08 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Spora yakışır biçimde yarışalım

Futbol, dünyada ve Türkiye'de en çok sevilen, ilgi gören spor dalı. Dünya nüfusunun yarısının yani 3 milyardan fazla insanın bu işle ilgilendiği biliniyor. Uluslararası çaptaki dev ticari ve sınai kuruluşlar zaman zaman bu müthiş potansiyele kıskançlıkla baktıklarını şu şekilde anlatırlar: Dünyada başka hangi malın 3 milyardan fazla alıcısı olabilir... Hazırlık maçları, Avrupa Kupalarındaki ön elemeler, Süper Kupa derken futboldan pek uzak kalmadık ama Turkcell Süper Ligi'nin tadı bir başka... İşte 34 haftalık maratonun 52'ncisi bu hafta yapılacak maçlarla başlayacak. Bu durum, biz spor gazetecileri için ayrı bir önem taşıyor. Her sezon değil her gün içimizde taşıdığımız daha iyi bir haber bulabilmek, ortalığı sarsacak yazıya imza koyabilmek, günlerce konuşulacak fotoğrafı çekebilmek ve en güzel sayfayı hazırlayabilmek gibi hedeflerle işimize bir kez daha sarılacağız.

Ne yazık ki keyifli bir sezon geçirme konusunda pek umutlu değiliz. Çünkü hazırlık döneminde yaşananlar, bazı hastalıklarımızı tedavi edebilme konusunda fazla bir şansımızın olmadığını ortaya koydu. Hemen her maçta olay çıkması adeta yazılı olmayan bir futbol kuralı gibi... İlgililer ve yetkililer içinde mutlaka iyiniyetle çırpınanlar var ama yeterli olmuyor... Yöneticilerden fair playa yakışır ve futbolun güzel yüzünü ön plana çıkaracak sözler duyabilmek neredeyse imkansız gibi... Hala hakem kararlarıyla ilgili tartışmalar, yöneticiliğin en kaçınılmaz görevleri arasında sayılıyor. Buna benzer yanlışlarla büsbütün alevlenen tribünler, olay çıkarmak için başka bahane bile bulmaya gerek duymaz bir hale gelebiliyorlar.

Transferde yaşanan saçmalıklar, artık kabul edilebilir çizginin çok ötesine taşmış durumda., Bunlar da mesleğimize ciddi zararlar veriyor, saygınlığımız zedeleniyor. Kulüplerin teşvik ve hatta organize ettikleri havaalanı karşılamaları her geçen gün biraz daha utandırıcı boyutlar kazanıyor. Son olarak Elano'nun gelişi sırasında orada görev yapan fotomuhabiri arkadaşlarımızın saldırıya uğraması çirkinliğini şiddetle kınıyoruz. Zaten son derece zor koşullarda görev yapan arkadaşlarımızın buna benzer çirkinlikler ortamında görevlerini en iyi biçimde yerine getirme çabasından geri durmayacaklarını da biliyoruz. Bunu da herkesin bilmesini istiyoruz.

Mesleğimizle ilgili en rahatsız edici noktalardan biri, bazı arkadaşlarımızın çalıştıkları yayın kuruluşunun değil de izledikleri kulübün bir mensubu gibi davranmalarıdır. Herkes bir kulübü tutabilir, bazı renklere gönül verebilir; bunun itiraz edilecek yanı yok. Zaten sporu ve futbolu sevmenin en bilinen yollarından biri de budur. Gelgelelim, hiçbir spor gazetecisi, spor yazarı, futbol yorumcusu ve hangi sıfatla olursa olsun bu işi yapmaya çalışan kişi, öncelikle mesleğinin kurallarına uymak ve saygınlığını korumak zorundadır.

Bütün arkadaşlarımızın 2009-2010 sezonunda da görevlerini yaparken bu ilkelere uygun olarak hareket edeceklerine inanıyorum. 2009-2010 sezonunun başta spor gazetecisi arkadaşlarımız olmak üzere taraftarlar, yöneticler, teknik adamlar, futbolculardan oluşan futbol ailesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Hepimiz spora yakışır biçimde yarışalım ve hakeden kazansın.

ESAT YILMAER / Türkiye Spor Ya

08.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA'DA YENİ RAKİPLERİMİZ

  Nonda: Kalmam Rijkaard'a bağlı

  Spora yakışır biçimde yarışalım

  Macarlar F.Bahçe'yi beğenmedi

  En pahalı kadro G.Saray'da

  TUNCAY ŞANLI'YA İNGİLTERE KAPILARI KAPANIYOR

  GALATASARAY STORE SATIŞ REKORU KIRDI

  GABRİÇ ÖZEL UÇAKLA TRABZON'A GETİRİLDİ

  SÜRAT TEKNELERİ YARIŞI BUGÜN START ALIYOR

  12 DEV ADAM GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.