15 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

KEITA: GÜN DOLDURMAYA GELMEDİM

Galatasaray'ın yeni transferi Abdul Kader Keita, "Buraya gün doldurmaya değil, çok çalışmaya ve Galatasaray'a mümkün olduğunca katkı sağlamaya geldim." dedi.

Galatasaray TV'ye Türkiye'deki ilk röportajını veren Abdul Kader Keita, ilk izlenimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, ''İstanbul'a ilk kez gelmek benim için çok büyük bir keyif kaynağı oldu. Onun dışında Galatasaray, benim televizyondan özellikle UEFA Kupası maçlarından hep takip ettiğim bir kulüptü. Ben hep Galatasaray'ın arkasında çok güçlü bir izleyici desteği olduğunu da biliyordum. Galatasaray hep arkasına çok büyük bir taraftar desteği alarak yoluna devam etmiş bir kulüp. Benim için Galatasaray'da oynayacak olmak bu yüzden çok mutluluk verici birşey'' diye konuştu. Abdul Kader Keita'nın GSTV'ye verdiği röportajın ayrıntıları şöyle;

18 milyon Euro'ya Lille'den Fransa'nın en iyi kulübü olan Olympique Lyon'a transfer olmuştun. Yani Fransa'nın en iyi takımından, Türkiye'nin en iyi takımına transfer oldun. Transferin nasıl gelişti?

Benim transferim önemli olabilir fakat alçakgönüllü olmak lazım. Biz bu yıl çok daha büyük transferleri de duyduk. Bence bu çok olağan karşılanması gereken bir transferdir. Benim Olympique Lyon'da geçirdiğim dönem, profesyonel olarak geçirmem gereken bir dönemdi ve ondan sonra bir atılım yapmam, yeni bir şeye daha başlamam gerekiyordu. Öyle zannediyorum ki Olympique Lyon'da ben iyi çalışmışım, oradaki yapabileceklerimi tamamlamışım ki bana böyle bir yeni teklif geldi. Şimdi bu da benim için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Ben burda da takımıma elimden geleni katmaya çalışacağım.

Hangi oyun sistemine daha yatkın görüyorsun? Kontratak futboluna mı yoksa hücum futboluna mı?

Bu sistem gerçekten benim çok hoşuma gidiyor. Bu sistemde gerek iki kanatta gerekse forvet arkasında hızlı adamlara ihtiyaç vardır. Ayrıca forvetin her zaman bizim sağlayacağımız desteğe ihtiyacı vardır. Bir yandan da kanatlardaki adamların çok hızlı olması gereklidir. Burada orta sahanın ortasında oynayacak olan arkadaşlarımızla birbirimizi anlayabilirsek ben Galatasaray'a son derece faydalı olabilirim. Benim hoşuma giden ve benim faydalı olduğum, yeteneklerimi kullanabildiğim bu sistemde öyle zannediyorum ki Galatasaray'ın her zaman ihtiyaç duyacağı oyunculardan biri olacağım.

Hücüm kanadında sağ ve sol açık oynamanın yanı sıra aynı zamanda bir forvet oyuncusun. Forvet arkasına daha yatkın görünüyorsun öyle değil mi?

Benim gerçek yerim kanatlardır. Bir yerde savunmaya yardımcı olurken diğer yandan da hücum ederim ancak Lille'de öğrendiğim birşey oldu bizim santroforlarımız sakatlandığı zaman beni santrafor olarakta kullandılar ve böylelikle o mevkide de oynamayı öğrendim, fakat benim gerçek yerim, sahanın iki kenarı iki çizgisi ...

Oyun sitilinden bahsetmişken şunu da ekleyelim. Uzaktan şutları çok etkili çarpaz durumlarda bile etkili şutlar çekebiliyor. Bunun için özel bir çalışma yapıyor musun?

Biz bunu hep antrenmanlarda çalıştık. Forvetlerin her zaman bir desteğe ihtiyacı vardır ve biz de antrenmanlarda yeri geldiği zaman onları bu tür şutlarla rahatlatmaya, onlara alan açmaya çalışırız. Doğrudan kaleye kaleciye oynamanız da mümkündür. Juninho gibi çok usta bir isimle çalışma şansımız oldu ve ben ondan çok şey öğrendim. Zannediyorum ki bu benim doğuştan sahip olduğum bir yetenek değil zaten böyle bir yetenek olmaz. Bunu antrenmanlarda çalışarak kazanırsınız.

