10 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Makamlar gelip geçicidir

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Başkanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Köksal Toptan, “Makamlar gelip geçicidir” dedi. Yeni TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de, “TBMM Başkanlığını yapacak olan kim olursa olsun, ilk Meclis Başkanının bakış açısı ve heyecanıyla bu görevi yaparak Meclise lâyık olmalıdır’’ dedi.

MECLİS Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ali Şahin, Eski Başkan Köksal Toptan’dan görevi devraldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Başkanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Köksal Toptan, “Makamlar gelip geçicidir. Sayın Şahin 24. Başkan olarak Meclis’i daha iyi yerlere taşıyacaktır” dedi. Toptan daha sonra, Şahin’in Meclis Başkanı seçildiğine dair kararı imzlayarak kendisine teslim etti.

Şahin de yaptığı konuşmada, Türkiye’de ortaya çıkan ve gelecekte ortaya çıkacak her sorunun çözüm zeminin Meclis olduğunu vurgulayarak, ‘’TBMM Başkanlığını yapacak olan kim olursa olsun, ilk Meclis Başkanının bakış açısı ve heyecanıyla bu görevi yaparak Meclise layık olmalıdır’’ dedi. Şahin, TBMM’de gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından gazetecilerin, ‘’ilk yapacağı işin ne olacağı’’ sorusuna, ‘’Öncelikle genel sekreter ve ilgili arkadaşlardan bilgi alacağım. Önce duruma bir vaziyet edelim. Ondan sonra, devam etmekte olan hizmetleri devam ettireceğiz, yenileriyle ilgili de arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız. Ben ileriki günlerde bu çalışmaları yaptıktan sonra sizlerle oturacağım, bütün bunları konuşacağım’’ karşılığını verdi. ‘’Muhafız alayının Meclisten taşınmasıyla ilgili bir çalışma vardı. Sizin başkanlığınız döneminde bu gündeme gelecek mi?’’ sorusuna karşılık Şahin, ‘’Taşınmasıyla ilgili değil de yerinin değiştirilmesiyle ilgili... Genelkurmayımızın olumlu yaklaşımının olduğunu Köksal Bey bana ifade etmişti. İhtiyaç olursa tabiî... İhtiyaç olup olmadığını bu çalışmalar esnasında göreceğiz’’ diye konuştu.

ANAYASA

DEĞİŞİKLİĞİNDE GÖREV DÜŞERSE YAPARIM

ŞAHİN ‘’Geçen dönem Anayasa değişikliği tartışıldı ama hayata geçmedi. Sizin öncelikleriniz arasında yer alacak mı?’’ sorusu üzerine şunları söyledi: ‘’Anayasa değişikliğini ben yapacak değilim, Genel Kurulumuz (Meclis) yapacak. Ama Anayasa değişikliği, gerçekten Türkiye’de konuyla ilgili kafa yoran herkesin ‘mutlaka yapalım’ dediği bir konudur. Ama sanıyorum ki siyasî partilerimiz arasında bir mutabakatın sağlanması da önem arz ediyor. Bu konuda Meclis Başkanı olarak bana bir görev düşerse, ki düşeceğine inanıyorum, bu konuda elimden geleni yaparım.’’ Ankara / aa

10.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ailelerin borç yükü arttı

  İşsizlik fonuna gözünüzü dikmeyin

  “İhtiyacın kadar fındık sat”

  20 bin işçi yurt dışına gitti

  Makamlar gelip geçicidir

  Özkök’e darbe planı

  Üzüm ye, şifa bul

  Türkiye, kanseri silecek

  Sigarayı bırakan diyete başlamalı

  Kim demiş baykuş uğursuz diye!

  Adalet gecikti, ömrü hapiste geçti

  Yörük kahvaltısı kazanç kapısı oldu

  En son gelen birinci oldu

  Terör olmasaydı, durum farklı olurdu

  Şırnak’ta bir PKK’lı teslim oldu

  DP’den harç zammına tepki

  15,8 milyar dolarlık sermaye yurt dışına gitti

  PKK’lılar cep doldurma peşinde

  Demokrasiyi sindiremeyenlerle uğraşıyoruz

  KAMU-SEN: Yoksulluk sınırı bin 400 TL

  Bodrum’da hayatın gerçek yüzü

  Sözleşmeli öğretmen atamalarına itiraz

  Turist sayısında artış bekleniyor

  Engelliler hayata akülü arabayla tutunuyor

  Ramazan fırsatçılarına dikkat

  Bilgi edinme kanunuyla adalet şeffaflaşıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.