27 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Honved F.Bahçe'den korkuyor

FENERBAHÇE'NİN UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi olan Macaristan'ın Budapeşt Honved takımının teknik direktörü Tibor Sisa, ''Fenerbahçe dünyanın elit takımlarından biri'' dedi.

Başkent Budapeşte'de kendi sahasında oynadığı ilk lig maçını Kaposvar karşısında 31 kazanan Honved'de teknik direktör Tibor Sisa'nın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Budapeşte'de açıklamalarda bulunan Sisa, Fenerbahçe ile karşılaşacakları için çok mutlu ve aynı zamanda çok heyecanlı olduklarını, kadrosunda dünya yıldızlarını barındıran Fenerbahçe'nin hem bütçesiyle, hem de seyirci potansiyeli ile dünyanın en önemli takımlarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye'den Fenerbahçe'nin yanı sıra Beşiktaş ve Galatasaray'ı tanıdığını söyleyen Macar çalıştırıcı, Türk Milli Takımı'nın Avrupa ve dünyada başarılarının ortada olduğunu, Türk kulüp takımlarının da hızlı yükselişinin devam ettiğini, Macar futbolunda da son üç yıldır gözle görülür bir yükselişin olduğunu açıkladı. Honved Kulübü Başkanı'nın başarı için hiçbir şeyden kaçınmadığını söyleyen Sisa, ancak kendilerinin Fenerbahçe ile boy ölçüşecek durumda olmadıklarını, Avrupa'da bile Fenerbahçe ile çok az sayıda kulübün boy ölçüşebileceğini ifade etti.

Futbolun sürprizlerle dolu bir oyun olduğuna değinen Sisa, ''İstanbul'a teslim olmaya gelmiyoruz, futbolcularım kendilerini göstermek için iki misli mücadele edecek. Budapeşte'deki rövanş maçında seyircisiz oynayacağımız için çok üzgünüm, zira bizim seyircimiz dünyanın en ateşli seyircilerinden biri, adeta bizim 12'nci oyuncumuz'' diye konuştu. Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Daum'un dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olduğunu ifade eden Tibor Sisa, Alman teknik direktörün kazandığı başarılarla tüm dünyaya kendini kanıtlamış bir hoca olduğunu söyledi.

Macaristan Ümit Milli Takımı'nın çalıştırıcılığını yaparken İstanbul'da Türk seyircisi karşısına çıktığını belirten Sisa, ''Türkiye'de futbol oynamak fantastik, her futbolcu bu atmosferde top oynamak için can atar'' dedi. Sisa, son olarak, ''Fenerbahçe'den korkmamıza bir sebep yok, Fener'e elenirsek kimse bize hesap sormaz, çıkıp canla başla mücadele edeceğiz. Fenerbahçe maçından zevk almak için oynayacağız, biz hayal aleminde uçmuyoruz, turu geçmek için çok az şansımız var, ama yok değil'' şeklinde konuştu.

27.07.2009


 

Santos: Bana güvenen Daum'a teşekkür ederim

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Andre Dos Santos, yeni formasıyla çıktığı Boluspor maçında gol atmanın sevincini yaşarken, tek bir antrenmana çıkmasına rağmen, kendisine güvenerek ilk 11'de şans veren Daum'a teşekkür etti.

Dos Santos, "Mutluyum şu anda. Gerek geldiğimden beri taraftarımızın gösterdiği ilgiden, gerekse Boluspor maçında ortaya çıkardığımız takım oyunundan ve bireysel oyunumdan dolayı mutluyum. Performansım daha da artacak.Taraftarlarımıza, bana yakın ilgi gösteren takım arkadaşlarıma ve hocamıza teşekkür ediyorum. Bir tek antrenmana çıkmama rağmen bana güvendi ve ilk on birde görev verdi. Umarım böyle devam eder'' dedi. Brezilyalı yıldız oyuncu, "Roberto'yla oynamak büyük mutluluk ve gurur. Onunla oynamadan önce, maçtan önce yapmamız gerekenler konusunda konuştuk. Dünya tarafından kabul görmüş, gelmiş geçmiş en iyi sol beklerden biri. Onunla konuştuktan sonra saha içerisinde olaylar çok iyi gerçekleşiyor" diye konuştu.

27.07.2009


 

Cristian: F.Bahçe'de herkes bize kucak açtı

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Cristian Oliveira Baroni, yeni geldikleri Fenerbahçe'de takım içinde herkesin kendilerine kucak açtığını söyledi.

Takıma yeni katıldığını, çok az antrenmana çıkmasına rağmen çok iyi karşılandığını belirten Cristian Oliveira Baroni, böyle olunca Fenerbahçe'ye alışma sürelerinin kısalacağını ve iyi performanslarının sahaya yansıyacağını iddia etti. Boluspor karşısında ilk kez Fenerbahçe forması giyen Cristian Oliveira Baroni, "Yeni gelen oyuncular için takımda onlara nasıl davranıldığı çok önemli. Bizim takımımızda herkes bize kucak açıyor. Brezilyalıların fazla olması bizim avantajımız oldu. O nedenle alışma süremiz kısa oluyor. Kendimizi rahat hissediyoruz.'' dedi.