Lyon'dan takım arkadaşı Milan Baros şimdi Galatasaray'da tekrar buluştun. Galatasaray'da da birbirinden yetenekli oyuncular var. Harry Kewell ve Milan Baros gibi. Yıldız oyuncularla aynı takımda olmak nasıl bir duygu. Rekabet söz konusu olacak neler söylecek?

Lyon da birlikte oynadığım Baros'u Galatasaray'da tekrar bulmak gerçekten çok büyük bir mutluluk. Bu her zaman işleri kolaylaştıran birşeydir. Yeni bir kulübe gittiğiniz zaman kimseyi tanımazsınız. Fakat tanıdıklarınız olursa hemen ufak tefek birşeyler paylaşmaya başlarsınız. Daha sonra diğer arkadaşların yaptıkları sohbetleri dinlersiniz. Yaptıklarını gözlemlersiniz. Çünkü girdiğiniz hiçbir takımda kendi tarzınızı hemen ilk dakikadan itibaren dayatma şansınız yoktur. Ufak ufak insanların ne yaptıklarını görerek içine girdiğiniz yeni bir oluşumdur. Daha sonra içine hep beraber girip ıslanacağınız o büyük havuzda işler yolunda gitsin diye elinizden geleni yaparsınız. Dolayısıyla benim için Milan Baros'u Galatasaray'da görmek yeniden bulmak çok mutluluk verici.

Frank Rijkaard hakkında ne düşünüyorsun?

Her şeyden önce çok iyi bir antrenör. Onu Barcelona'da gördük. Oyuncularıyla iletişimi çok iyi olan bir hoca. Bunun da örneklerini defalarca izledik. Ben gelmeden önce kendisiyle uzun uzun konuştum. Çok şey paylaştık. Bana anlattıkları çok hoşuma gitti ve bana anlattıkları bana güvendiğini gösterdi. Ve sistemi için de bana da ihtiyacı olacağından bahsetti. Ancak bilinmesi gerekir ki, onun bana olacak olan ihtiyacından çok benim ona ihtiyacım var. Herşeyden önce bu bilinmeli. Benim Frank Rijkaard'a kendisinin bana olduğundan çok daha fazla ihtiyacım var. Ve ben iyi bir şekilde onun söylediklerini yerine getirebilirsem öyle zannediyorum ki bu aynı zamanda benim yeniden çıkışa geçmem hatta bir patlama yapmam için önemli bir fırsat olacak. Kendisi benim oyuncuyken de çok takdir ettiğim oyunculardan biriydi. Şimdi kendisiyle çalışacak olmam bana çok büyük bir mutluluk veriyor. Kendisi hakkında söylenebilecek hiçbir şey yok aslında. Herkesin tanıdığı ve takdir ettiği büyük bir antrenör.

Lakabın "Popito" nereden geldi. Taraftarın seni bu şekilde seslenmesini ister misin?

Bana Popito diyebilirler bu benim için hiç sorun olmaz. Bu benim çok sevdiğim bir isim. Çünkü annem bile bana Popito der. Popi diyenlerde var aile içinde.Fakat arkadaşlarım bana hep Popito derler. Annem bana bacak kadar olduğum zamandan beri hep Popito dedi. Dolayısıyla bu benim alışkın olduğum ve çok sevdiğim bir isim. Bana Popito denmesini seviyorum.

Popito ne demek?

Küçükken arkadaşlarla top oynarken yere düşüp kalkarken, hep bana Popito derlerdi. Aslında Popito bizim orada Afrika'da bir dondurma markası. Özel bir anlamı yok. Herkes bana öyle derdi.

Keita'nın Galatasaray'daki en büyük hedefleri nedir?

Ben kadere inanırım. Bütün iyiliklerin Allah tarafından geldiğini düşünürüm. Mesela bir golü attıysam, 'Allah bana o golü attırdı' derim. Şimdi bana kaderim ne gösterecek göreceğiz. Ancak benim şahsen istediğim, her şeyden önce iyi çalışmak... Dolayısıyla Galatasaray'a verebileceğim her şeyi verebilmek. Diğer yandan da eğer olabilirse, bu çalışmamla benim futbol hayatımda hep etkili olmuş olan cesaretimle takım içerisinde belli bir yere gelebilmek. Daha sonra takımın büyük hedeflerine, her zaman daha iyisini yapma çabasına katkıda bulunmak. Benim Galatasaray'a gelirken özellikle önemsediğim bir nokta var. Bunun da herkes tarafından bilinmesini isterim. Ben Galatasaray'a belli bir kontrat devresini tamamlamak için gün doldurmaya gelmedim. Ben Galatasaray'da çok çalışmaya geldim, Galatasaray'a mümkün olduğunca katkı sağlamaya geldim. Ve bir futbolcu olarak eğer bunları yapabilirsem, öyle zannediyorum ki Galatasaray'ın o büyük hedeflerine yaklaşması için benim de katkım olabilecek.

