks'tan 2 milyon dolarlık bir ücret talep ettiği, Milwaukee ekibinin de Ersan'la anlaşmada son aşamaya geldiği öğrenildi. Hammond ve yardımcısı Jeff Weltman'ın önceki gün İspanya'ya gittiği belirtilirken, genç yıldızla önümüzdeki günlerde kesin anlaşmaya varılacağı bildirildi. Euroleauge'de geçen sezon 10.5 sayı, 7 ribant ortalamasıyla oynayan 22 yaşındaki forvet İlyasova'nın, Bucks'ta kendisiyle aynı mevkide oynayan Villanueva'nın takımdan ayrılmasıyla NBA'de daha fazla süre alacağı kaydedildi.

08.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  2009 - 2010 İlk Yarı Fikstürü

  İlk derbi 5. hafta: G.Saray-Beşiktaş

  Alex: F.Bahçe'ye gelmemde Daum önemli bir rol oynadı

  Beşiktaş Quaresma'ya talip

  Sofuoğlu Ankara'daki festivalda nefes kesti

  Ersan NBA'e dönüyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.