28 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

DENİZCİNİN RAMAZANI

Ramazan ayında spor faaliyetleri - VEHBİ HORASANLI

Askerî okullarda spor faaliyetleri çok önemlidir. İyi bir asker olmak için atletik bir vücuda sahip olmak ve savaş zamanı gelince yıkılmadan ayakta kalmak gereklidir. Bu yüzden askerî okullarda spor yapmak “olmazsa olmaz” maddelerin başında yer almaktadır.

Hatta çeşitli bedensel spor testleri yapılır. Bu testler esnasında başarısızlık durumunda okuldan ayrılmak durumu icap eder. Dolayısı ile ne yapıp edip bu testleri başarı ile bitirmek gereklidir. Bahriye Mektebinde iken Ramazan ayının spor dolayısıyla çok zor geçeceği zannedilir. Zira Çeviklik Parkuru, Koşarak Dayanıklılık Testi ve Yüzme Testi yapılırdı. Bu testi bitirmek kadar iyi bir sürede tamamlamak da gerekirdi. Zira testi bitirdiği halde çok geç kalanlar “0” puan alırlardı ki bu durum sınıfta kalmaya kadar kötü sonuçlara yol açardı.

Oruçlu iken Çeviklik Parkurunu ve Dayanıklılık koşusunu yapmak mümkündü. Lâkin yüzme testinde orucun bozulması nerdeyse kesin olurdu. Bu yüzden kara kara düşünürken daha Ramazan başlamadan yüzme testinin yapılacağını söylediler. Oruç tutacak olanlara öncelik tanınacaktı. Bize “Teste girmek isteyenler öne çıksın” denildi. Benimle birlikte 10-15 arkadaşım öne çıktık. İlk yüzme testine giren guruptaydım. Önce dipten, sonra serbest ve sırtüstü yüzme, en sonunda da dipten maket çıkarma testleri vardı. İlk safhayı gayet iyi yüzdüm sürem de gayet iyi gibiydi fakat dipten maket çıkarırken acele ile maketi elimden düşürdüm. Bu yüzden test sonucu geçersiz sayılmıştı. Öğretmen subay eğer zaman kalırsa bir şans daha vereceğini söyledi. Nitekim 4-5 arkadaşımla bana hazır olmam söylendi.

Bu sefer daha dikkatliydim. Sonuçta maketi de çıkararak sonuç noktasına kadar taşıdım ve testi başarı ile bitirdim. Test süresi de gayet iyi idi. Bu testten aldığım puanlar sayesinde “Savaş Beden Eğitimi Dersini” başarı ile bitirmiştim. Zira diğer testlerden aldığım puanlar biraz düşüktü.

İşte Ramazan ayının bereketi sayesinde daha Ramazan gelmeden onun güzel duygularını yaşamaya daha o andan itibaren başlamıştım. Mübarek Ramazan ayının ümmet-i Muhammed’e hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

28.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  Bir sahabenin günlüğü

  RAMAZAN HALLERİ

  PEYGAMBER KISSALARI

  SOHBET İKLİMİ

  RAMAZANİYE

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  ŞEYTANIN DESİSELERİ

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  İLMİHAL

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

  MİNİ HİKÂYELER

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  RAMAZAN TAKVİMİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.