15.07.2009


 

Poulsen'in transferi olmuyor

FENERBAHÇE Kulübü Sportif Direktörü Aykut Kocaman, takım için bir orta saha oyuncusu aradıklarını söyledi.

Kocaman, Fenerbahçe'nin Bad Wörishofen'de yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarıyla kısa bir sohbet toplantısı yaptı. Aykut Kocaman, Brezilya'ya seyahati için ''şok bir seyahat'' tanımlaması yapılabileceğini belirterek, ''Hiç hesapta olmayan bir seyahat oldu. Belli bir listemiz var, o liste çerçevesinde futbolcu izlemeye gittik. Her şey Fenerbahçe'nin usulüne ve tarzına uygun gidiyor'' dedi. Şu anda planlanmış herhangi bir seyahati olmadığını dile getiren sarı lacivertli takımın sportif direktörü, Poulsen transferinin kesin olarak kapandığını söylemenin yanlış olacağını, ancak sinyallerin çok olumsuz olduğunu bildirdi.

Fenerbahçeli futbolcu Güiza'nın kendisine bizzat ulaşamadıklarını ifade eden Kocaman, Güiza'ya menajeri aracılığıyla ulaşabildiklerini ve kendisine Fenerbahçe kulübünün isteğinin net bir şekilde iletildiğini kaydetti. Güiza'nın boynuna kement takıp getiremeyeceklerini anlatan Aykut Kocaman, futbolcunun kendisinin izine ihtiyacı olduğunu bildirdiğini, bundan sonra kulübün iç disiplin talimatının gerektirdiği şekilde hareket edileceğini vurguladı. 30 Temmuz'da Fenerbahçe'nin önemli bir maça çıkacağını hatırlatan Kocaman, bu zamana kadar her şeyin netleşeceğini umduklarını belirtti. Kocaman, Lugano'nun sözleşmesinin uzatılmaması konusunda ise ''Fenerbahçe kulübünün şartları ön planda olduğu sürece Lugano'ya kapılarının açık olduğunu'' dile getirdi.

15.07.2009


 

Şener, Fatih Tekke'ye kırgın

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, Rusya'nın Zenit takımı oyuncusu olan eski kaptanları Fatih Tekke'nin Trabzonspor'da tekrar oynamasını istediğini, ancak şartların ağır gelmesi halinde bunun altından kalkamayacaklarını söyledi.

Şener, Fatih Tekke'nin bordomavili kulübün transfer gündeminde olmasına ilişkin, ''Fatih'in Trabzonspor'da oynamasını isterim ama şartlar ağır gelirse biz altından kalkamayız. Mesela bonservisini veremeyiz'' diye konuştu. ''Fatih Tekke'den, 'ben boş mukaveleye imza atarım' diye bir açıklama beklerdim'' diyen Şener, şunları kaydetti: ''Bu yaşa geldikten sonra Trabzon'da futbolu noktalayacak arkadaşımızın, bir kardeşimizin öyle demeç vermesi lazım. Bunu profesyonel olarak düşünmemesi lazım. Böyle bir transfer gerçekleşecekse ben menajeriyle görüşmemeliyim. Çoğu kulüplerde, o kulüplere mal olmuş futbolcular sonuna geldikleri zaman, klasiktir bu cümle, 'ben boş mukaveleye imza atarım üstünü yönetim doldursun' der. Doğrusu budur. Böyle bir açıklama beklerdim.''

15.07.2009


 

BANK ASYA 1. LİG FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ

BANK Asya 1. Lig fikstürü İstanbul'da çekildi. Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen fikstür çekimine, Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı.