27.07.2009


 

Bilica: Gol atmak için sık sık ileriye çıkarım

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı Fabio Bilica, defans oyuncusu olmasına rağmen, oyun içinde takıma en üst düzeyde katkı sağlamak amacını taşıdığını ve bu doğrultuda fırsat bulduğunda ileri çıkıp gol atmak için elinden geleni yaptığın söyledi.

Boluspor maçında bir gol atan Bilica, 58 numarılı formayı eski takımı Sivasspor'a bir jest olsun diye seçtiğini söyledi. Bilica, "Ben bir defans oyuncuyum ilk baştaki görevim budur. Ancak ben oyun içinde katkıyı en üste düzeye çıkarmak isteyen bir oyuncuyum. Fırsat bulduğum zaman ceza sahasında bulunup, goller atmak için elimden geleni yapacağım. Bu maçta takım olarak savunma bakımından iyi oynadık. Basit oynadık" dedi.

27.07.2009


 

G.Antep-Almelo maçı yarıda kaldı

YENİ sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Gaziantepspor'un, Hollanda Birinci Ligi ekiplerinden Heracles Almelo ile yaptığı hazırlık maçı, 87. dakikada hakem tarafından tatil edildi.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Murat Ceylan ve 87. dakikasında ise Ümit Tütünci kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hollanda'nın Almelo kentindeki Polman Stadı'nda yapılan ve Gaziantepspor'ün üstün oynadığı karşılaşmada, hakem Jansen'in kötü yönetimi nedeniyle gergin anlar yaşandı. Hercales Almelo takımının sezon açılış maçı olan müsabakada, maçın hakemi Jansen'in çaldığı düdükler oyunu gerginleştirdi. Oyunun 80. dakikasında Murat Ceylan'ın rakibine yaptığı faulün ardından Ceylan'a kırmızı kart gösterilmesi ortalığı karıştırdı. Sahaya giren Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceriu, bir yandan oyuncularını engellenmeye çalışırken, diğer yandan da müsabakanın hakemine tepki gösterdi.

Kırmızı_siyahlı futbolcuların hakeme gösterdiği büyük tepki gösterdiği müsabaka, yaklaşık 2 dakika durduktan sonra sürdü. Hakem Jansen, 86. dakikada rakibine arkadan faul yapan Ümit Tütünci'ye de kırmızı kart çıkarınca ortalık yeniden karıştı. Tütünci, kırmızı karta itiraz ederek hakemin üzerine yürüdü. Tütünci'nin eliyle ''hafif temas'' ettiği hakem Jansen, yardımcılarıyla soyunma odasına gitti. Bir süre sonra maçın, hakem tarafından tatil edildiği anons edildi. Skor 0_0 iken 87. dakikada tatil edilen maçta, gurbetçiler ve kimi Hollandalılar arasında yaşanan gerginlik ise güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Murat Atay / Almelo (Hollanda)

27.07.2009


 

Massa'ya ikinci ameliyat

FORMULA 1'de sezonun 10. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sinde, önceki gün yapılan sıralama turlarında kaza yapan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın önümüzdeki hafta bir ameliyat daha olacağı ileri sürüldü.

Massa, sıralama turunun 2. bölümünde 4. virajda kaza yaparak yüksek hızla bariyerlere çarpmıştı. Aracından güçlükle çıkarılan Massa, ambulansla hastaneye kaldırılarak Budapeşte Honved Hastanesi'nde kafatasından başarılı bir ameliyat geçirmişti. Macaristan medyası, Massa'nın önümüzdeki hafta bir ameliyat daha geçireceği iddiasında bulundu.

BÜTÜN TAKIM YÖNETİCİLERİ ÜZGÜN

Williams-Toyota Teknik Müdürü Sam Michael, yaptığı açıklamada, şimdi Felipe Massa'nın sağlığından başka bir şey düşünmediklerini, Massa'yı bir an önce yeniden aralarında görmek istediklerini söyledi. McLaren-Mercedes takımının patronu Whitmarsh ise yaptığı açıklamada, Massa'nın geçirdiği kazada kalıcı bir hastalığın olmamasını ümit ettiğini belirterek, ''Massa'nın kazasını monitörden sonuna kadar izlemem çok üzüntü vericiydi. Massa'nın bir an önce iyileşmesini temenni ediyorum'' diye konuştu. Öte yandan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın, kafasındaki kaska yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki bir çelik yayın çarptığı açıklandı. Aracından güçlükle çıkarılarak Budapeşte Honved Hastanesi'ne kaldırılan ve burada kafatasından ameliyat geçiren 28 yaşındaki Brezilyalı pilotun kafasına çarpan çelik yayın nereden geldiği bilinmiyor. Yarışmayı düzenleyen Macar yetkililer, çelik yayın Rubens Bericello'nun otomobilinin arka tekerlerinden kopan bir amortisörün olduğu görüşünde birleşiyor. Baricello'nun otomobilinden kopan amortisörün saniyelerce pistte zıpladığı ve Massa'nın kafasına çarptığı açıklandı. Brezilyalı pilotun 240 kilometre hızla seyrederken bu çelik yaya çarptığı için direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve 190 kilometre hızla lastik bariyerlere çarptığı bildirildi. Brawn-Mercedes takımının patronu Ross Brawn, çelik yayın Baricello'nun otomobilinden nasıl koptuğunu anlayamadıklarını, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını açıkladı.

