19 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

64 camide hatimli teravih

Oruç ayına iki gün kala, İstanbul Müftülüğü, şehirdeki camilerde Ramazan hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ İstanbul’da 39 ilçedeki 64 camide hatimle teravih namazı kılınacağını, 10 camiye de mahya asılacağını bildirdi.

İstanbul Müftülüğü, şehirdeki camilerde Ramazan hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, İstanbul’da 39 ilçedeki 64 camide hatimle teravih namazı kılınacağını bildirdi. Her ilçede asgarî bir camide hatimle teravih namazı kılınmasına özen gösterdiklerini ifade eden Üstündağ, bu programın bütün camilerde ilân edileceğini ve İstanbul Müftülüğünün internet sitesinde duyurulacağını söyledi. Üstündağ, namazların bazı camilerde Türkiye’de tanınan 14 ünlü hafızın kıldıracağını vurguladı. Üstündağ, bu yıl yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, Bağcılar Merkez, Beyazıt ve Maltepe Merkez Cumhuriyet Camilerinde İstanbul’un önde gelen hafızları tarafından öğle namazlarından sonra mukabele okunacağını, öncesinde de İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından o gün okunacak cüzün özel tefsirinin yapılacağını dile getirdi.

İrfan Üstündağ, Osmanlı geleneği olan Türk Tasavvuf Musikîsindeki çeşitli makamların imam ve müezzinler tarafından icra edileceği ‘’cumhur müezzinliği’’ uygulamasının da Şehzadebaşı Camii’nde yapılacağını kaydetti. Bütün cami ve Kur’ân kurslarında bir peygamber geleneği olan ‘’mukabele programları’’ düzenleneceğini dile getiren Üstündağ, buna bağlı olarak İstanbul’daki camilerde ve evlerde okunan bütün hatimlerin sayısının tesbit edileceğini ve Kadir Gecesi Sultanahmet Camii’nde yapılacak özel dinî programda bu hatimler için toplu duâ edileceğini bildirdi. Üstündağ, Ramazan ayının son 10 gününü camide geçirme ibadeti olan ‘’itikâf’’ için de gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, belirlenen camilerin müftülüğün internet sitesinde ilân edileceğini söyledi. İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, ‘’İtikâf ibadeti için camiler gece-gündüz açık kalacak. Bu ibadette, vatandaş 10 gün boyunca camide ibadet ediyor, sadece gerekli durumlarda dışarı çıkıyor. Geceleri camide uygun şekilde dinlenip, ibadetine devam ediyor. Bu ibadet, karışıklığa meydan vermemek için her camide yapılamayacak, bunun için her ilçede 2-3 cami belirledik’’ diye konuştu.

TERAVİH NAMAZI

VAKTİNDE KILINACAK

İstanbul Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, bu yıl teravih namazının vaktinde kılınacağını bildirdi. İlk teravih namazı yarın akşam saat 21.34’te başlayacak. İstanbul’da ilk iftar 21 Ağustos Cuma günü saat 20.04’te yapılacak. Bayram namazının 20 Eylül Pazar günü saat 07.30’da kılınacağını dile getirerek, bayram namazının Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe ve Tuzla’da 1 dakika önce, Şile’de 2 dakika önce, Arnavutköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece, Sultangazi’de bir dakika sonra, Büyükçekmece ve Çatalca’da 2 dakika sonra, Silivri’de 3 dakika sonra kılınacağını belirtti. Ramazanda zekâtta nisap miktarının 80,18 gram altın veya karşılığı para olduğunu hatırlatan Üstündağ, fitrelerin ise en az 6,50 TL olduğunu söyledi.

İSTANBUL'DA 10 CAMİYE MAHYA ASILACAK

İşte mahya asılacak camiler: Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet, Beyoğlu Yenişehir Çarşı, Büyükçekmece Hazreti Ebubekir, Eyüp Sultan, Kâğıthane Çağlayan Yeni, Maltepe Cumhuriyet, Pendik Kaynarca Merkez, Tuzla Abdullah Pehlivanlı, Ümraniye Çakmak Hazreti Ali ve Üsküdar Valide-i Cedid camilerine ‘’Orucunu Tut, Zekâtını ver’’, ‘’11 Ayın Sultanı Hoş Geldin’’, ‘’La İlahe İllallah’’, ‘’Oruç Tut, Sıhhat Bul’’, ‘’Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan’’, ‘’Namaz Dinin Direğidir’’, ‘’Kadir Gecesi Bin Aydan Hayırlıdır’’, ‘’Kandiliniz Mübarek Olsun’’, ‘’On Bir Ayın Sultanı’’, ‘’Nefsinin Esiri Olma’’, ‘’Yalnız Allah’a Kulluk Et, Adil Ol’’ yazılı mahyalar asılacak.

19.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖCALAN DERİN DEVLETİN KONTROLÜNDE

  Bağcılar Belediyesi, “irfan sofrası”nda buluşturacak

  Çatışmadan beslenenler barış istemiyor

  64 camide hatimli teravih

  Yine ‘Denedik, olmadı’ demeyin

  Cumhurbaşkanı Gül’e Hak-İş tepkisi

  Sivil toplum, Deniz Feneri'nde biraraya geldi

  Çankaya’da Ramazan davuluna izin yok

  Şehitler askeri törenle memleketlerine uğurlandı

  Babacan: Enerjimizi boşa harcamayalım

  Alevi Çalıştayı’nın 3. oturumu bugün

  Cihanbeyli'de trafik kazası: 5 ölü

  7 DTP’li tutuklandı

  Cerrah: Zanlı evde olsa yakalanırdı

  Yoğun bakımda yangın

  Havada arızalanan THY uçağı geri döndü

  İzinsiz gösteriye 58 gözaltı

  Hacı Bayram'da mukabele

  Güventürk: Kriz, KOBİ’leri vuruyor

  Domuz gribi video oyununda

  Mevsimsel grip daha tehlikeli

  Asya’nın en mutlusu, Sri Lankalılar

  Çin, alkole karşı savaş açtı

  Satürn’ün uydusunda büyük fırtına

  Kilo almadan Ramazanı bitirmek mümkün

  Hacı bayram'da Mukabele

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.