22 Ağustos'ta başlayacak Bank Asya 1. Lig'de sezon, 9 mayıs 2010'da sona erecek. Bank Asya 1. Lig'de ilk hafta maçlarının programı şöyle: Kayseri Erciyesspor-Dardanelspor, Altay-Kartalspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Konyaspor, Giresunspor-Orduspor, Samsunspor-Kardemir D.Ç. Karabükspor, Adanaspor-Karşıyaka, Boluspor-Mersin İdmanyurdu, Hacettepe-Çaykur Rizespor, Bucaspor-Kocaelispor. Federasyon genel sekreter vekili Gıyasettin Şenman, Bank Asya 1. Lig'deki yenilikleri anlattı. Şenman, ''Normal sezonu 3, 4, 5. ve 6. bitirecekler arasında oynanacak müsabakalar sonucunda dört takım arasından ilk sırayı alan takım Turkcell Süper Lig'e yükselecek'' dedi.

15.07.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA YENİ SEZON FORMALARI TANITILIYOR

BEŞİKTAŞ'TA Profesyonel Futbol Takımı'nın 2009-2010 sezonu formaları, 17 Temmuz Cuma günü saat 20.00'de BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenecek olan defile ile tanıtılıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş taraftarının sabırsızlıkla beklediği yeni sezon formalarının yeni sponsor Adidas ve Kartal Yuvası ile beraber 3 farklı model olarak hazırlandığı söylendi. Tüm Beşiktaş camiasının beğenisini kazanacağına inanılan formaların, lansmanın hemen ardından tüm Türkiye'deki Kartal Yuvası mağazalarında ve www.kartalyuvasi.com.tr online satış sitesinde satışa çıkartılacağı da belirtildi. Formaların tanıtılacağı defilede yeni transferler başta olmak üzere A Takım futbolcularının da yer alacağı, ayrıca Kartal Yuvası Sonbahar Kış kreasyonundan örneklerinin de taraftarların beğenisine sunulacağı ifade edildi.

15.07.2009


 

HAKEMLERİN GİYSİ SPONSORU DİADORA

FUTBOL Federasyonu'na bağlı klasman ve üst klasman hakemlerin, yeni sezonda Diadora marka kıyafetlerle görev yapacağı bildirildi.

Federasyon ile anlaşma yapan İtalyan spor giyim markası Diadora, sezonunda Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ile 2. ve 3. Lig'de görev yapacak klasman ve üst klasman hakemlerin giyim sponsorluğunu üstlendi. İtalya Futbol 1. Ligi Seri A hakemlerinin de 5 yıldır giyim sponsorluğunu yürüten Diadora'dan yapılan açıklamada, bu sezon Türk ve İtalyan hakemlerin aynı kıyafet kreasyonunu kullanacağı belirtildi. Hakemler için sarı, kırmızı ve siyah renkli kıyafetler hazırlandığı dile getirilen açıklamada, toplam 600 hakemi kapsayan anlaşmanın bir yıl geçerli olduğu kaydedildi.

15.07.2009


 

KALECİLİKTEN KULÜP BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

DENİZLİ'NİN Tavas ilçesinde muhasebecilik yapan amatör futbolcu İsmail Uzunoğlu, kalesini koruduğu Tavas Birlikspor'da kulüp başkanlığına seçildi.

Yeni sezonda Denizli 2. Amatör Küme'de mücadele edecek Tavas Birlikspor'un kongresinde tek liste ile seçime gidildi ve 20 yıldır Tavas Birlikspor'un formasını giyen Uzunoğlu, kulübün başkanlığına getirildi. Tavas Birlikspor'un sahipsiz kaldığını ve kan kaybettiğini belirten İsmail Uzunoğlu, görevi devralır devralmaz önce Kaymakam Yusuf Güler ve Belediye Başkanı Mehmet Karabay'ı ziyaret edeceklerini söyledi.

15.07.2009


 

BECKHAM TEKRAR PREMİER LİG'DE OYNAMAK İSTİYOR

ABD'NİN Los Angeles Galaxy takımında forma giyen İngiliz futbolcu David Beckham, Premier Lig'e dönmek istediğini bildirdi. Kiralık oynadığı Milan'dan sezon sonunda ayrılıp, Galaxy ile yeniden antrenmanlara çıkan Beckham, İngiltere liginde oynamak istediğini söyledi.

Manchester United'tan ayrılırken, bir daha buradan başka bir İngiliz kulübünde oynamak istemediğini belirten İngiliz futbolcu, ''Asla, 'asla' demeyin. United'tan ayrıldığımda, İngiltere'de başka bir kulüpte oynamak istemediğimi söylemiştim. Kalbim, Manchester'da kalmıştı ve kendimi Premier Lig'de başka bir formayla düşünemiyordum. Bunu inkar etmiyorum'' dedi.

15.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.