09 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Çin, katliâmı savundu

ÇİNDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, Urumçi’de patlak veren şiddet olaylarına karşı alınan tedbirlerin yasal ve haklı olduğunu vurgulayarak, bu tedbirlerin farklı etnik gruplara mensup halk tarafından da desteklendiğini açıkladı.


“Barış görüşmeleri Ağustos’ta başlayabilir”

İSRAİL radyosu, İsrail ile Filistinliler arasındaki barış görüşmelerinin Ağustos ayında yeniden başlayabileceğini bildirdi.

Türkiye, köprü oluyor

TÜRKİYE Körfez ülkeleri ile Avrupa Birliği arasında köprü oluyor. Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)üyesi altı ülke arasında varılan ortak mut


  Kosta Rika Devlet Başkanı arabulucu oldu

honduras'IN sürgüne gönderilen Devlet Başkanı Manuel Zelaya ile bu ülkedeki darbenin ardından kurulan geçici hükümetin lideri Roberto Micheletti, Kosta Rika Devlet Başkanı Oscar Arias’ın, diplomatik çözüm bulunması amacıyla arabuluculuk yapması konusunda uzlaştı.


  Mülteci kampı kapatıldı

İRANLI Kürt mültecilerin yaşadığı Irak-Ürdün sınırındaki kampın kapatıldığı bildirildi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) bugün yayımladığı bildiride, kamptaki 186 mültecinin geçici olarak Irak-Suriye sınırında bulunan El Velid kampına yerleştirildiğini ifade edildi.


  Kırcaali'de Kur'ân kursu

BULGARİSTAN'DA Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Kırcaali şehrinde, çok sayıda Kur'ân-ı Kerim kursu açıldı. Kırcaali Müftüsü Şaban Ali Ahmet, yaz dönemiyle birlikte il merkezi, ilçe ve köylerde 50 Kur’ân-ı Kerim kursu açtıklarını söyledi.


  Clinton, İran'ı sıkıştırıyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran’a çok daha katı yaptırımlardan yana olduğunu söyledi.


  Londra, sular altında

İNGİLTERE'NİN başşehri Londra’da yaklaşık 48 saatten bu yana etkili olan sağanak yağış, pek çok metro istasyonunun yağmur sularıyla dolmasına yol açtı.


  Somali'de Türk gemisine saldırı

SOMALİ'DE Türk bayraklı ‘’Horizon-1’’ adlı yük gemisi, deniz haydutları tarafından ele geçirildi. Suudi Arabistan’dan Ürdün’e giden, ‘’Horizon-1’’ adlı yük gemisine, TSİ 08.15’te deniz haydutları saldırdı.


  Abhazya üzerinde Gürcü uçakları uçuyor

GÜRCİSTAN'DAN tek yanlı bağımsızlığını ilân eden Abhazya’nın “dışişleri bakanlığı”, Gürcistan’a ait insansız keşif uçaklarının Abhazya üzerinde uçtuğunu öne sürdü.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.