11 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

UYGURLAR CUMA NAMAZI YASAĞINA UYMADI

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başşehri Urumçi’de Uygurlar Çin'in yasaklamasına rağmen, Cuma namazı kıldılar. Gözyaşları içinde ölenler için ve zulümlerin bitmesi için duâ ettiler. Namaz çıkışında yaşanan katliâmı protesto gösterisi yapan yüzlerce Uygur’a polis müdahale etti, bazı kişileri tutukladı. Bu arada, Türkiye’de, çeşitli şehirlerde Doğu Türkistan’da ölen Uygurlar için gıyabî cenaze namazları kılındı ve Çin zulmü protesto edildi.


TÜRKİYE, ÇİN VE UYGURLAR ARASINDA ARABULUCU OLSUN

Uygur halkının barışçıl yollarla mücadelesini sürdürdüğünü belirten Rabia Kadir, “Dünyanın buna seyirci kalmaması lâzım. Türk hükümetinin Çin ile Uygu

NORVEÇ: ÇİN’DEKİ OLAYLARDAN ENDİŞELİYİZ

Norveç hükümeti, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşanan çatışmalardan dolayı endişelerini dile getirdi.


  “Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız”

DIşİşlerİ Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden bir yetkilinin Uluslararası Kriz Grubu’na verdiği röportajda ‘Türkiye’nin Musul vilayeti’ olabilecekleri yönündeki ifadeleriyle ilgili soruya cevap verdi.


  Afganistan’da Taliban avı: 22 ölü

Afganİstan’In orta kesiminde uluslar arası güç askerleriyle Taliban arasında gece boyunca süren çatışmalarda 22 Taliban’ın öldüğü bildirildi.


  Pakistan’da şiddetli çatışma

Pakİstan savaş uçaklarının, Afganistan sınırı yakınında düzenledikleri operasyonda 24 kişi öldü; güvenlik güçlerinin ülkenin kuzeybatısında yaptıkları baskınlarda da 40 kişi tutuklandı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.