19 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

DUMANSIZ HAVA SAHASI GENİŞLİYOR

Bugünden itibaren 5727 sayılı Kanun uyarınca konutlar hariç kapalı alanlarda sigara içilemeyecek. Eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketimi yasaklandı.

69 TL’DEN 5 BİN TL’YE KADAR CEZA

Yasağa uymayanlara 69 TL, uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere 500 TL’den 5 bin TL’ye kadar idarî para cezası verilecek. Yere izmarit atanlar 25 TL, 18 yaşından küçüklere sigara satanlar da 120 TL para cezası ödeyecek. Bu arada, Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu, sigara yasağı için mahkemeye başvuracağını açıkladı.

TÜRKİYE, SİGARA YASAĞINA SAHİP ÇIKMALI

AKADEMİSYENLİĞİNİN yanında, çevreciliği ve sigara karşıtı kimliğiyle de tanınan Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, bugün uygulamaya konacak sigara yasağını desteklediklerini belirterek, ‘’Sigaranın, öldürücülüğüyle nüfus kontrolünden başka hiçbir yararı yoktur, bu yasaya Türkiye sahip çıkmalı’’ dedi. Sigara ile Savaş Vakfı için yaptırılan bir kamuoyu yoklamasında Türk halkının yüzde 83’ünün sigara yasağını desteklediklerinin görüldüğünü bildiren Prof. Dr. Kural, şunları kaydetti: ‘’Afrika’da kapalı alanlarda sigara içirtmiyorlar. Bu anlamda Afrika’yı yakaladık. Avrupa’da, Amerika’da sigara yasakları yıllar önce başlamıştı. Bence bu yasağın uygulanmasında çok zorluk çekilmeyecek. Çünkü Vakfımız için bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmada, bu yasaya yüzde 83 Türk halkı destek veriyor. Bu demek oluyor ki sigara içenlerde bu yasayı destekliyor. Bu güzel bir sonuç ve hedefine ulaşacak.’’

EKİPLER DENETİM YAPACAK

YASAĞA uymayanların, Sağlık Bakanlığınca 81 ilde görevlendirilecek toplam 4 bin 167 denetmenin yanı sıra fahri sigara müfettişleri ile de kontrol edeceklerini bildiren Prof. Dr. Kural, ‘’Fahri sigarayla mücadele müfettişleri devreye girecek, hiç beklenmeyen bir yerde fahri müfettişler yasağı delenlerin fotoğrafını çekerek Valiliğe bildirecekler. Sigara ile Savaş Vakfı olarak bize bildirilen şikâyetleri de inceleyip ilgililere bildireceğiz’’ dedi. Hiçbir yararı olmayan sigarayla mücadelede iyi bir adım atıldığını ifade eden Prof. Dr. Kural, şöyle konuştu: ‘’Sigaranın, öldürücülüğüyle nüfus kontrolünden başka hiçbir yararı yoktur, bu yasaya Türkiye sahip çıkmalı.’’ İstanbul Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada halka açık ortak kullanım alanlarında tütün ve mamullerinin kullanımının yeniden tanımlandığı yasanın uygulamaya gireceği ilk gün olan 19 Temmuzda denetim ekiplerinin de ilçeler bazında iş başı yapacağı kaydedildi. Açıklamada, ekiplerin Beşiktaş İlçe Kaymakamlığından saat 13.00, Güngören İl Sağlık Grup Başkanlığı’ndan saat 11.00, Bakırköy Kaymakamlığından saat 10.00 ve Beylikdüzü Sağlık Grup Başkanlığından saat 12.00’ den itibaren denetimlere başlayacağı belirtildi.

19.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  2010 bütçesinde de gecikme var

  OPERASYONLARDAKİ “KARARLILIK”

  Zamlara tepki giderek büyüyor

  İşçiyle yeni kriz kapıda

  Faizlerin daha da inmesi gerekiyor

  Sabit telefonlarda numara taşınabilirliği 10 Eylül’de

  TOKİ’den krize karşı yatırım atağı

  Garipoğlu’nun 70 şirketi TMSF’de

  “Acarkent” kararı Yargıtay yolunda

  Kamuda 74 engelli istihdam edilecek

  Üstün Hizmet Ödülü onuru

  İki otobüs çarpıştı: 37 yaralı

  YÖK’e 2 yeni üye

  Kutan: Ergenekon savcıları katiyen değiştirilmemeli

  3. iddianame tamamlandı

  HSYK: Basındaki yorumlar bizi hedef gösteriyor

  İHL mezunlarına yurtdışında eğitim

  DUMANSIZ HAVA SAHASI GENİŞLİYOR

  Dumansız günler başlıyor

  ORMAN İŞÇİLERİNİ JANDARMA KURTARDI

  DSİ: Felâketin sebebi dere yataklarına ev yapılması

  Diyanet-Sen: Eğitimde fırsat eşitsizliği giderilsin

  Lise başvurularında tercih süresi uzatıldı

  Bayramiç’in eşsiz güzellikleri

  ‘Cadı çocuklar’ kurtarıldı

  Çocukların ilgisi Hacivat-Karagöz’le camilere çekiliyor

  Endeavour hedefine ulaştı

  UUİ’nin yörüngesi yükseltilecek

  Sıcakta serinlemenin sağlıklı yolu: Limonata

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.