22 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Safranbolu’da festival ve yarışma var

UNESCO tarafından Dünya mirası ilân edilen ve Dünyanın en iyi korunan 20 şehrinden biri olan Safranbolu, Türkiye’nin Belgesel Oscarları olmaya aday ödüllerin verileceği festivaliyle, belgeselciliğe verilen emekleri onore etmeye hazırlanıyor. Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, adına yakışır şekilde, uluslar arası nitelikte organize ediliyor. Her geçen gün gelişen ve önem kazanan belgeselciliğin ve “korumacılığın” merkezi olmaya aday Safranbolu, Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali ile 24-26 Eylül tarihleri arasında ilgi duyan herkesi festivale davet ediyor.

YARIŞMA

Safranbolu Kaymakamlığı kültürel faaliyetler kapsamında bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yıl, 11.'si yapılacak yarışmaya katılıp, ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler Safranbolu Kaymakamlığı’na ait “Fotoğraf Yarışması 2009” kataloğunda yayımlanacak. Yarışmanın konusu “Kültürel miras ve korumacılık” olarak belirlenirken, geçmişten günümüze yaşatılan ve yaşatılması gereken kültürel değerlerimizin “siyah - beyaz” tekniğinde ya da “renkli” olarak çekilen fotoğraflar aracılığı ile görüntülenmesi isteniyor. Yarışmanın amacı da, toplumun çevre değerleri ile birlikte estetiğe ilişkin sorunlara karşı duyarlılık kazanmalarına imkân sağlamak, Safranbolu’nun kültürel kimliğinin oluşum sürecine katkıda bulunmak ve fotoğraf san'atı aracılığı ile güzel san'atları teşvik etmek olarak belirlenmiş.

BAŞVURU

Yarışmaya ilişkin şartname ve ekleri, Safranbolu Kaymakamlığı’nın web Sitesi olan “www.safranbolu.gov.tr” ve Belediye Başkanlığı’nın “www.safranbolu-bld.gov.tr”den elde edilebiliyor. Eserlerin son teslim edilme tarihi ise 07 Ağustos 2009.

22.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Çanakkale içinde aynalı çarşı” ilgi bekliyor

  Aşk mıdır ki albümümüze aldığımız Hıristiyan İlâhisi “Duâ” nın hikâyesi…

  Safranbolu’da festival ve yarışma var

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.