19 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Yine ‘Denedik, olmadı’ demeyin

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, “Kürt sorunu”nun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, açılım çalışmasını yürüten hükümete uyarıda bulunan Çelebi, “Adımlar cesaretle atılmalı. ‘Denedik, ama başaramadık’ sözünü duymak istemiyoruz” diye konuştu.

Türkİye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ‘’Demokratik açılım’’ çalışması konusunda barışa gidecek adımların cesaretle atılmasına ihtiyaç olduğunu belirterek, ‘’Denedik, ama başaramadık’’ yaklaşımını duymak istemediklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Demokratik açılım’’ çalışmaları kapsamında DİSK’i ziyaret etti. Atalay, DİSK Genel Merkezi’nde yaklaşık bir saat süreyle basına kapalı olarak DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve konfederasyon yetkilileriyle görüştü. Çelebi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Bakan Atalay’ı DİSK’te görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Sorunun AKP’nin, diğer meslek örgütlerinin değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu dile getiren Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bu soruna hep beraber çözüm üretmek zorundayız. Devlete küsülmez. Devlet bizim devletimiz. Ülke bizim ülkemiz. Devlete küsülerek bu sorun aşılmaz. Ortaya konulan iradelere herkesin katkı vermesini diliyorum. Bu ülkede en çok bedel ödeyen örgüt olarak söylüyorum. Bu sorunun çözümünü istedik. Onlarca yıldır irademizi açık yüreklilikle ortaya koymuş bir örgütüz. Geç kalınmış gibi ifade edilse bile, artık bundan sonra atılacak her adım bundan sonra her bir damla kanın, her bir damla gözyaşının akmasını önleyecek.’’ Süleyman Çelebi, bazı siyasi partileri bu konuda anlamakta güçlük çektiklerini ifade ederek, bu kadar direnmek yerine herkesin sürece katkı vermesi gerektiğini vurguladı. Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bu sorun, bu ülkenin sorunu. Bu soruna ilişkin sayın bakana daha önce de ifade ettiğimiz iradelerimizi, kaygılarımızı, buna ilişkin yaklaşımlarımızı net olarak ortaya koyduk. Anayasa tartışmaları gündeme geldiğinde, anayasa konusundaki düşüncelerimizi de çok net bir şekilde ifade ettik. Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığı temelinde bir değişikliğe, yalnız o değişikliğe değil, demokratik açılımlara da ihtiyaç olduğunu ifade ettik. Irkçı milli söylemlerin ve o konuda yürütülen siyasetin bedelini en çok çalışan kesim ödedi. Yaşamın diğer alanındaki bedeller de önemlidir. Bu bedelin ödenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. İşin ekonomik boyutunda da projeler geliştirilmeli. Bu konuda barışa gidecek adımların cesaretle atılmasına ihtiyaç var. ‘Denedik ama başaramadık’ yaklaşımını duymak istemiyoruz.’’

Gazetecilerin ‘’Demokratik açılım çalışmalarıyla ilgili öneri listenizde neler var?’’ sorusuna Çelebi, anayasa değişikliği başta olmak üzere demokratik açılımların ele alınmasını istediklerini, yaklaşımlarının o bölgedeki sorunların aşılması konusunda olduğunu bildirdi. Çelebi, sorunun tıkanma noktasından çıkartılması, demokratikleşmenin yaratılması gerektiğini sözlerine ekledi. İstanbul / aa

ATALAY: BU SADECE

HÜKÜMETİN SORUNU DEĞİL

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DİSK’i ziyartinin ardından Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğini (TÜSİAD) ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Atalay’ı Tepebaşı’ndaki TÜSİAD binasına gelişinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile bazı yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Daha sonra, Atalay ile TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri görüşmeye geçtiler.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DİSK’i ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ‘’Demokratik açılım’’ diye niteledikleri konunun, çok farklı bir konu olduğunu ifade ederek, bu süreçte birçok paylaşımın, yardımlaşmanın, düşüncenin bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Bakan Atalay, bu toplumsal sorunu paylaşmak için siyasi partileri ve önemli meslek kuruluşlarını ziyaret ettiği hatırlattı. Bakan Atalay, ‘’Bu sadece AK Parti’nin, sadece hükümetin sorunu değil. Yaşadığımız büyük acılarla dolu bu süreç hepimizin görevi. Bütün siyasi partiler, bütün kurumlar, bütün bireyler ve basınımızla paylaşarak ortak çaba sarf ederek bu sürecin önündeki engelleri, önleyici provokatif yaklaşımları giderebiliriz’’ dedi.

19.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖCALAN DERİN DEVLETİN KONTROLÜNDE

  Bağcılar Belediyesi, “irfan sofrası”nda buluşturacak

  Çatışmadan beslenenler barış istemiyor

  64 camide hatimli teravih

  Yine ‘Denedik, olmadı’ demeyin

  Cumhurbaşkanı Gül’e Hak-İş tepkisi

  Sivil toplum, Deniz Feneri'nde biraraya geldi

  Çankaya’da Ramazan davuluna izin yok

  Şehitler askeri törenle memleketlerine uğurlandı

  Babacan: Enerjimizi boşa harcamayalım

  Alevi Çalıştayı’nın 3. oturumu bugün

  Cihanbeyli'de trafik kazası: 5 ölü

  7 DTP’li tutuklandı

  Cerrah: Zanlı evde olsa yakalanırdı

  Yoğun bakımda yangın

  Havada arızalanan THY uçağı geri döndü

  İzinsiz gösteriye 58 gözaltı

  Hacı Bayram'da mukabele

  Güventürk: Kriz, KOBİ’leri vuruyor

  Domuz gribi video oyununda

  Mevsimsel grip daha tehlikeli

  Asya’nın en mutlusu, Sri Lankalılar

  Çin, alkole karşı savaş açtı

  Satürn’ün uydusunda büyük fırtına

  Kilo almadan Ramazanı bitirmek mümkün

  Hacı bayram'da Mukabele

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.