09 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Hükümet susuyor, tepki büyüyor

Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, Çin’in Uygur Türklerine sistematik bir katliâm uyguladığını belirterek, “Yüzlerce Uygur Türkünün acısı yüreğimizi yakmaktayken ana vatan Türkiye’den gerekli tepkilerin gösterilmesini istiyoruz” dedi.


TÜRKİYE VE İSLÂM ÂLEMİNE ÇAĞRI

İHH İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım Doğu Türkistan’da Endülüs’tekine benzer toptan bir yok oluşun yaşanmaması için Türkiye ve İslâm

Bu vahşeti durdurun

Doğu Türkistan’ta yaşanan insanlıkdışı vahşet ile ilgili tepkisiz kaldığı iddiasıyla eleştrilen Başbakan Erdoğan dün nihayet konuştu ve Çin Devletine


  3. iddianame 1 ay içinde hazır olacak

istanbul İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasının 3. iddianamesinin tamamlanmasının bir aydan fazla sürmeyeceğini söyledi.


  27 yıllık Dev-Yol dâvâsında karar günü

YASA dışı Dev-Yol örgütünün 27 yıldır devam eden davasında karar, bugün açıklanacak.


  SGK, belediye polikliniklerinin reçetelerini de ödeyecek

belediye poliklinikleri, Danıştay kararı doğrultusunda birinci basamak sağlık kuruluşları arasına alındı. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediye polikliniklerinde görevli hekimlerin yazdığı ilaçların bedelini karşılayacak.


  Hızı azalsa da hâlâ inişteyiz

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Mayıs ayında sanayi üretiminde gerçekleşen yüzde 17,4'lük düşüşü değerlendirirken, ‘’Yokuş aşağıya gidiyoruz, ama hızımızda bir yavaşlama var’’ dedi.


  Hükümet askerden icazet alıyor

TÜRKİYE Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV)’in hazırladığı ve Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Ali Bayramoğlu ile Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet İnsel’in editörlüğünü yaptığı “Almanak Türkiye 2006-2008: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” adlı yayının tanıtımı, İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.


  Ziya Şark Sofrası dünyaya açılacak

Zİya Şark Sofrası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bingöl, Ortadoğu’dan Türkiye’yi ziyaret eden üst düzey yönetici ve firma sahiplerinin Ziya Şark ürün ve hizmet konseptini beğenerek kendi ülkelerine götürmeyi teklif ettiklerini söyledi.


  Kuraklık da, yağış da çiftçiyi vurdu

Türkİye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuraklık dolayısıyla bazı tarım alanlarının yüzde yüze varan oranda zarar gördüğünü kaydetti.


  Aşırı sıcakta sağlığa dikkat!

Denİzlİ Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ömür Atacan Atasoy, aşırı sıcakların felç riskini arttırdığını, tansiyon yükselmelerine bağlı olarak gelişen beyin kanamalarının ölüme varan sonuçlara yol açabileceğini söyledi.


  Köprü ve otoyollar para bastı

Boğazİçİ köprüleri ile paralı otoyolların 2009 yılı Ocak-Mayıs ayları arasındaki geliri 190 milyon 426 bin 249 lira olarak gerçekleşti.


  Rektör kızlarından öğrenme çadırı

HakkÂrİ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli’nin Ankara’dan gelen kızları İlaysu ve Aslı Gül Belenli, Hakkâri’de öğrenme çadırı kurdu.


  MKE Gazi Fişek Fabrikası’nda patlama

Ankara’da Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) bağlı Gazi Fişek Fabrikası’nda patlama meydana geldi. Tinerlerin bulunduğu depoda meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Depoda büyük çapta hasara sebep olan patlamanın şiddetinin az olması büyük bir faciayı önledi.


  Atlı karıncadan al haberi

Orta Anadolu bozkırlarında yaşayan ve halk arasında ‘’atlı karınca’’ olarak bilinen Cataglyphis Nodus türü karıncaya 25 yıl önce Trakya’da tek tük rastlanırken, artık bölgenin her yerinde görüldüğü, bu durumun ise bölgenin çölleşmesinin göstergesi olduğu bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.