10 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

500 BİN DOLARLIK DİRSEK

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN tecrübeli futbolcusu Mehmet Polat, geçen sezonun son maçında rakibine attığı dirsek nedeniyle, takımını Fair Play Ligi'nde 500 bin dolardan etti.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada, 2008-2009 sezonunda Futbol Federasyonu ile Turkcell işbirliğiyle oluşturulan, Turkcell Fair Play Ligi'ni ilk sırada tamamlayan takıma verilen 500 bin doları, son maçta kaybettiklerini belirterek, ''Sezonun son maçına kadar ilk sırada bulunduğumuz Fair play Ligi'nde, ne yazık ki, futbolcumuz Mehmet Polat'ın, son maçta Kayserisporlu bir futbolcuya dirsek atmasıyla bir anda 4. sıraya indik. Bu dirsek hem bize 500 bin dolara mal oldu, hem de ikinci ve üçüncü sıradaki takımlara verilen 300 bin ve 200 bin dolarlardan da etti'' diye konuştu. Cavcav, Mehmet Polat'ın bu hareketi sonrası ligde kalma mücadelesi veren takımın zor anlar yaşadığını da ifade ederek, ''Takımı 10 kişi bırakarak, rakibimiz karşısında moral bakımından da çöküntü yaşamamıza neden oldu. Bir anda 4-0 yenik duruma düştük ve ligde kalmamız ancak, bir başka maçın neticesine bağlı oldu. Böyle futbolcuyla yollarımızı hemen ayırdık'' dedi. İlhan Cavcav, Mehmet Polat'ın kulüpten ayrılırken alacağını kuruşuna kadar istediğini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Mehmet Polat ile yollarımızı ayırdık. 38 milyar lira bir alacağı vardı verdik. Mukavelesini fesh ettik. Alacağı 38 milyar liranın hesabını yaparken, fair play ödülü olarak kulübü 500 bin dolardan ederken hiç düşünmeden hareket etmesi, camia olarak bizleri çok üzdü. Bu tür futbolcuların Gençlerbirliği'nde yeri yok. Bize zarar veren hiçbir futbolcuyla çalışmayız.''

FAİR PLAY LİGİ ŞAMPİYONU GAZİANTEP

İlk kez geçen sezon uygulanmaya başlanan Turkcell Fair Play Ligi'nde, 94 toplam ceza puanı ile birinci olan Gaziantepspor'un 500 bin dolar, 100 ceza puanı ile ikinci olan Trabzonspor 300 bin dolar, 112 ceza puanıyla üçüncü olan Denizlispor ise 200 bin dolar para ödülünün sahibi olurken, ligin son haftasına kadar Fair Play Ligi'nin ilk sırasında yer alan Gençlerbirliği ise Mehmet Polat'ın attığı dirsek sonucu gördüğü kırmızı kartla, aldığı 2 maç ceza nedeniyle 113 puanla 4. sıraya indi ve ödül alamadı.

10.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  500 BİN DOLARLIK DİRSEK

  Denizli'den Tabata'ya yeşil ışık

  Yeni Rize Stadı gün sayıyor

  Emre: İdmanlar keyifli geçiyor

  F.BAHÇE ALMANYA YOLCUSU

  BİSİKLETLE AĞRI DAĞINA TIRMANILACAK

  MİLAN'IN 19 YAŞINDAKİ YILDIZI PATO EVLENDİ

  MİLLİ VOLEYBOLCU ELİF G.SARAY'A İMZA ATTI

  HAVUZDA DÜNYA REKORU

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.