Mehmet Başaran

27.07.2009


 

BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NDE MASA TENİSİ ŞOVU

ASYA ile Avrupa'nın birleştiği Boğaziçi Köprüsü'nde Hong Konglu Ko Lai Chak ile Avusturyalı Werner Schalger gösteri maçı yaptı.

Boğaziçi Köprüsü'ndeki Asya ve Avrupa'nın en iyi masa tenisçileri arasında gösterilen sporcuların karşılaşması sabah saat 07.10'da başlarken, yaklaşık 20 dakika sürdü. Maçtan sonra basın mensuplarına düşüncelerini açıklayan Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, ''Dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanacak bu organizasyon, Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon oldu. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi. Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Stefano Bossi ise masa tenisi adına büyük bir gün olduğunu belirterek, ''İstanbul zaten büyülü bir şehir. Bu organizasyonun masa tenisine önemli bir ivme kazandıracağına inanıyorum'' diye konuştu. Avusturyalı sporcu Werner Schalger, Brezilya'da benzer bir organizasyona katıldığını kaydederek, Türkiye'deki organizasyonun daha güzel olduğunu belirtti.

27.07.2009


 

"ŞALVARLI BADMİNTON" TURNUVASI YAPILDI

MERSİN merkez ilçe Yenişehir Kaymakamlığı'nın organizasyonunda yapılan ''Değirmençay Erik ve Elma Şenliği'' kapsamında ''Şalvarlı Badminton Turnuvası'' düzenlendi. Turnuvaya katılan AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Kaymakam Eyüp Sabri Kartal ile maç yaptı.

Kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Değirmençay beldesinde, ''muhtarlar'', ''imamlar'', ''minikler'', ''yıldızlar'' ve ''büyükler'' kategorilerinde gerçekleştirilen turnuvada, Üskül ve Kartal arasındaki maç 55 berabere sonuçlandı. Köylülerin derece için kıyasıya yarıştığı turnuvada, 62 yaşındaki Durdu Taşkın ile 50 yaşındaki Ümmihan Ersoy ise ''Centilmenlik maçı'' gerçekleştirdi. Maçta, Ümmihan Ersoy, 127'lik skorla maçı kazandı. Centilmenlik maçına katılan Durdu nine, 5 çocuk annesi ve 5 torun sahibi olduğunu, daha önce badminton oynamadığını, ancak gelen teklife gençlere örnek olabilmek için ''hayır'' diyemediğini söyledi.

27.07.2009


 

BAYAN VOLEYBOLCULAR MEKSİKA'DA 7. OLDU

15. Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, son maçında evsahibi Meksika'yı 30 yenerek yedinciliği elde etti.

Meksika'nın Mexicali kentinde yapılan ve toplam 1 saat süren maçta milli takım, rakibi önünde de 3 sette de çok üstün bir oyun sergiledi ve setleri 2510, 2512 ve 2521'lik skorlarla kazandı. Milli takım, Meksika'yı şampiyonada 2. Tur (F) Grubu'ndaki maçta da 32 yenmişti. Şampiyonada yaptığı 9 maçta 5 galibiyet ve 4 yenilgi alan Türkiye, böylece üstüste 5. kez katıldığı şampiyonayı 7. sırada tamamladı.

27.07.2009


 

BROOS, TRABZONSPOR'UN OYUNUNDAN MEMNUN

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Hugo Broos, 1 0 kazandıkları Bochum maçı ve 13 gün süren Hollanda kampını değerlendirirken, alınan sonuçlardan ve kamptaki çalışmalardan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Çalışma temposu, futbolcularının kamp disiplini ve oynanan hazırlık maçlarındaki iş disiplininden son derece memnun ve tatmin olmuş bir teknik adam olduğuna işaret eden Broos, "Yaklaşık 1 aydan beri evimizden ve ailemizden uzakta çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. O kadar memnunum ki bu 1 ay içerisinde oyuncu grubunun içerisinde çok iyi bir zihniyet yaratmayı başardık. Bütün yorgunluğa ve karşımızda hatırı sayılır bir Bundesliga ekibi bulunmasına rağmen çok büyük bir dayanıklılık gösterdi oyuncular. Bunun sonucunda da sahadan istediğimizi çıkartarak ayrıldık. Geri kalan bölümde yaklaşık 2 haftalık bir bölüm var lige hazırlanmak için. Bu iki haftada oyuncuları ve zihniyeti geliştirerek yolumuza devam edeceğiz ve herkes bu takımın lige hazır hale geldiğini görecek." dedi.

27.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.