09 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

‘Can kardeş’ler sağlık için spor yapıyor

Can Kardeşler bu ay spor yapmanın faydalarını öğrenirken çeşitli spor dallarını da tanıyacaklar. Meşhur Şahsiyetler Köşesinin bu ay ki konuğu ise başarılı futbolcu Hakan Şükür.



Yörük hayatını develer dünya gündemine taşıyacak

YÖRÜK ve yayla şenliklerinin deve turlarıyla canlandırılacağını duyuran Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD), şenliklere yabancı turistlerin de katılımını deve turlarıyla sağlayacaklarını bildirdi.



Bestekâr III. Selim Han’dan ‘yeni CD’

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültür A. Ş., ölümünün 200. yılı anısına bestekâr III. Selim Han’ın eserlerinden oluşan iki CD’lik bir albüm çalışması gerçekleştirdi.



Rahmi Koç Müzesinden farklı aktiviteler

RAHMİ M. Koç Müzesi her yaştan ziyaretçi ve özellikle bugünün afacanları için benzersiz bir faaliyet yeri.



Adana’nın tarihî evleri yok olmak üzere

ADANA’NIN Seyhan ilçesine bağlı Tepbağ Mahallesi’ndeki onlarca tarihî yapı prosedürler, miras ve pahalı olması dolayısıyla restore edilemiyor.



Kırkpınar pehlivanları ‘hamam’ı unuttu!

İÇERİSİNDE onlarca kültürü barındıran 648 yıllık Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, pehlivanların hamamda yıkanarak, yağlarından arınma kültürü de yavaş yavaş kayboluyor.



Bu alerji neden zenginler!



Mevlânâ Müzesinin ziyaretçisi azaldı

MEVLÂNÂ Müzesi’ni bu yılın 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 düşüşle 650 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.



MOSTAR

MOSTAR dergisi 53. sayısında “Medyanın Şiddeti, Şiddetin Medyası” başlıklı dosya konusunda medya ve şiddet olgusunu tartışmış. Derginin ana dosya konusu ise “Yükseköğretim Sistemi: Problemler ve ve Fırsatlar” başlığıyla işlenmiş.



SEMERKAND

TEMMUZ ayında Semerkand, Peygamberimizi (asm) devre dışı bırakan, rolünü küçülten, önemsizleştiren bir Kur’ân ve din anlayışının düşünülemeyeceğini, Hadis-i Şerifler olmadan İslâmı anlamanın mümkün olmadığını ana konu olarak ele almış.



GÜLİSTAN

“EMROLUNDUĞUN gibi dosdoğru ol!” âyetinden yola çıkılarak hazırlanan 103. sayıda, her insanın kolaylıkla dile dökebileceği bir konu olan doğruluk, dürüstlük, güvenilir Müslüman olmak başlıklarını ana dosya konusu çerçevesinde işlemiş.



ATINOLUK

ALTINOLUK Temmuz sayısında, kapak dosyası olarak “Vahye kulak ver” çağrısı yaparak, insanların gönüllerine bir kere daha ikazda bulunmuş. Dergi bu sayısıyla 24. yılına adım atıyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.